Velký test zdrojů do 600W - výsledky !!!!!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

tak tohle me pobavilo....

zdroj - shw Test Chieftecu 500W...

"Bohužel, než se podařilo zachytit nějaké hodnoty, tak zdroj (CFT-500-A12S) pod plnou zátěží během 30 sekund shořel. S nejvyšší pravděpodobností to bylo způsobeno hrubým výkonovým poddimenzováním některé ze součástí, od kterých jsem nezískal katalogové listy. Ovšem nedá se vyloučit ani vada materiálu."
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Chieftec nebrat, já ho nebral kvůli hluku a teď koukám, že jsem udělal dobře i z jiných...podstatnějšch důvodů.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

oyza píše:"Bohužel, než se podařilo zachytit nějaké hodnoty, tak zdroj (CFT-500-A12S) pod plnou zátěží během 30 sekund shořel. S nejvyšší pravděpodobností to bylo způsobeno hrubým výkonovým poddimenzováním některé ze součástí, od kterých jsem nezískal katalogové listy. Ovšem nedá se vyloučit ani vada materiálu."
To se mně stalo přesně u tohoto Chiefteku také. :sad:
Proto se spíš přikláním k druhé variantě, jelikož vyreklamovaný kousek už maká naprosto v pohodě.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

hehe tak to je dobrý,pac mě předevčírem taky jeden Chieftec umřel.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Highlander píše:..taky jeden Chieftec umřel.
Koukám, že zmetkovitost je u Chieftecu docela vysoká. :(
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Shit píše:Koukám, že zmetkovitost je u Chieftecu docela vysoká. :(
To teda je. Dělal sem pár sestav s Chieftecama a nic moc. Buď nešel hned nebo shořel po nějaké době - při zátěži.

Chieftec never more. :x
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

To je divný, známý zatím bez problémů tahá na 560W 8800GTX a x2 4400+ + 5 disků, já tahal podpis a bez problému...Ale jen mi vadila hlučnost, chtěl se něco tišího.A s Enermaxem Liberty sem si o moc nepolepšil, nejspíš smůla na kus.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mr. Dirk píše:...Buď nešel hned nebo shořel po nějaké době - při zátěži....
Spíš to asi vypadá takhle: Pokud chytnete od Chieftecu dobrý kousek, je to OK, ale těch kousků asi moc (podle ohlasů) nebude.... :sad:

Na ten můj vyreklamovaný Chieftec nemůžu říci jediné špatné slovo (resp. mohl by mít tižší větrák, ale jinak po stránce vlastního napájení sestavy je naprosto OK). :)
comm
Nováček
Nováček

Příspěvek od comm »

Ja jsem mel Chieftec 360W 5,5 roku, vetrak jsem musel vymenit po pul roce za nexus, protoze se to nedalo poslouchat :) od te doby spokojenost, ted uz ale nestacil na 88GTS
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

čao lidičky.. moc se omlouvám za tenhle příspěvek, ale už mi z toho fakt hrabe.. je tu prosím někde nějakej skutečnej topic, kde se dá pořešit zdroj, abych nemusel psát na deset míst a stále ze všech rad vědět prd?
nemyslím to ve zlym, ale jen teď co jsem pár záložek pozavíral mi tu ještě nějakejjch dalších 8 visí a všude se řeší zdroj...
mám teď P4ku a je v něm 300W EC zdroj, ale je to mašina bez grafiky... chci do toho grafiku a střelit to pokud možno a pak koupit C2D (nejefektivněji asi 6550) ale furt nevím, jak se zdrojem...
spousta lidí tvrdí, že většina zdrojů nemá výkon, kterej je u nich psanej... jde ale o to, že nejsem zrovna při penězích, který bych mohl otočit a tak řeším každou korunu a nerad bych koupil zdroj na sestavu, která ten zdroj potřebovat nebude...
kde bych mohl teda dostat odpověď na moje otázky? předem díky ;)
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

majkl_l píše:... každou korunu a nerad bych koupil zdroj na sestavu, která ten zdroj potřebovat nebude...
kde bych mohl teda dostat odpověď na moje otázky? předem díky ;)
jestli chces DOBRY zrdoj za DOBRY peniz...tak ber FORTRON, CORSAIR.....drazsi a kvalitnejsi ENERMAX..........ale zalezi co tam zase budes mit za grafiku....verim ze i nejakej EC by to utah...ale jak dlouho :?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

[quote="majkl_l"][/quote]
Napíš celú zostavu! (hlavne CPU a VGA + MB+RAM+HDD)

Inak ako píše Walker kvalitné a lacnejšie zdroje sú Fortron a Seansonic OEM verzie.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tím chceš říct, že ty EuroCase zdroje degradujou?

EDIT: teď mám P4 HT 3G Prescotta http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=7384546
2x512 Kingstony DDRka (jedničky)
disky zatím tři
40GB Seagate
250GB IBM
a SATA 320GB Seagate...
grafiku nemám a chci do toho 1950ku...

pokud by to někdo koupil, tak bych řešil nový C2D, ale ještě řeším, jestli to vůbec má smysl... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=7386457
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

tim chce rici ze Eurocease/Xilence/LCPower/KME se neda povazovat za zdroj, to je tak akorat zdroj problemu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

Wiruz píše:tim chce rici ze Eurocease/Xilence/LCPower/KME se neda povazovat za zdroj, to je tak akorat zdroj problemu

spis parodie na zdroj
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

hmmm.. tak jo no, takže asi ten fortron...
EDIT: nechápu, proč na tom silnějšim jsou psaný menší proudový odběry... :(

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39592
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48775
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“