special-CZ-design-WB (navrh & realizace)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

mensi upresneneni (jen pro predstavu) - ten blok, s jakym za mnou myom prisel - abych mu vyrobil, ma stim soucasnym spolecne tak akorat 3 fitinky
(kdyz vemu v potaz cas, premysleni, napady, konstrukci, modelovani, pripravu technologie a dokumentace .. + vse dalsi co jsem tomu venoval )
tak potom rikat "blok co vymyslel myom" mi prijde ponekud zkreslene

2Highlander
co se tyka toho darovani bloku - tak pokud se xx bloku proda, tak se pak da o necem takovem uvazovat
- ale tet te tedy ze sveho rozhodne sponzorovat nehodlam
+ myslim ze bys ses mohl spokojit stim, ze budes prvni, kdo ten blok bude testovat a jestli se nepletu, tak o tom pises i nejaky clanek ...
ale jestli se ti to testovat nechce, tak te do niceho nutit nebudem
(jinak jak rika myom -v pripade zajmu bys mel blok za vyrobni cenu)
zZZzzz
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jj ja jsem prisel jenom s napadem i kdyz zas tak malo spolecnyho ten blok nema...

Obrázek

ale prakticky cely ten blok vykutil xxx do tehle podoby s pomoci rad co tu padly.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jasně,chápu ,že jsi s tím měl starosti,hodně práce atd....ale pochop zase mě.
Já nad tím otestováním jednoho bloku stratím kopletně celej den,musím chodit 2x na poštu a ješte ti poštu sponzorovat.Napsat o tom článek,namalovat grafy atd....Prostě práce na několik dnů....A co z toho mám ?nic....Nic po tobě nechcu jenom odměnu v podobě testovacího kusu bloku v ceně 400kč.(víc to asi nebude+-).

Jestli ti to připadá tak špatná nabídka,můžes si objednat Apogge GTX,GT,Fuziona,Storma G4,Cascadu a spoustu dalšich bloků sám a taky si to sám doma otestovat+odpovídající zařizení(jako průtokoměry,laboratorní teploměry atd...).Nebo to poslat někam do zahraničí,kde jim za to budeš muset ješte zaplatit a nechat několik kusů bloků jako malej bonus.
Jako já na nikom nechcu rozhodně nic vydělat,ale taky nechcu strácet čas jen tak ze srandy,protože nemam co na práci.
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

2 myom 'jestli si vzpominam tak vrchni cast bloku cos mi poslal se skladala asi ze 3 dilu 'ale to je jedno
stim zbytkem souhlasim - myslim ze nejcenejsi rada byla od Flegyho diky nemu je blok tuzsi (tedy bez bocnich vybrani )
zZZzzz
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

.xxx. píše:2 myom 'jestli si vzpominam tak vrchni cast bloku cos mi poslal se skladala asi ze 3 dilu 'ale to je jedno
stim zbytkem souhlasim - myslim ze nejcenejsi rada byla od Flegyho diky nemu je blok tuzsi (tedy bez bocnich vybrani )
jasny, ale kazdopadne z toho vzeslo neco zajimavyho... pogratulovat si muzem za par dnu...

\\ten prostredni dil byl kvuli trysce a aby tam byl velky prostor, aby se snizil odpor... neslo mi moc o vykon...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

2 Highlander - kdyby to bylo tak jak rikas za 4 stovky - tak to vem cert - ale asi vubec netusic kolik stoji hodina prace na CNC (500~600) Kc - pac bys tuhle nesmyslnou sumu nemoh nikdy vypustit z klavesnice (na CNC se dela blok i plexi)
a to nepocitam pripravu polotovaru, frezovani drazek (x hodin prace), delani zavitu, brouseni, pokovovani, nakup materialu, tesneni, srouby, podlozky, matice ... + cas + to vse zorganizovat, udelat dokumentaci odladit to ... skutecna cena toho bloku je uplne nekde jinde

takze ti rikam na rovinu ze momentalne ti dat blok zadarmo (kdyz z toho nic nemam - naopak do toho davam sve $ a cas ..) neprichazi v uvahu

