Procesory na architekture K10 - informace, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- socket
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- Lemures
- Začátečník

-
No, asi som sa nechal poznačiť tým, že kamarát kúpil dosku so socketom 939 , keď sa už začínali predávať AM2 a o rok už teraz nemá ako upgradovať. Ale asi ani mne to nebude treba.
CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
- axloth
- Začátečník

-
2. chyba: koupis draho a budes mit vykon jeste drazsihoLemures píše: 2. Lepšie sa taktuje (kúpim lacno, budem mať výkon drahého)
3. Dosky sú síce drahšie, ale vývojovo viac dopredu, porovnajte len dosky Gigabyte pre AM2 a tie s chipsetom P965
4. Intel menej často mení sockety (s tým sa viaže lepší upgrade) - už pár rokov je s nami 775, AMD od tých časov malo 754, 939, AM2, bude AM2+ a AM3
3. jestli tim "vývojovo viac dopredu" myslis upousteni od PATA portu, PS/2 portu a dalsich starsich a jejich nahrazovani zcela zbytecnejma featurama, ktery se sice uzasne jmenujou, nedelaji vubec nic, ale zaplatis za ne zlatyma zubama dedy (viz treba "skvela" nova Trubo Memory), tak ne dekuji, rad zustanu o zaostalejch AMD...
4. k cemu ti je stejnej socket, kdyz stejne musis koupit novou desku, protoze neni kompatibilni chipset
- Shit
- Odborník PCT

- Lemures
- Začátečník

-
No, chcem to PC na bežné činnosti, občas hry a strih videa, tak keď si myslíte, že sa mi Intel neoplatí, tak určite povedzte
namiesto 2160 by som kúpil X2 3800+
CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
- axloth
- Začátečník

-
- Shit
- Odborník PCT

Defakto nic, ale...axloth píše:Co jsem poplet?Shit píše:Sice tuším, cos tím chtěl říci, ale je to napsáno trochu "nepřesně".
Tohle jde interpretovat i způsobem: sc.939 do sc.940 jde narvat i kladivem...axloth píše:..(coz muze byt i nekolik ruznejch socketu)...
AM2/AM2+/AM3
Kód: Vybrat vše
http://www.svethardware.cz/art_doc-E029381199AE4EEDC12573050053C9C3.html- axloth
- Začátečník

-
- socket
- Začátečník

mnoShit píše:axloth píše:
naco kladivom, staci zlomit jeden pin na spravnom mieste.
Intel teraz pride so Socket LGA715? a Socket LGA1366?
ten 1366 bude mat integrovany pamatovy radic preto tolko pinov a 715 nebude, obidva budu mat CSI, obdobu HTT
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Shit
- Odborník PCT

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
myslim, ze tohle je thread o K10. ne ?George Baker píše:...a chipsety AMD AM2 Am2+ a AM3 su kompatibilne spetneLemures píše:...
ale coz, kdyz uz si to napsal, jen chci poznamenat, ze zpetna kompatibilita AM2 a AM2+ by mela byt, ale osazenim AM2+ CPU do AM2 patice prichazime o jiste fce ... A taky se traduje, ze obracene to nejde (je to totiz zbytecny). Pokud bude AM3 na deskach spolu s DDR3 slotama, tak ti je strkani AM2 a AM2+ CPU do ty patice na nic (i kdyby byly hybridni desky, jako to ma intel ted). Takze bych to s tou kompabilitou nehrotil, protoze zas tak velka nebude/neni a nebudeme si nic namlouvat vzdy je lepsi mit podvozek, kterej k CPU pasuje a nedelat mixy ala "chudy student upgraduje"...
- axloth
- Začátečník

