Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- ASUSik
- Začátečník
-
- Hosenfeld
- Začátečník
tady: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3ASUSik píše:asi hloupá otázka, ale kde naleznu tu OBRovu recenzi?
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
- ASUSik
- Začátečník
-
jééé, já sem ale ......... tohle sem samozdřejmě četlHosenfeld píše:tady: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3ASUSik píše:asi hloupá otázka, ale kde naleznu tu OBRovu recenzi?
ale dík za info
- Fogus
- Nováček
-
Kamikadze píše:Zkusim se zeptat autora, co vsechno mel k PC pripojene...
Jinak uz mam desku doma a prave instaluju OS, takze jsem snad schopen odpovidat na dotazy.
Prvni postreh: Pasivy na desce jsou neuveritelne horke a to je zatim vse nastavene na default
Chtěl bych se zeptat na dlouhodobější zkušenosti s funkčností této desky. Jestli se u této desky neobjevují podobné potíže jako u její starší příbuzné P5N32-E SLI 680i? Četl jsem o velké nestabilitě, modré smrti při instalování os, problémech s disky(kompatibilita), spatném zobrazování napětí Vcore a velmi velké úmrtnosti...
Tak by mě zajímalo, jestli se podařilo u tohoto kousku problémy vyřešit? Ona jak P5N32-E SLI 680i, tak i P5N-E SLI 650i nejsou zrovna proslulé svou stabilitou a spolehlivostí...
Díky za info
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
S disky zatim nemam zadny problem. Se stabilitou na zakladni frekvenci take zatim problem nemam, ale mam problemy s OC. Mam zdroj v reklamaci a zatim jedu s pocitacem:Fogus píše:Chtěl bych se zeptat na dlouhodobější zkušenosti s funkčností této desky. Jestli se u této desky neobjevují podobné potíže jako u její starší příbuzné P5N32-E SLI 680i? Četl jsem o velké nestabilitě, modré smrti při instalování os, problémech s disky(kompatibilita), spatném zobrazování napětí Vcore a velmi velké úmrtnosti...
Tak by mě zajímalo, jestli se podařilo u tohoto kousku problémy vyřešit? Ona jak P5N32-E SLI 680i, tak i P5N-E SLI 650i nejsou zrovna proslulé svou stabilitou a spolehlivostí...
Díky za info
Celeron D331
2GB RAM
8800GTS
3 disky + dvd vypalovacka
cerpadlo + 3 12cm vetraky
ale pouze na Cooler Master 380W
S procesorem sem se pohl z 2660 na cca 2900, ale to padani podle mne zpusobuje zdroj. Prece jen je to nak myslim trosku moc. Doufam, ze reklamace u CZC bude vyrizena co nejdrive(uz je tam 10dni) a pak si s tim zacnu hrat poradne.
Jinak k dalsim dotazum:
-BSOD pri instalaci OS jsem nemel zadny
-VCore zatim nevim
-a ke stabilite: no na zakladni frekvenci np a po OC zatim nevim
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
zacal jsem trosku vic prohledavat BIOS a nasel tam polozku, o ktere bohuzel nevim, co znamena, mohl by mi to nekdo prosim objastnit?
Je pod Extreme Tweaker - System Clocks
"SPP <-> MCP Ref Clock, MHz"
hodnoty od [Auto], [200] - [500]MHz po 0.5MHz
Vim, ze SPP je Nothbridge a MCP SouthBridge, ale nak si nedokazu odvodit, co timto nastavuju. Nejaky vstah mezi jejich frekvencemi? Kdyztak pls i reknete, co tam mam nastavit, momentalne jedu na Auto.
Diky moc
zacal jsem trosku vic prohledavat BIOS a nasel tam polozku, o ktere bohuzel nevim, co znamena, mohl by mi to nekdo prosim objastnit?
Je pod Extreme Tweaker - System Clocks
"SPP <-> MCP Ref Clock, MHz"
hodnoty od [Auto], [200] - [500]MHz po 0.5MHz
Vim, ze SPP je Nothbridge a MCP SouthBridge, ale nak si nedokazu odvodit, co timto nastavuju. Nejaky vstah mezi jejich frekvencemi? Kdyztak pls i reknete, co tam mam nastavit, momentalne jedu na Auto.
Diky moc
- Shit
- Odborník PCT
- ASUSik
- Začátečník
-
- Fogus
- Nováček
-
ASUSik píše:tak sem si jí teď přines, namontoval a du to zapnout a ejhle ono nic, prostě se roztočí asi tak na sekundu všechny větráky, disk začně pracovat .......... a po tej jednej sekunde se vše vypne, nevíte čím by to mohlo být? mám 550W zdroj ASUS ATX 24 i ATX 8 zapojeno, takže nevím kde je chyba
Hmm. Tak přesně tyhle problémy jsem měl na mysli... Tohle je totiž dost typické pro starší P5N32-E SLI, ale doufal jsem, že nová (hybridní) verze Plus bude trochu stabilnější a spolehlivější...
No hele, odpoj jeden RAM modul(taky vyzkoušej jiný sloty) a odpoj nepotřebný komponenty = hlavně FDD a ostatní mechaniky
- ASUSik
- Začátečník
-
- Fogus
- Nováček
-
Jinak si projdi thread níže = "Vše o ASUS P5N32-E SLI"
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- ASUSik
- Začátečník
-
- Shit
- Odborník PCT
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
- ASUSik
- Začátečník
-
- ASUSik
- Začátečník
-
- Hermi
- Nováček
.. kdyby jsi si pozorně přečetl tu Obrovu recenzi, věděl by jsi, že "Pokud chcete využít dual-channel zapojení pamětí musíte osadit dvojici stejně barevných slotů, manuál ale hovoří jinak - je v něm chyba."ASUSik píše:aktované to zatím nemám, a jak mám osadit paměti? mám 2x1GB mám dát modré nebo bílé nebo kombinace, v manuálu píšou že kanál je modrj+bílej, ale mě se to nějak nezdá
CPU: Intel Core2Duo E8400 3,000 @ 4,005 MHz (1,35625V) + Noctua NH-U12P + orig.dodávaná pasta v tubě MB: Gigabyte GA-P35-DS4 Rev 1.1 BIOS F11 RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz EE (800@890MHz CL2-4-4-4-12, 2,1V) Grafika: BFG GeForce 8800 GTS OC 512MB @(GPU 756/SH 1890/ MEM 2120 MHz) HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ 500GB + Xilence HD-Cooler CL Mechaniky: Samsung SH-S203N, Front panel Akasa AK-ALL-01BK Case: CoolerMaster Centurion 534+ PSU: Enermax Liberty DXX 500W FANS: Intake 5,25" pozice 1x Scythe SCKB-1000BK, Outtake(back)1x Noctua NF-P12-1300, Intake(front) 1x 120x120 CoolerMaster, Intake(side)1x 120x120 CoolerMaster Monitor: 19" LCD Hyundai B91A
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
No s updatem BIOSu ti zatim neporadim, protoze jsem nezkousel. mam taky 0302 a zatim nemam jediny duvod neco menit.ASUSik píše:tak zkouším dát nový bios, mám tam 0302 a nejde mi to když se zeptá ten awdflash jestli chci uložit stávající bios tak dám ne a pak Press 'y' to program or 'n' to exit at dam co dam, tak vzdy to udelas exit
EDIT: v memtestu v 5tym testu 24chyb
Jinak s tim memtestem: tady mas zdroj problemu. Zkus pameti nastavit rucne a ne na auto a test opakovat