Nazdar lidi, jsem už zoufalý.FFF.org přecházeli na nějaký nový server (z php4 na php5,novější phpmyadmin ,dále už nevím).No a nějak se mi podělala diakritka.Tím jak přecházeli na ten nový server se změnili i názvy databází tak jsem jen upravil config.php
Hlavní stránku jsem obnovil ze starší zálohy, ale u té poradny bohužel žádnou zálohu nemám dá se to nějak opravit?Slyšel jsem že by to mohlo jít nějakým překódováním ale já se v tom nevyznám http://svetcompu.freeforfun.org/poradna/index.php
Předem děkuji
Jo chlapče, čeština je prevít. Já jsem si s tím taky užil, než jsem to všechno přenastavil tak, aby to fungovalo. Jednou jsem dokonce pár hodin ručně přepisovat ž a š v pár set kilobajtech textu Jde o to, jak to máš uložený v tý databázi. Já jsem ve svým prvním zkušebním projektu (o kódování jsem věděl ještě větší kuloví než teď ) ukládal texty ve windows 1250 do databáze, kde bylo nastaveno myslím ISO 8859-2. PHPMyAdmin ukazoval kraviny, ale na stránkách to bylo v pohodě (protože scripty uložili windows 1250 jako ISO 8859-2, ale databáze pak zpět poslala ISO 8859-2 ale script si to asi přečet jako windows 1250 , takže to jelo. Ovšem problém nastal, když jsem to chtěl z databáze nějak exportovat a zálohovat. Mám dojem, že pokud je to od začátku uložený v databázi špatně (případně se to pokazilo při to přechodu na jinej server), tak ti žádný překódování asi nepomůže. zkoušel jsem to a maximálně z toho dostaneš o moc zajímevější "klikyháky". Kdyžtak tip pro příště z mojí vlastní zkušenosti. Hned po založení databáze nastav kódování a pak i ve scriptech, kde se připojuješ na databázi si nastav, aby komunikace s databází byla v tom kódování, ve kterým potřebuješ. Dělá se to tímhle:
Když pak budeš mít v databázi uloženej text třeba v ISO 8859-2 (Latin2) a výstup do scriptu budeš chtít v jiným kódování, nastavíš si jen dočasně ten výstup, ale musí to bejt správně uložený! Jinak vřele doporučuju nastavit si to pokaždý! Budeš v tom mít pořádek a vyhneš se těmhle problémům. Já si to dokonce musel dopsat i do PHPbb fóra, který si to nenastavovalo a pak z toho lezly blbosti.
CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250