To je vcelku očekávaná hodnota a údiv dle mne není na místě. Navíc ta spotřeba Safari byla okamžitá a s pouze malým počtem otevevřených panelů, pokud se nepletu.killerTJ píše:Co je to proti Opeře. Já s ní měl po 6h browsdání a 15 otervřených panelech 290MB
Safari pro Windows Xp/Vista
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

vtip je spíš v tom že Opera sice sežere nějakou paměť (osobně používám 4 otevřená okna s cca 40-50 panely dohromady, žere to 100MB+150MB swap), ale tahle hodnota se prakticky nezvyšuje, kdežto jinde sama od sebe "nevysvětlitelně" roste a roste (u FF na tom má podíl "feature" cachování stránek do paměti, u Safari nejspší to že to je shit
)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Safari 3.0.2 (beta(lfa))
Safari Beta 3.0.2 for Microsoft Windows addresses the following issues:
Security
* Includes the latest security updates for Safari.
Non-English versions of Microsoft Windows
* Safari unexpectedly quitting if interacting with bookmarks on non-English configurations of Windows.
* Safari unexpectedly quitting when typing in text fields on non-English configurations of Windows.
* An issue in which bold and italic text could be missing in Web pages on non-English configurations of Windows.
Text
* Safari unexpectedly quitting if the Windows user account name contains non-ASCII character.
* An issue in which all text is missing if the Windows system has a large number of fonts installed.
* All text may be missing when Safari is installed in a location other than the default location.
* Slow startup time when installed fonts have an improper creation time (a future date).
* An issue in which a font other than Arial could be used instead of Arial on certain Web pages.
Authentication
* Safari unexpectedly quitting after prompting for a username and password for HTTP authentication.
* Safari unexpectedly quitting when handling the unsupported NTLM authentication method.
RSS
* Safari unexpectedly quitting with certain invalid RSS feed URLs.
* Safari unexpectedly not responding ("stalling") due to contention with the thread that updates RSS feeds.
Adobe Integrated Runtime (AIR) and Yahoo Widgets
* Inability to install Adobe Integrated Runtime (AIR) Web applications and Yahoo Widgets.
Google Reader
* Safari unexpectedly quitting when sending a news headline as an email from Google Reader.
Other
* Safari unexpectedly quitting on systems with earlier microprocessors that don't support the SSE instruction set.
* Safari unexpectedly quitting with certain video cards.
* Safari unexpectedly quitting when a web server produces an empty Content-type header.
Safari Beta 3.0.2 for Microsoft Windows addresses the following issues:
Security
* Includes the latest security updates for Safari.
Non-English versions of Microsoft Windows
* Safari unexpectedly quitting if interacting with bookmarks on non-English configurations of Windows.
* Safari unexpectedly quitting when typing in text fields on non-English configurations of Windows.
* An issue in which bold and italic text could be missing in Web pages on non-English configurations of Windows.
Text
* Safari unexpectedly quitting if the Windows user account name contains non-ASCII character.
* An issue in which all text is missing if the Windows system has a large number of fonts installed.
* All text may be missing when Safari is installed in a location other than the default location.
* Slow startup time when installed fonts have an improper creation time (a future date).
* An issue in which a font other than Arial could be used instead of Arial on certain Web pages.
Authentication
* Safari unexpectedly quitting after prompting for a username and password for HTTP authentication.
* Safari unexpectedly quitting when handling the unsupported NTLM authentication method.
RSS
* Safari unexpectedly quitting with certain invalid RSS feed URLs.
* Safari unexpectedly not responding ("stalling") due to contention with the thread that updates RSS feeds.
Adobe Integrated Runtime (AIR) and Yahoo Widgets
* Inability to install Adobe Integrated Runtime (AIR) Web applications and Yahoo Widgets.
Google Reader
* Safari unexpectedly quitting when sending a news headline as an email from Google Reader.
Other
* Safari unexpectedly quitting on systems with earlier microprocessors that don't support the SSE instruction set.
* Safari unexpectedly quitting with certain video cards.
* Safari unexpectedly quitting when a web server produces an empty Content-type header.
0118 999 881 999 119 7253
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takze uz pobezi?Coololooser píše: Non-English versions of Microsoft Windows
Aha, tak ne, nemam v CPU SSE instrukce
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proveden minibenchmark
Hned po spusteni otevreno okno CZC a z neho tri taby (graficke karty, operacni pameti, zakladni desky). U vsech tri tabu sem si nechal vypsat vsechno zbozi.

