Propojení 3 PC + internet
Moderátor: Don
- pecan987
- Nováček

-
Propojení 3 PC + internet
Ahoj, potřebuju propojit 3 PC do sítě, tak abych mohl sdílet soubory, mohl provádět vzdálenou administraci atd. A ještě chci do každého dostat internet z kabelového modemu. Co na to potřebuji? Stačí router? Doporučíte mi nějaký levný?
- pecan987
- Nováček

-
Internet
No tak internet je od RTV5, pochybuju že tu společnost znáš, www.rtv-net.cz, mám od nich kabelový modem Scientific Atlanta Webstar, rychlost 1024/128Kbit/s.
- pikoto
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Internet
NOt ak záleží jestli je ten modem i router respektive zdali umí routrovat, ale asi myslím že ne...tak je třeba router se switchem...tzn router a 4 porty jako switch..nebo kolik jich tam je...a hledat router který umí klonovat MAC adresu pro případ, že ISP blokuje MAC adresy....pecan987 píše:No tak internet je od RTV5, pochybuju že tu společnost znáš, www.rtv-net.cz, mám od nich kabelový modem Scientific Atlanta Webstar, rychlost 1024/128Kbit/s.
Notas...))
- pecan987
- Nováček

-
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ..
napsal že má kabelový modem... to bohatě stačípikoto píše:Pro začátek by stačilo napsat od koho máš net apod...a za jakých podmínek..pak dál je asi volba jaký dál zařízení..
ne je to kabelový modem...pikoto píše:záleží jestli je ten modem i router
Providera ten router nemusí vůbec zajímat... připojení je vázané na MAC toho modemu... (pokud vímpikoto píše:...a hledat router který umí klonovat MAC adresu pro případ, že ISP blokuje MAC adresy....
a k tématu:
potřebuješ jakýkoliv ethernetový router třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26250 nebo pokud budeš v budoucnu chtít wi-fi tak třeba ZyXel P-320W
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...