jako jestli o to bude zajem a xx kusu se proda - pak se o tom muzem bavit - ale za teto situace v tomhle stadiu ne
IMHO - do realizace dvou testovacich bloku jsem se pustil na zaklade tveho ujisteni, ze otestovat blok neni problem - no nic hold si zmenil nazor a me to stalo cas a $
zZZzzz
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ok no...chápu,bohužel já taky nejsem chodící homekredit.Asi se nedomluvíme,protože já z "principu" to ze svýho sponzorovat proste nebudu.Nic jinyho ti v tom pripade nezbyde,než si to poslat do zahranici a zaplatit si za to,nebo si to otestovat doma sám.
Bohuzel já chodici E-banka nejsu.
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

v zasade takovy je princip ze poskytnuty blok ti udela reklamu a investice se ti vrati a kdyz se testuje tak s vice bloky ne jen od jednoho vyrobce aby bylo srovnani,ja to vidim v jine sfere High... ti nabidl otestovani a clanek s konkurencnim resenim od jinych vyrobcu vesmes dovezene z USA a ver mi ze ne kazdy si objednava komponety na vodu venku. Zase moc recenzentu s casem a moznostmi tu taky neni a celkem chapu obe strany ale tohle je i vec biznisu.Urcite lidi nake testy zajimat proste budou.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

... to si ze me delas p.del ne - prvne se sam nabidnes, ze mas potrebne vybaveni, vuli i cas blok bez problemu otestovat a pak se tady ohanis s chodici E-bankou

taks to mel ric narovinu nazacatku ze za to budes chtit $ a ja bych s tim mohl pocital, ale ne tohle

(nehlede na to, ze jak si sam rikal, si jeste nikde nic nepublikoval .. )

me to tedy pripada ze tve strany jako dost neseriozni jednani

ja jsem zadne komercni testovani nikdy nechtel ani neshanel, a proto jsem se zeptal, zde na foru jestli se najde nekdo s patricnym vybavenim ochotny blok otestovat / ozval si se ty

(jako jestli jde o nejake mizerne postovne - tak jsem byl rozhodnut ti ten blok osobne privest i si pro nej opet prijet)
(blok zadara ti muzu slibit pokud se rozjede vyroba a neco se proda)

takze vicemene kuli tobe to tady balim - proste vo nicem
CusBUS
zZZzzz
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hah takze ty se rozcilujes kvuli tomu ze ti to já nechcu sponzorovat....heh ok,dal se o tom uz nehodlam bawit.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Ty si ale predtim nikde nic nenapsal o tom ze za to budes neco chtit, byl si nadseny ze si s tim budes moci hrat.Tedka te trochu nechapu....sam ses nabidl a nic si nechtel.
Me prijde, ze slib bloku zadarmo v pripade ze se vyroba rozjede je dobra nabidka, nechapu proc tak zaryte trvas na tom vlastnit prvni kus na jehoz "experimentalni vyrobu" bylo vynalozeno mnoho prostredku.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

LoL
Bol som v tom ze Highlander to testuje pretoze ho to bavi ... a je to jeho hobby a tym padom bude brat zabity cas ako zabavu .. ci skor to mozme chapat ako neziskovu akciu .... a ochotu pomoct :sleepy:
To ze od teba ziada present v podobe bloku .... sa da chapat dvoma sposobmi ... ato takto:
H. veri ze ten blok bude za nieco stat a recenzia dopadne dobre a ten material a namaha na jeho vyrobu a navrh sa .xxx.-ovi azpon z casti vrati .... (povedzme tych 20-50 blokov) ked sa preda .. neviem kolko hodin s tym .xxx. zabil no asi ich bolo dost .... v tomto pripade je natahovanie sa o jeden blok smiesne ... pre obidve strany.
No na druhu stranu je fakt ze H. odzaciatku pocital ze dostane od .xxx. blok zadara ako pritisluzbu bez ohladu na to ci sa vyroba vobec rozbehne ... tznmn ze zatial co do toho .xxx. investoval vela svojho casu a usilia no a predpoklada ze sa mu aspon cast nakladov za material ..teda tych smiesnych 400 za blok vrati ... tak nejak neviem teda ....

Obidvaja ste sa tu pohadali .. cele sa to zacina mrdat podobne ako moja snaha o dalsiu objednavku z usa .... zeby sme ja aj .xxx. dosli k podobnemu zaveru ze dnesny svet je nahovno :lol:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak ona je to hlavne ze strany "recenzenta" pekna ojebavka, pac tak, jak to popisuje on to nefunguje nikde.. evidentne by se mu blok libil, tak se snazi zneuzit situace.. sam jsem se s jednanim typu napises nam recenzi a mi ti dany HW nechame jeste nikdy nesetkal a silne pochybuji o tom, ze by na podobne podminky nejaky dodavatel pristoupil.. radim - najdete si nekoho jinyho, nebo proste vyreste tuhle situaci jinak.. :wink:
Nehlede na to, ze i kdyby se uz jednalo o nejaky vyjimecny stav, tak bych ocekaval podobne jednani od zkuseneho autora a ne od nekoho, kdo sam zatim ani nevi, jak by podobnou vec sepisoval..

EDIT: ..ano.. nejaky naklady s tim samozejme mit budes, ale to se dalo resit treba tim, ze ti danou pastu poslou s blokem, nebo proste zaplatej.. to, ze nad tim stravis vikend jsi pred tim, kdyz jsi to navrhoval nevedel..? ..co se tyce elektriky, to si snad delaz uz ale srandu..
Logicky by se jako rozumne reseni mohlo jevit, kdyby jsi podobne dilko opravdu nekomu nabidl k vydani, ale to ten test budes muset samozrejme prvni napsat, protoze jak jsi psal zadne jine podklady prozatim nemas.. ono mi to obecne pripada takovy jakoze jsi rekl, ze chces, ale teprve casem sis uvedomil co to obnasi.. :)
Naposledy upravil(a) Maxtor dne stř 27. čer 2007, 07:53, celkem upraveno 1 x.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ach bože...tak dobře napíšu to tady jednou a naposledy.
Aby ste rozuměli,nesnažím se na tom nic vydělat ani získat.Jenom z principalního hlediska nechcu dělat uplně "zadarmo" a hlavně do toho odmítam vrážet svoje peníze!!!

Jestli ste někdy někdo neco testovali z WC setů atd,tak určitě víte,že to je velice časově náročná věc.Abych změřil v reprezentativním hledisku jeden blok,tak se měření dělá minimálně 3x(sundání,nanešení pasty atd...)+ měření průtoku v několika hlediscích.Všechno za stálé pokojové teploty, kterou si hlída klimatizace+stálá teplota vody.Tohle všechno se opakuje jak na dualcore procesoru,tak na quadcore procesoru.Aby toho nebylo málo,tak s několika hodnoty napětí a frekvence procesoru.
Samozřejmě zaznamenávání hodnot a malování grafů se musí dělat v jednom cyklu.Prostě práce na cely víkend.Samozřejmě těch podmínek je více o kterých bych se mohl rozepsat(všechno bude popsáno v testu).
Jednak k tomu je potřeba laboratorní vybavení, ktery stojí desítky tísíc korun,který někdo musí vydělat(já).A hlavně provoz toho všeho není taky zdarma.Bohužel pro objektivnost testů je to nezbytné.

Takže,když to všechno sečtu,tak na jeho blocích projebu kompletně celej víkend,kterej bych mohl trávit uplně jinak a ješte si budu sponzorovat náklady na testování (elektrika atd).Takže vlastně ja dotuju jeho blok.

Neříkam,že by mě těch pár korun vytrhlo,ale ja prostě nikomu debila dělat NEBUDU už jenom z PRINCIPU(a tohle slovo je pro mě dost podstatny,PROSTE NE). A jestli tohle prostě nekdo nechápe,tak je to člověk,kterej si neumí vážit jednak mojí práce a především si nedokáže uhlídat svoje hodnoty.Takže ve výsledku,když to spočítam,tak celej test jeho bloků,dělám naprosto ZDARMA s tím,že jako malinkatou protislužbičku a takové uznání mé práce mě on daruje testovací blok....Určitě si za něj nepujdu koupit novej mercedes nebo neodjedu na hawaj.
darrth
Nováček
Nováček

Příspěvek od darrth »

Chápu Highlandera, že chce nějakou odměnu za recenzi, ale při restech hardwaru odměňuje recenzenta médium, pro který tu recenzi dělá, a ne firma od který je ten harware. On by to taky byl trochu střet zájmů že?

A proto Highlandere udělej test všech bloků, který máš k dispozici a nabídni to nějakýmu servru (předpokládám PCT). Myslím, že takový test nemá v čechách obdoby a někdo za něj rád zaplatí.

A co se týká bloku od .xxx. tak navrhuju nějaký kompromis (50% sleva např.), ale hlavně se nějak domluvte. Bylo by škoda, kdyby z toho srovnání sešlo.
PC1: Core 2 Duo E6400@3,2GHz, Asus Rampage Formula, 4x1GB DDR2 Geil , MSI GTX275, 2 x Seagate 320GB + 1TB, Enermax Liberty 500W a vše si hoví v Chieftecu LBX-02B-B-B
PC2: Barton 2500+@2200MHz, MSI K7N2 Delta, 2x256+1x512 MB DDR400, Seagate 400 GB a 80GB, Leadtek 6600GT, MB+CPU+GPU water cooled
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vis, obvykle ale recenze zadava prave nejakej casopis ci server, ale oni o test pozadali sami.

ja se priklonim spis k highlanderovi, ja bych ze sebe taky debila zadarmo nedelal... ono se to nezda, ale s tema testama je docela srani a neni to na pul hodky :roll:
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

ja sa priklánam k názoru kolegu: darrth
darrth píše:Chápu Highlandera, že chce nějakou odměnu za recenzi, ale ...
... On by to taky byl trochu střet zájmů že?...
... Bylo by škoda, kdyby z toho srovnání sešlo.
X3ME
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od X3ME »

2Highlander: Přemku, když jsem si pročetl historii vaší diskuze s ...xxx... tak se fakt musím divit. Pokud Tě to sere, tak nic netestuj a nevydírej ostatní, někteří lidé (zvlášť ti schopní neco udělat a ne jen plkat) to docela těžce nesou. Vetšinou jde na testování zapujčený HW a to i kdyz jde o ziskovou a velkou firmu. U malovýroby na to snad reálně uvažující člověk snad ani nemůže pomyslet. Myslím, že Tvoje náklady jsou zanedbatelné (na rozdíl od ...xxx...) a je to od Tebe pouze póza a způsob jak z toho testování něco vydojit. Zatím jsi nic nepublikoval, žádný test od tebe nebyl vidět kromě pár vyjádření ve stylu..."tenhle blok je na pikachu" a "tenhle blok je kchůůůl". Chápu ...xxx... když investuje nesrovnatelně víc času a prostředků do něčeho a nejaký chytrolín, který se prezentuje jako nepostradatelný, to z něj chce za zlomek té námahy vyzuzat...proč by měl on sponzorovat Tebe? Myslím, že tohle, Přemku, zadarmo mít nebudeš.
MB: Gigabyte X58 Extreme, CPU: Intel Core i7 920@3.6, RAM: 6GB DDR III OCZ Reaper 1866, VGA: BFG GTX 280, HDD: OCZ Vertex Turbo 120 GB system, HDD 750+1500 GB, LG BRay HDvideo, PSU: Seasonic X-750, Case: CoolerMaster Mystique 632 Alu Silver + 2 x Noctua NF-S12 case fans, Monitors: 19'' LG 1970HR-BF + 19" Philips P7, Creative Gigaworks T40, Logitech G11 + G5
Water cooling: Laing DDC-1RT Plus 18W + Alphacool top + Alphacool expansion top, Alphacool NexXxos Extreme III rad, 3 x Scythe SlipStream 120 custom LED, CPU block Thermaright XWB-1, D-tek FuZion GFX 2 + Unisink GF2xx, Cape Coolplex 25 + lighting module...etc....
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

V CZ moc bloku na CPU neni teda na vyber cili misto tu na ten "nas" blok je i prodejnost si myslim by byla.Ale ja osobne projektu drzim palce a dnes ani neni problem ho udat v EU pokud je clovek sikovnej a to nese i urcite mysleni jak toho dosahnout a jedna z veci je test bloku cili poskytnou k otestovani at je to kdokoliv kdo na to ma moznosti.A pak je na nich jake podminky si vytvori.Takze vydelat na tom muze vsasade jen vyrobce bloku pokud jsou treba vysoke naklady na jeho vyrobu pak treba odmena recenzentovy to uz je na domluve.

Uz mate nazev na ten blok?
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

ja sa priklanam k tomuto....bola by velka skoda keby tento blok nebol porovnany s tymi ostatnymi....dost velka skoda podla mna....:(...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Odpovědět

Zpět na „Voda“