DVD-ROM, čelo + elektromagnet

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Brzda
Začátečník
Začátečník

DVD-ROM, čelo + elektromagnet

Příspěvek od Brzda »

Chtel bych nejak zrealizovat muj napad. Ten spociva v cele vymene čela pc skrine, tudiz by byla dvdromka uplne schovana. A napadlo me ze to čelo by mohlo byt na pantech a druhou stranu by držel elektromagnet. Ten by reagoval na impulzy, ktere vysouvaji dvirka dvdromky. Proste čelo by drzelo u skrine elektromagnetem (v celu by byl nejaky nestaly magneticky kov). Elektromagnet by prestal pusobit v tu dobu, kdyz by se chceli otevrit dvirka mechaniky a čelo by se za pomoci mechaniky otevrelo. A az by se dvirka zasunula, tak by elektromagnet zase zacal magnetizovat a čelo bych k elektromagnetu pricvakl. Slo by neco takoveho spachat? Pokud ano tak zrhuba jakym zpusobem?
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

Tak trochu jsem tě pochopil, ale nedokážu si to představit :-( ale bacha na disky...(odstínit!!!)
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ja si to nedokazu ani predstavit.. chces vymenit celo PC case quli otevirani mechaniky..? to snad chces tvrdit, ze abys otevrel mechaniku, musis sundat celo z case..? nejak jsem to nepochopil no..
dildoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dildoo »

A ta dvirka (čelo) by se pak zaviralo jak?Ručne dokavad by to nechytl elektromagnet nebo nejak z5 s dvirky mechaniky?
Seš sám, já sem taky sama..
Ale já nejsem sám, já tady tak chlastám...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

a nebylo by jednodussi dat pred mechaniku nejaky kryt, s tim, ze na stranu kde by se otviral by se dalo perko a kdyz by se otvirala mechanika tak tim jak by tlacila tak by to sama od sebe otevrela? :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Chtel bych zmodovat jednu case, a chci udelat cely predni celo, tak me napadlo, ze bych nedelal otvory pro mechaniky. Celo by bylo na jedne strane chycene ke case panty, a druha strana by byla chycena pomoci toho elektromagnetu. Jakmile by se chcela otevrit mechanika, elektromagnet prestane pritahovat magneticky kov co by byl v cele. a dvirka by se za pomoci supliku mechaniky otevreli. Zaviral bych to rucne. Jen mi de o to, ze kdyz otevru mechaniku pres OS, tak aby se to ocelo otevrelo. Abych nez***vil mechaniku.
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

to se da udelat aji mnohem jednodusejs nez s nakym magnetem...staci tam dat takovej ten plastovej "zamek" co byva na ostatnich celech atd...
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

m.Pták píše:to se da udelat aji mnohem jednodusejs nez s nakym magnetem...staci tam dat takovej ten plastovej "zamek" co byva na ostatnich celech atd...
A ten zamek vypada a funguje zrhuba jak?
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no je to takova packa co zapada do takovych dvou jinyho pacicek a ono se to do sebe zacvakne a da se to jednoduse vycvaknout...tedka tu bohuzel nemam obrazek
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ale vubec bych to hlavne neresil, protoze to nejen funguje jakozto zamek, ale uz podle nazvu je jasne, ze to danemu ucelu poslouzit nemuze..
..funguje to tak, ze to zvenku zmacknes a dvirka ti vyskoci ven.. pokud to zmackens znova zamknou se.. proste jde to ovlivnovat jen z venku.. ne z vnitrni strany..
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ee presne tohle nemyslim...mam na mysli takovou podobnou vec to jde vysount ze vsech stran...ma to takovej ten eurocase s dvirkama a oknem ve tvaru vetraku v bocnici...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“