No, aspon uz nemuzou operiste rikat ze FF je nenazranej
V pripade opery i FF se s takhle obsahlou strankou dalo vpohode scrollovat. V pripade safari to pripomina slideshow...
Hned po spusteni otevreno okno CZC a z neho tri taby (graficke karty, operacni pameti, zakladni desky). U vsech tri tabu sem si nechal vypsat vsechno zbozi.

No, aspon uz nemuzou operiste rikat ze FF je nenazranej
V pripade opery i FF se s takhle obsahlou strankou dalo vpohode scrollovat. V pripade safari to pripomina slideshow...
0118 999 881 999 119 7253
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl tak hodnej, že jsem otestoval i betu 2. Není to tak úplně hrozný - web se načte rychle, vyhlazení fontu se mi taky líbí, stránky zobrazuje korektně, RSS-ko to má taky. Pokud to nebude samá bezpečnostní díra, tak by to jako alternativa k IE pro lamky mohlo být OK ( paměť nebudu rozvádět, to už tu za mě udělali jiní ). Problémem je pouze to, že si prvotní verzí totálně pohnojili jméno, takže to spousta zvědavců podruhý nezkusí a lamky berou první věc, která na ně zasvítí, tedy IE.
V každym případě platí, že Opera nadále zůstává bezpečně na vrcholu. FF samozřejmě druhý, ale druhá místa nikoho nezajímají

V každym případě platí, že Opera nadále zůstává bezpečně na vrcholu. FF samozřejmě druhý, ale druhá místa nikoho nezajímají
Ale jo, jenom máte druhýho do partyCoololooser píše:No, aspon uz nemuzou operiste rikat ze FF je nenazranej
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to vyhlazování fontu je něco strašného... vždyť je to mázle jak hovno...wector píše:vyhlazení fontu se mi taky líbí
písmo obecně v Safari je další z velkých katastrof Safari
Naposledy upravil(a) Smith dne sob 23. čer 2007, 19:40, celkem upraveno 1 x.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já to testuju na notebooku ( jsem byl dnes nějakej línej vůbec vylízt z postele a teď už to nemá smysl ) a vše OK, schválně sem zkoušel i malé písmo a nic. Jenom je hnusnej jeden typ písma - bílé tučné. Abych to rozvedl - třeba na CZC.cz u produktů je název bílym tučnym písmem na zeleném/červeném pozadí a je to hnus. Ale napravo je nějaká aukce - černé tučné na šedém pozadí a vypadá to v pohodě.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takze odskusane , a zatial ziaden dovod pre prechod z firefoxu u mna urcite nieje

CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Lojza
- Začátečník

- SNowie
- Začátečník

Re: Safari pro Windows Xp/Vista
vypadá docela dobře, další browser lepší, než IE
mohli by stejně odladit i verzi v Touchi 
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
tak jsem to také vyzkoušel, ale horší browser jsem už dlouho neviděl, naposled to byl Netscape 9
, rozpatalné písmo, absence češtiny, nemožnost skinů a enormní porce (za nic) sežrané paměti.. kromě toho a dalších věcí by mě zajímalo kde vzali na stránce ty statistiky o výkonu v renderingu... rozsáhlejší stránka, škube se to (viz post CU)
co se ale musí nechat, tak výkonem dynamických prvků (přes JS) nechává své konkurenty zcela bezpečně... před sebou
...s takovou na Windows vážně tenhle shnilojablečný prohlížeč neprorazí
co se ale musí nechat, tak výkonem dynamických prvků (přes JS) nechává své konkurenty zcela bezpečně... před sebou
...s takovou na Windows vážně tenhle shnilojablečný prohlížeč neprorazí
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale tys to nepochopil, k tomu si za rok budes moct koupit iMemoryOptimizer a iRenderSpeedUp, iSkinManager... dyť je to skvělé, když tě pořád otravuje aktualizační služba, která chce stahovat QuickTime apod. Je to úžasné, že aktualizace má minimálně 40MB! Bezvěrče!!!
Burn in hell.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
zapoměls na iWindows2MasoxConverter
Což aktualizační službu jsem prozíravě předem vypl, a o těch 40MB by mi taky nešlo, pro mě za mě ať si to stáhne třeba 40GB, když to z toho udělá kloudnej prohlížeč (co nebude pak na disku zabírat těch 40GB
....nebo v paměti
)
PS: teď zase chvilku vážně, nějaký skinovací plužin do Safari existuje, nicméně na jeho stránce se tvrdí že "verze pro windows není teď ani v budoucnu"
PS: teď zase chvilku vážně, nějaký skinovací plužin do Safari existuje, nicméně na jeho stránce se tvrdí že "verze pro windows není teď ani v budoucnu"
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Mnohé se změnilo a přišel čas na exhumaci tématu 
Safari 4 beta
ke stažení zde - http://www.apple.com/safari/download
fíčurlist zde - http://www.apple.com/safari/features.html
Přeskočím běžná velkohubá prohlášení Applu že dokonalejší a rychlejší prohlížeč není možné aby existoval...
Jedná se zřejmě o vykr...vylepešný Chrome, který je taktéž na WebKitu a opensource (Safari 4 je údajně také opensource takže asi je jasno
), proto budu porovnávat hlavně s ním
- rychlost kterou je Chrome pověstný má S4 samozřejmě také, rovněž ne-li více umocněné různými psychologickými triky aby tento efekt dále zesílil
- narozdíl od Chrome zřejmě nepoužívá více procesů (crash stránky by tedy s sebou nejspíš vzal celý prohlížeč) //edit: i když občas se na mě smějí dva procesy Safari.exe, ale nezávisle na tom kolik mam tabů (autoupdater či co?
)
- na Google Search "v reálném čase" taktéž můžete zapomenout
- IE7 styl tlačítek nastavení (jako Chrome)
- nepamatuje si otevřené taby, což oceníte po nechtěném zavření nebo pádu (tohle považuju už za něco standardního, i IE8 už toto nějak řeší, snad S4 final na tom bude lépe)
- naopak obsahuje 3D "speed dial" a spoustu různých animací (praktické cca stejně, ale určitě oku lahodící)

- do tří dimenzí je také převedeno procházení historií, ala album, včetně přechodových animací (zde s tou praktičností jsem trochu skeptický)

- stejný systém záložek, lehce předělaná grafika a chování
- chlubí se podporou pluginů (žádné jsem sice nenašel ale budiž)
- zbytek je +- totéž, umí RSS, fulltextové prohledání historie, apod.
- konečně pryč vynucené rozes...můthing písma, zůstává jako možnost nastavení, v defaultu nastavené "jako ve windows", sotva někdo bude chtít měnit
- celá aplikace je vůči předchozím verzím zřejmě revoluce než evoluce, všude na vás dýchá dojem z Chrome
- Safari je stále velmi nenažrané na paměť, po pár tabech vám klidně spolkne 200MB, na vině budou zřejmě ony "3dé serepetičky", protože si to ukládá "screenshoty stránek" coby "textury", oproti minulé verzi se dá tedy říct že je sežraná za nic, ale... nevím no
- chybí čeština (dá se omluvit betou, ale Chrome nebo Opera s tím problém obvykle nemají)
...celkový můj dojem je takový že byť je to jen klon Chrome a to ještě takový zparchantělý, rozhodně se dá používat a své příznivce si najde, kteří budou asi cestovat hlavně od Chrome a zpět, kvůli minimálním rozdílům nebo zálibě v efektech. Svá slova na adresu minulých verzí beru zpět u té nové... Můj subjektivní punc "použitelného prohlížeče" splňují již všichni staří známí v aktuálních verzích... IE8, FF3, O9.x/10, Chrome a nově také i tento. Zase taková díra do světa to ale není, jak se vám snaží Apple namluvit. I na svůj vzor - Chrome, má co dotahovat
PS: O haldě drobných blešek se nezmiňuji, jedná se o betu. Stejně tak mnoho z výše uvedeného se může ve finální verzi změnit.

