Propojení 3 PC + internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pecan987
Nováček
Nováček

Propojení 3 PC + internet

Příspěvek od pecan987 »

Ahoj, potřebuju propojit 3 PC do sítě, tak abych mohl sdílet soubory, mohl provádět vzdálenou administraci atd. A ještě chci do každého dostat internet z kabelového modemu. Co na to potřebuji? Stačí router? Doporučíte mi nějaký levný?
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od pikoto »

Pro začátek by stačilo napsat od koho máš net apod...a za jakých podmínek..pak dál je asi volba jaký dál zařízení..
Notas...))
pecan987
Nováček
Nováček

Internet

Příspěvek od pecan987 »

No tak internet je od RTV5, pochybuju že tu společnost znáš, www.rtv-net.cz, mám od nich kabelový modem Scientific Atlanta Webstar, rychlost 1024/128Kbit/s.
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet

Příspěvek od pikoto »

pecan987 píše:No tak internet je od RTV5, pochybuju že tu společnost znáš, www.rtv-net.cz, mám od nich kabelový modem Scientific Atlanta Webstar, rychlost 1024/128Kbit/s.
NOt ak záleží jestli je ten modem i router respektive zdali umí routrovat, ale asi myslím že ne...tak je třeba router se switchem...tzn router a 4 porty jako switch..nebo kolik jich tam je...a hledat router který umí klonovat MAC adresu pro případ, že ISP blokuje MAC adresy....
Notas...))
pecan987
Nováček
Nováček

Příspěvek od pecan987 »

No ISP se řídí MAC adresou toho modemu.. Kolik takový router asi stojí? Můžete mě navést na nějaký kvalitní produkt?
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od myshob »

pikoto píše:Pro začátek by stačilo napsat od koho máš net apod...a za jakých podmínek..pak dál je asi volba jaký dál zařízení..
napsal že má kabelový modem... to bohatě stačí :-)
pikoto píše:záleží jestli je ten modem i router
ne je to kabelový modem...
pikoto píše:...a hledat router který umí klonovat MAC adresu pro případ, že ISP blokuje MAC adresy....
Providera ten router nemusí vůbec zajímat... připojení je vázané na MAC toho modemu... (pokud vím :oops: )

a k tématu:
potřebuješ jakýkoliv ethernetový router třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26250 nebo pokud budeš v budoucnu chtít wi-fi tak třeba ZyXel P-320W
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“