asus x700 nereaguje
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- frantic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
asus x700 nereaguje
Mam taky problem pred casom sa mi zacal vypinat monitor tym ze sa po par sekundach restartol potom napisal vo xpecku ze win provedl neplatnou operaci a bla bla bla najprv som myslel ze mam nieco v systeme len zacalo to robit castejsie a castejsie nakoniec sa mi nezapol vobec monitor ale poculval som jak win normalne nabehol na maticnej mam grafiku tam som skusil ju zapojit a dva tyzdne mi to nespravilo pocitac normalne ide
neviete co moze byt stou grafikou?? nemam ju kde otestoval v ziadnom inom compe nikto z blizkych nema pci-e
stretol som sa ze ked bola grafika zla tak comp pipal ale teraz vobec nic jak keby sa nic nestalo ani monitor nepise ze neni signal len sa nezapne
neviete co moze byt stou grafikou?? nemam ju kde otestoval v ziadnom inom compe nikto z blizkych nema pci-e
stretol som sa ze ked bola grafika zla tak comp pipal ale teraz vobec nic jak keby sa nic nestalo ani monitor nepise ze neni signal len sa nezapne
- husky14
- Začátečník

-
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
problem muze byt i na desce... bylo by dobre otestovat vsechno zvlast (minimalne i jiny zdroj)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- frantic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
zdroj mam 300 eurocase a comp amd athlon64 3000+ 1GB RAM dva disky a x700
a monitor benq 93G on proste ostane vypnuty ale jak prepnem na druhu grafiku normalne sa hned zapne
mam doma este jeden comp len tam neni agp a nepoznam nikoho kto by mal pci neni nejaky program ktory by to otestoval ze kde moze byt chyba?
a monitor benq 93G on proste ostane vypnuty ale jak prepnem na druhu grafiku normalne sa hned zapne
mam doma este jeden comp len tam neni agp a nepoznam nikoho kto by mal pci neni nejaky program ktory by to otestoval ze kde moze byt chyba?
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak prepnes na druhu grafiku?frantic píše:zdroj mam 300 eurocase a comp amd athlon64 3000+ 1GB RAM dva disky a x700
...
- laginoo
- Začátečník

a nechtelo by to treba v biosu prepnout jako primarni vga zarizeni tu pcie kartu a ne tu integrovanou?frantic píše:zdroj mam 300 eurocase a comp amd athlon64 3000+ 1GB RAM dva disky a x700
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
- frantic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
poznas to jedine zkouseni... muze to byt prakticky cokoliv
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- laginoo
- Začátečník

prave proto by to chtelo zkontrolovat v biosu jakou mas nastavenou jako primarni. Pokud budes mit nastavenou jako primarni tu integrovanou tak ta ti budefungovat spravne, ale ta pcie uz nemusi (viz. tvoje problemy), ale kdyz to v biosu nastavis na tu pcie tak by mela najet ta pcie-sova. a pokud pc nenajede (event. najede pc jen z te int.) tak bych to videl bud na vadnou pcie grafarnu nebo vadny pcie slot na zakladce. mozna jeste zkontrolovat frekvenci pcie ktera ma byt 100mhz, pri vyssich fre. nemusi taky ficet. proste zkontrolovat bios (treba i obnovit default nastaveni nebo reset CMOS), a pak uz jedine ozkouset komponentyfrantic píše:ja som nic neprepinal a vzdy ked mi toto robilo tak som to rozbehol tym ze som to dal na tu integrovanu a potom naspat a ficalo chvilu teraz uz to nepomaha
aj keby nebola prepnuta v biose tak do biosu by som sa snou mal dostat nie?
a preco novy procesor?
procesor neres tim to byt nemuze
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
- kocourleo
- Začátečník

Zdroj Eurocase 300W nemusí stačit. Jak radil Don, zkus si půjčit jiný zdroj a zkusit to s ním. Taky bys mohl zkontrolovat kondenzátory na základní desce, jestli nejsou nafouknuté.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- frantic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak som sa pohral trocha v biose aj ked moc som tam toho nenasiel zmenil som casovanie pci na 32 nepomohlo nieco som tam poprepinal nepomohlo iba to zacalo teraz pri kazdom spuste ked dam kabel do tej x700 pipat prvy krat dlhsie a tri krat kartko ale ked dam kabel hned do ir tak v momente comp ide
a este taky detajl comp bol asi tri hodiny vypnuty a nakopol som ho na x 700 normalne sa zapla isla asi dve minutky potom obraz zamrzol a koniec uz len pipa
a este taky detajl comp bol asi tri hodiny vypnuty a nakopol som ho na x 700 normalne sa zapla isla asi dve minutky potom obraz zamrzol a koniec uz len pipa
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- frantic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak dnes mi nechcela ani ir najprv naskocit kym som len neprehodil kabel na x700 a naspat
dnes budem mat trosicka vykonejsi zdroj tak ten dnes otestujem
presne tak to pipalo piiiip pip pip pip
v biose mam ohlaodm grafiky len tieto veci
palette snooping to mam disabled
allocate irq to pci vga mam no
pci latency timer mam 64 skusal som aj menej a nic
plug and play o/s tam uz ani neviem co mam
dnes budem mat trosicka vykonejsi zdroj tak ten dnes otestujem
presne tak to pipalo piiiip pip pip pip
v biose mam ohlaodm grafiky len tieto veci
palette snooping to mam disabled
allocate irq to pci vga mam no