Trhání DVD videa přehrávaného z DVD-ROM

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Podbi
Nováček
Nováček

Trhání DVD videa přehrávaného z DVD-ROM

Příspěvek od Podbi »

Mám menší problém. Celkem nová mechanika DVD mechanika má vcelku problém s přehráváním video DVDček, hrozně se mi z ní trhají. Rychlá má být dost, tak mi to docela vrtá hlavou. Jediný na co jsem přišel, je že datový kábl je zapojený přes Harddisk... Jak moc tenhle fakt vadí?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

jednak by jsi nam mohl prozdradit vyrobce a oznaceni mechaniky a ano je lepsi mit mechaniku a HDD zvlast... kazde na jedne "ksande"
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

a neni problem iba v tom ze mas poskrabane DVD cka?
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak jestli to pouštíš přímo z mechaniky tak to je blbina, zkus to přehrávat z hdd mechanika neslouží na přehrávání jelikož musi se stále přehrávat a brzdit....nastav kdyžtak stálou rychlost pres nerospeed ale i tak to nedoporučuji.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Dzin píše:Tak jestli to pouštíš přímo z mechaniky tak to je blbina, zkus to přehrávat z hdd mechanika neslouží na přehrávání jelikož musi se stále přehrávat a brzdit....nastav kdyžtak stálou rychlost pres nerospeed ale i tak to nedoporučuji.
Záleží co je to za mechaniku, ty lepší poznají, že nemusí číst maximální rychlostí a zpomalí (např. LiteOny).

K problému: máš zaplé DMA?
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Aspon píše:
Dzin píše:Tak jestli to pouštíš přímo z mechaniky tak to je blbina, zkus to přehrávat z hdd mechanika neslouží na přehrávání jelikož musi se stále přehrávat a brzdit....nastav kdyžtak stálou rychlost pres nerospeed ale i tak to nedoporučuji.
Záleží co je to za mechaniku, ty lepší poznají, že nemusí číst maximální rychlostí a zpomalí (např. LiteOny).

K problému: máš zaplé DMA?
To nevím ale každopadne bych takle mechaniku nikdy netrápil není na stále čteni...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>Dzin: ale přece nevadí když si mechanikou přehraješ film... ale teda nevim jak ostatní značky, páč obě moje mechaniky jsou Lite-Onky a ty poznaj filmový DVD a čtou ho pomalejc
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

hmm moja asuska aj LG to tiez spomaly...
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no vidíš... tak jestli to neni video v nějakým ultra high bitrate tak je někde problém. harddisk na stejný kšandě by snad vadit neměl, když se to čte z toho DVD a na harddisk se nepřistupuje...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

Lukfi píše:no vidíš... tak jestli to neni video v nějakým ultra high bitrate tak je někde problém. harddisk na stejný kšandě by snad vadit neměl, když se to čte z toho DVD a na harddisk se nepřistupuje...
to by vadit nemalo ja som mal nekedy mechaniku s diskom na jednom kabli a bolo to OK...no ja by som sa pozrel na tie DVDcka ci fakt nesu poskrabane to potom aj umna dost seka...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lukfi píše:no vidíš... tak jestli to neni video v nějakým ultra high bitrate tak je někde problém. harddisk na stejný kšandě by snad vadit neměl, když se to čte z toho DVD a na harddisk se nepřistupuje...
ono to celkově vůbec nevadí - teoreticky. na vině je buď PIO mód, rozm*daný systém nebo ve většině případů mechanika nějaké pseudoznačky typu Samsung, Lite-ON nebo LG
ignorelist: kremrole a dezoláti
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

zombux píše:......nebo ve většině případů mechanika nějaké pseudoznačky typu Samsung, Lite-ON nebo LG
Zapomněls Pioneer,Toshiba, Plextor, Asus, Benq, NEC + určitě nějakou další shitskou značku....... :x
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jakákoliv DVD mechanika musí stíhat přehrávat video-DVD, pokud ne, tak nejspíš jede v PIO modu, nebo je ten disk poškozenej, či špatně vypálenej.

Napřed bych se podíval na zapnutou DMA a potom zkusil nepoškrábaný originál film.
Bathory
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Datový tok u DVD nepřekročí 10Mbit/s (asi 1,25MB/s), což musí každý disk ve stáří 10 let zvládnout. Jumpery na mechanice a disku jsou nastaveny dobře? Taky může být ta mechanika špatná, zkus ji v jiném PC se stejným DVD.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lukfi píše:=>Dzin: ale přece nevadí když si mechanikou přehraješ film... ale teda nevim jak ostatní značky, páč obě moje mechaniky jsou Lite-Onky a ty poznaj filmový DVD a čtou ho pomalejc
Nevadí, ale já bych ji tak netrápil, už to roztáčení ten hluk by mi vadil, stíhat to musí o tom neni pochyb, ale já bych zkusil nakopirovat to na hdd ať víme čím to je, jestli treba to není kodeky nebo mechanikou jako takovou...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“