Safari 4 beta
ke stažení zde - http://www.apple.com/safari/download
fíčurlist zde - http://www.apple.com/safari/features.html
Přeskočím běžná velkohubá prohlášení Applu že dokonalejší a rychlejší prohlížeč není možné aby existoval...
Jedná se zřejmě o vykr...vylepešný Chrome, který je taktéž na WebKitu a opensource (Safari 4 je údajně také opensource takže asi je jasno
- rychlost kterou je Chrome pověstný má S4 samozřejmě také, rovněž ne-li více umocněné různými psychologickými triky aby tento efekt dále zesílil
- narozdíl od Chrome zřejmě nepoužívá více procesů (crash stránky by tedy s sebou nejspíš vzal celý prohlížeč) //edit: i když občas se na mě smějí dva procesy Safari.exe, ale nezávisle na tom kolik mam tabů (autoupdater či co?
- na Google Search "v reálném čase" taktéž můžete zapomenout
- IE7 styl tlačítek nastavení (jako Chrome)
- nepamatuje si otevřené taby, což oceníte po nechtěném zavření nebo pádu (tohle považuju už za něco standardního, i IE8 už toto nějak řeší, snad S4 final na tom bude lépe)
- naopak obsahuje 3D "speed dial" a spoustu různých animací (praktické cca stejně, ale určitě oku lahodící)

- do tří dimenzí je také převedeno procházení historií, ala album, včetně přechodových animací (zde s tou praktičností jsem trochu skeptický)

- stejný systém záložek, lehce předělaná grafika a chování
- chlubí se podporou pluginů (žádné jsem sice nenašel ale budiž)
- zbytek je +- totéž, umí RSS, fulltextové prohledání historie, apod.
- konečně pryč vynucené rozes...můthing písma, zůstává jako možnost nastavení, v defaultu nastavené "jako ve windows", sotva někdo bude chtít měnit
- celá aplikace je vůči předchozím verzím zřejmě revoluce než evoluce, všude na vás dýchá dojem z Chrome
- Safari je stále velmi nenažrané na paměť, po pár tabech vám klidně spolkne 200MB, na vině budou zřejmě ony "3dé serepetičky", protože si to ukládá "screenshoty stránek" coby "textury", oproti minulé verzi se dá tedy říct že je sežraná za nic, ale... nevím no
- chybí čeština (dá se omluvit betou, ale Chrome nebo Opera s tím problém obvykle nemají)
...celkový můj dojem je takový že byť je to jen klon Chrome a to ještě takový zparchantělý, rozhodně se dá používat a své příznivce si najde, kteří budou asi cestovat hlavně od Chrome a zpět, kvůli minimálním rozdílům nebo zálibě v efektech. Svá slova na adresu minulých verzí beru zpět u té nové... Můj subjektivní punc "použitelného prohlížeče" splňují již všichni staří známí v aktuálních verzích... IE8, FF3, O9.x/10, Chrome a nově také i tento. Zase taková díra do světa to ale není, jak se vám snaží Apple namluvit. I na svůj vzor - Chrome, má co dotahovat
PS: O haldě drobných blešek se nezmiňuji, jedná se o betu. Stejně tak mnoho z výše uvedeného se může ve finální verzi změnit.
Jsem rád že jim to došloNoTHX píše:...s takovou na Windows vážně tenhle shnilojablečný prohlížeč neprorazí
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: