připojení disku velmi zpomalí start PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Kushnup
- Nováček

-
připojení disku velmi zpomalí start PC
Ahoj,poradí někdo?
Mám disk seagate a 2 DVD romky.Koupil sem si další disk,opět seagate,ale při jeho zapojení se mi zpomalí start PC.Nejdříve dlouho trvá,než se načtou(naskočí na obrazovku) informace,kolik je v PC paměti,disků.atd,poté míst aby hned začali nabíhat windosws,se objeví černá obrazovka a windows se začnou sami zpouštet až tak po minutě!A nevím jak tomu zabránit aby bylo vše jak dříve!Jediné kdy to nabíhá normalně,je když vypojím obě DVDčka a disky mám každý zvlášť na jiné kšandě.Jeden na IDE 1 druhý na IDE 2,pokud je zapojím na jeden kabel,vše se opakuje.Všelijak sem zkoušel experimentovat s přepínáním master a slave,ale nic se nedělo.Zkoušel sem i Cable select i když nevím k čemu je tahle položka dobrá!
Mám desku M863g.Sloty na disky ATA.
Děkuji za jakoukoliv radu!!!
Mám disk seagate a 2 DVD romky.Koupil sem si další disk,opět seagate,ale při jeho zapojení se mi zpomalí start PC.Nejdříve dlouho trvá,než se načtou(naskočí na obrazovku) informace,kolik je v PC paměti,disků.atd,poté míst aby hned začali nabíhat windosws,se objeví černá obrazovka a windows se začnou sami zpouštet až tak po minutě!A nevím jak tomu zabránit aby bylo vše jak dříve!Jediné kdy to nabíhá normalně,je když vypojím obě DVDčka a disky mám každý zvlášť na jiné kšandě.Jeden na IDE 1 druhý na IDE 2,pokud je zapojím na jeden kabel,vše se opakuje.Všelijak sem zkoušel experimentovat s přepínáním master a slave,ale nic se nedělo.Zkoušel sem i Cable select i když nevím k čemu je tahle položka dobrá!
Mám desku M863g.Sloty na disky ATA.
Děkuji za jakoukoliv radu!!!
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
- Kushnup
- Nováček

-
To už sem zkoušel,ale nepomohlo.Při experimentování se mi povedlo odstranit,první problém a to tu dlouhou prodlevu při nabíhání na obrazovku údajů o PC,disk,DVD,atd.naběhne už normálně,ale pak se opět na 40 sekund objeví černá obrazovka a až potom začnou nabíhat windows.Odstranil sem to tak,že sem dal disk a dvd na jedné kšandě cable select a na druhé disk jako master.No jdu dál experimentovat a uvidím co se z toho vyvrbí.
Sestava:deska M863g,procesor Sempron 2800+,socket A,2x 512 MB pamět,grafika Ati Radeon 9200 128 MB,windows XP,DVD Asus 1604p a Lite on a 2 disky seagate.
Vše fungovalo dobře,dokud sem se nsnažil připojit nový disk,když ho znovu odpojím,je to OK.Už předtím sem měl disk Maxtor a dělalo mi to stejné problémy,tak sem ho prodal a koupil Seagate at jsou 2 od stejného výrobce,kvůli kompabilitě,ale nic :/
Zdroj to stíhá v pohodě,zkoušel sem i vyšší zátěž...No i kdybych neměl 80ti žiláky,včem by to vadílo?Předtím šlo vše v pohodě!Nevím jak to poznat.....
Sestava:deska M863g,procesor Sempron 2800+,socket A,2x 512 MB pamět,grafika Ati Radeon 9200 128 MB,windows XP,DVD Asus 1604p a Lite on a 2 disky seagate.
Vše fungovalo dobře,dokud sem se nsnažil připojit nový disk,když ho znovu odpojím,je to OK.Už předtím sem měl disk Maxtor a dělalo mi to stejné problémy,tak sem ho prodal a koupil Seagate at jsou 2 od stejného výrobce,kvůli kompabilitě,ale nic :/
Zdroj to stíhá v pohodě,zkoušel sem i vyšší zátěž...No i kdybych neměl 80ti žiláky,včem by to vadílo?Předtím šlo vše v pohodě!Nevím jak to poznat.....
- Stano K.
- Středně pokročilý

- Kushnup
- Nováček

-
Tak už sem to vyřešil,oba disky i obě DVD sem přepnul na Cable select a zmizeli všechny obtíže!!!Když sem předtím natvrdo nastavoval Master a Slave,a všelijak to přehazoval,tak to pořád blblo.Zajímavý.....
Chtěl bych se zeptat:
původní disk byl "c" pak následovali DVD jako písmena "d" "e" a nový disk mám jako "f" a "g" :/
disk "f" má jen 8 MB a jmenuje se VPSGHBOOT.Co to je?Není to pozůstatek po nějakým programu na správu disků?Poradíte ja se toho zbavit?A jak mám udělat abych měl první postupně pojmenované disky podle abacedy a pak DVDčka?Mám windows XP,děkuji velmi za radu!
Chtěl bych se zeptat:
původní disk byl "c" pak následovali DVD jako písmena "d" "e" a nový disk mám jako "f" a "g" :/
disk "f" má jen 8 MB a jmenuje se VPSGHBOOT.Co to je?Není to pozůstatek po nějakým programu na správu disků?Poradíte ja se toho zbavit?A jak mám udělat abych měl první postupně pojmenované disky podle abacedy a pak DVDčka?Mám windows XP,děkuji velmi za radu!
- kocourleo
- Začátečník

Písmenka disků přejmenuješ normálně ve správě disků přes pravé myšítko (neměň písmenko se systémem).
%SystemRoot%\system32\compmgmt.msc /s
Ten VPSGHBOOT je pozůstatek po Ghostu viz:
http://www.thetechlounge.com/forum/arch ... -2419.html
Klidně to zruš, pokud Ghosta nepoužíváš.
Ten VPSGHBOOT je pozůstatek po Ghostu viz:
http://www.thetechlounge.com/forum/arch ... -2419.html
Klidně to zruš, pokud Ghosta nepoužíváš.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Kushnup
- Nováček

-
- kocourleo
- Začátečník

Správa disků není Správce zařízení. Pro windowsXP stačí dát menu "Start" a tam "Spustit" a do příkazového řádku zadat uvedený příkaz (zopakuji):
Tu malou partition (VPSGHBOOT) ve Správci disků normálně zruš.
Tu malou partition (VPSGHBOOT) ve Správci disků normálně zruš.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518