-!- Radeon HD2900XT - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No nyní to vypadá asi tak že po instalaci ovladačů co jsou na CD najednou crossfire aktivní je, když jsem dal pak 7.5 tak je aktivní taky, ale v ničem nejsou vidět nějaké navýšení rychlosti, 3d mark 06 testy divně poblikávají ale fps nahoru nejdou :oops:
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Jestli ono to nebude tim, ze 3DMark neumi 2900XT natoz v Crossfire vubec identifikovat, aby pak mohl na zaver prislusnym zpusobem upravit vysledne skore :)
Crocodilus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crocodilus »

ještě k tomu BSODu... zjistil sem, že mě to dělá jen když mam otevřenej kontakt list ICQ... ICQ můžu mít normálně zaplý, shozený do Tray a scrolluju jak blázen, ale jak ho otevřu, že ho mam normálně chycený u pravýho kraje, tak párkrát otočim kolečkem a dříp... zkoušel sem 5.1 i 6 a obojí stejný... co vy na to?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Crocodilus píše:ještě k tomu BSODu... zjistil sem, že mě to dělá jen když mam otevřenej kontakt list ICQ... ICQ můžu mít normálně zaplý, shozený do Tray a scrolluju jak blázen, ale jak ho otevřu, že ho mam normálně chycený u pravýho kraje, tak párkrát otočim kolečkem a dříp... zkoušel sem 5.1 i 6 a obojí stejný... co vy na to?
zajímavý, ale zase to rozhodně není vina jedný aplikace - mě to padalo a přitom jsem žádný ICQ neměl ani nainstalovaný :oops:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Crocodilus píše:ještě k tomu BSODu... zjistil sem, že mě to dělá jen když mam otevřenej kontakt list ICQ... ICQ můžu mít normálně zaplý, shozený do Tray a scrolluju jak blázen, ale jak ho otevřu, že ho mam normálně chycený u pravýho kraje, tak párkrát otočim kolečkem a dříp... zkoušel sem 5.1 i 6 a obojí stejný... co vy na to?
skus QIP ten mam a uz tejden zadnej BSOD
Crocodilus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crocodilus »

hmm nové Cat 7.6 se nám objevily... to sem na to zvědavej... :?
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

Dajte co najskor vediet ake su tie Cat.7.6.Idem kupovat HD 2900XT tento mesiac tak som zvedavy.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
fonda_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fonda_cz »

Youki píše:Dajte co najskor vediet ake su tie Cat.7.6.Idem kupovat HD 2900XT tento mesiac tak som zvedavy.
nevim proc ale stemahle catalystama se mi snizila teplota HD2900xt v prumeru o 6 az 7 st bez zateze, shoduje se Overdrive i AMD gpu clock tool. Proste sem jen odinstaloval stary a nainstaloval novy a teplota sla dolu. Na grafice mam 2HP. Jo puvodni teploty jsou 53-55st a s novejma driverama je to 47-49, po 50st se sepina rychlejsi mod vetraku takze s temahle catalystama je karta ve 2D naprosto ticha - proste teplota nepresahne vic jak 50st. Mam zavrenej kejs, 1x92mm ventilator dovnitr a 1x 120mm ventilator ven + 120mm zdroj, proste standart
AMD X2 BE 2350 down @2000Mhz (200x10) 0.95V, Asus M2R32-MVP, A-DATA 2*1024, ATi HD2600XT 256DDR3, HTPC Thermaltake VF7001BNS DH101, Xilence SPS-XP350 REV 2 350W, Logitech G9, X-RAY Thunder 9, ACER WIDE 22" DVI, TV Panasonic CRT 16:9 TX32PX10P 32"
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hm to je good jestly to snizuje teploty jinak by to chtelo naky srovnani vykonu 7.5vs 7.6 snad nekdo udela nakej test
rimo
Nováček
Nováček

Příspěvek od rimo »

Zdravim. Ta 8 pin redukcia funguje aj na inych zdrojoch ako enermaxoch? Mam seasonic S12-500, bude to fachat aj na tom?
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

rimo píše:Zdravim. Ta 8 pin redukcia funguje aj na inych zdrojoch ako enermaxoch? Mam seasonic S12-500, bude to fachat aj na tom?
toto si precitaj: KLIK ....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Super, tak problémy s hlukem a spotřebou ve 2D zdá se, u AMD pořešili. Sakra, kdyby neměla ta karta takový strašný propady s AA a mít o trochu víc peněz, tak jí vezmu hned. :sad:
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Hosenfeld píše:Super, tak problémy s hlukem a spotřebou ve 2D zdá se, u AMD pořešili. Sakra, kdyby neměla ta karta takový strašný propady s AA a mít o trochu víc peněz, tak jí vezmu hned. :sad:
S AA to neni tak strasny, ale 16*AF snizi FPS skoro na polovinu!
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Dnes má dle capcom vyjít od ATI hotfix driver na DX10 verzi Lost planet
http://www.capcom.com/BBS/showthread.php?t=15043
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Tak jsem vyřešil problém s blikáním obrazu při použití Crossfire
Problém je v Avivo color correction, jakmile pohnu s některým ze dvou posuvek, tak mi obraz začne poblikávat s červeným nádechem. U single a multitexture testů v 3d mark 06 je to vidět nejvíce.
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Zdar,mám ted problém s přepínáním mezi 2/3d režimem jde o to ,že karta se po spuštění 3d aplikace normálně přepne,ale po najetí zpátky do 2d prostředí jede vesele v 3d režimu! nevíte kde je problém? díky za každou http://www.ukazto.com/?img=Beznzvu-uwt1.jpg
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Hmm tohle mi dělalo u druhé karty v crossfire, že se nepřepínala zpět, ale pouze pod vistama, u XPček to bylo v klidu. Ale s jednou kartou pod vistama jsem to měl v pořádku :?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

spajdr píše:Hmm tohle mi dělalo u druhé karty v crossfire, že se nepřepínala zpět, ale pouze pod vistama, u XPček to bylo v klidu. Ale s jednou kartou pod vistama jsem to měl v pořádku :?
a kdyz uz ti to crosfire funguje hod naky vysledky v markach treba i s nakym peknym OC :)
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Stratos píše:
spajdr píše:Hmm tohle mi dělalo u druhé karty v crossfire, že se nepřepínala zpět, ale pouze pod vistama, u XPček to bylo v klidu. Ale s jednou kartou pod vistama jsem to měl v pořádku :?
a kdyz uz ti to crosfire funguje hod naky vysledky v markach treba i s nakym peknym OC :)

takove testy nic nereknou
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“