-
- k10 toho ma se socketama am2+ a am3 spolecnyho hodne...rochne píše:myslim, ze tohle je thread o K10. ne ?George Baker píše:...a chipsety AMD AM2 Am2+ a AM3 su kompatibilne spetne
ale coz, kdyz uz si to napsal, jen chci poznamenat, ze zpetna kompatibilita AM2 a AM2+ by mela byt, ale osazenim AM2+ CPU do AM2 patice prichazime o jiste fce ... A taky se traduje, ze obracene to nejde (je to totiz zbytecny). Pokud bude AM3 na deskach spolu s DDR3 slotama, tak ti je strkani AM2 a AM2+ CPU do ty patice na nic (i kdyby byly hybridni desky, jako to ma intel ted). Takze bych to s tou kompabilitou nehrotil, protoze zas tak velka nebude/neni a nebudeme si nic namlouvat vzdy je lepsi mit podvozek, kterej k CPU pasuje a nedelat mixy ala "chudy student upgraduje"...
- am2 a am2+ maji byt kompatibilni obousmerne a v obou smerech budes prichazet o ty stejny extra funkce (oddeleni napajeni a podobne), tezko rict jak velka ztrata to bude
- nevim co by na am3 melo byt hybridniho, kdyz je pametovej radic na cpu a slot pro ddr3 a ddr2 je uplne stejnej...
- socket
- Začátečník

isto, potom to vyskusajaxloth píše:- k10 toho ma se socketama am2+ a am3 spolecnyho hodne...rochne píše: myslim, ze tohle je thread o K10. ne ?
- am2 a am2+ maji byt kompatibilni obousmerne a v obou smerech budes prichazet o ty stejny extra funkce (oddeleni napajeni a podobne), tezko rict jak velka ztrata to bude
- nevim co by na am3 melo byt hybridniho, kdyz je pametovej radic na cpu a slot pro ddr3 a ddr2 je uplne stejnej...
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, zmenila se pouze podpora DDR2 na DDR3 + DDR2 (pokud vubec bude DDR2 podporovat, ale musi, to by si AMD nasralo do bot...)axloth píše:- k10 toho ma se socketama am2+ a am3 spolecnyho hodne...
Ukaz me prosim oficilni vyjadreni, nebo slaid z prezentace, kde mas podlozeny tvrzeni, ze kompabilita bude obousmerna ...axloth píše:- am2 a am2+ maji byt kompatibilni obousmerne a v obou smerech budes prichazet o ty stejny extra funkce (oddeleni napajeni a podobne), tezko rict jak velka ztrata to bude
hybridni jako ze ma dva sloty pro DDR2 a dva pro DDR3axloth píše:- nevim co by na am3 melo byt hybridniho, kdyz je pametovej radic na cpu a slot pro ddr3 a ddr2 je uplne stejnej...
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
O.T.:No a kdyby tenkrat koupil desku se socketem 775 (p4) tak bych chtel videt jak bude upgradovat na C2DLemures píše:No, asi som sa nechal poznačiť tým, že kamarát kúpil dosku so socketom 939 , keď sa už začínali predávať AM2 a o rok už teraz nemá ako upgradovať. Ale asi ani mne to nebude treba.
Jak jsem zjistil "pozdejsi upgrade " nejde ani u AMD ani u Intelu. Akorat Intel to lip "zamaskoval " chipsetama.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[b]AMD K10, AM3 a DDR3[/b]
Dostupnost AMD Phenomu (K10), „Sempronu ( K8 )“ na 65nm a Phenomu na 45nm včetně problematiky AM3 a DDR3
http://www.svethardware.cz/akt.jsp?aktu ... 0600278B6E

http://www.svethardware.cz/akt.jsp?aktu ... 0600278B6E
- axloth
- Začátečník

-
- socket
- Začátečník

- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Trochu se jim to značení plete o procesorech nemluvě, a na zdejším serveru mnoho informací není.
HKEPC prozrazuje harmonogram dostupnosti AMD Phenomu http://www.svethardware.cz/art_doc-260A ... 78B6E.html
Slevy u AMD a značení K10 http://www.svethardware.cz/art_doc-3015 ... 93515.html