RADIATOR:
Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III - nevyrabi se
Black ICE-Xtreme III 360 mm - ten ber
Eastar Copper Radiator III PRO - 360 mm - na nic
-iba jeden z nich nie vsetky
CERPADLO: Laing D4-Pumpa 12V D4-Basic 1/2 (zvolil som ho najma kvoli blokom viscool ale aj kvoli tomu ze v blizkej buducnosti by som chcel chladit aj HDD atd, pripadne pridat dalsi radiator a nerad by som menil cerpadlo)
D4 se uz taky nevyrabi, takze bud D5, nebo DDC
BLOKY: od viscool na CPU GPU a CHIPSET (zvolil som ich najma kvoli cene a tomu ze su univerzalne)
ja je mam a jsoou dostacujici, takze s nima neprouhloupis, ale ten hlinik je tam na pichu, ale pry uz nedelaji s hlinikem - zeptej se
HADICE: PVC 10/14 - ber silikon 12/16 udajne kvalita stejna jako tygony
EXPANZKA: tu si planujem vyrobit :X - klidne kup
Ostatne veci:
2x Adapter G1/2 na G1/4 pre pumpy Laing - ano, ale musis ho zatesnit teflonovou paskou
Nastrcná fitinka G1/4 pre 10/14 mm hadicku (2x na expanzku, 2x na cerpadlo (dufam ze to pojde na ten adapter) a 2x na radiator) - kup z gumexu fitinky (plasty) pro 10 hadici maji svetlost 9,5mm
na ofukovanie radiatora by som chcel pouzit vetraky Rasurbo Basic Silent 120mm 17 dBA, 65m³/h ale iba z jednej strany cize ziadny sendvic - treba, ale osvedcene jsou xilency
Moja hlavna poziadavka na vodnika je ticho az druhorady je vykon ale samozrejme cim vyssi tym lepsie. Dalej by som nechcel daku cast po roku menit. Cena mi vychadza na 8400SK cize cca 7100KC nad tuto sumu by som uz fakt nechcel ist uz teraz sa mi to zda vela. Nakupoval by som to z casemoddingu pripadne z inych ceskych obchodov. Radiator, pumpa a expanzka budu umiestnene mimo pc v samostatnej skrinke
Otazky:
1, Ako vidite neviem sa rozhodnut medzi radiatormi uvazoval som aj o uzsich 30mm verziach ale nakoniec som sa rozhodol pre tieto hrubsie verzie. Takze sa pytam ktory z tychto by bol asi najvhodnejsi.
2, Co poviete na vetraky ? su tiche aj po regulacii ? a dokazu prefuknut hrubsi radiator ?
3, Ake mate skusenosti s tymto cerpadlom ohladne hluku ? o vibracie mi nejde ide mi hlavne o neprijemne zvuky - hooodne vibruje jinak celkem tichy
4, nezabudol som na niejaky diel v zostave ? - nevim
za kazdu odpoved aj pripomienku vopred dakujem - neni zac