320GB viděn jako 18.6GB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- bodua
- Nováček

-
320GB viděn jako 18.6GB
Dobrý den
Vlastním WinXP Pro v PC mám dva šuplíky , dále externí šuplík s HDD 320 GB Westerndigital a ten zapojují přes USB hub k PC na který zálohuji data.
Přestal pracovat napáječ toho to externího šuplíku.Potřeboval jsem data z HDD 320 tak jsem vyndal jeden šuplík z PC ( 18,6 GB) a dal tam HDD 320.Mám dojem že v té době byla bouřka a blikla elektrika prostě jenom se dohaduji co to bylo.
Ten HDD 320 se mi začal ukazovat „tento počítač“ adresáře s japonskými znaky.Po prvním ledabylém nakouknutí vidím že je 320 disk FAT32.Hledal jsem jak to napravit – Chkdsk .
Našel 100 souborů a hlásil že má disk malou kapacitu !
A už jsem neviděl žádné adresáře !
Další hledání a řešení problému –
„Tento počítač“ ukazuje že je velikost disku 18.6 GB tedy ten co jsem vyndal ze šuplíku.
„správa počítače“ /správce zařízení/diskové jednotky ukazuje správný název i velikost disku.
Pokusil jsem se dle nápovědy provést Chkdsk pro NTFS ale už se nic nedělo.Možná jsem ten příkaz zadával chybně .
Do té doby jsem HDD 320 několikrát použil stejným způsobem.
důchodce prosím o pomoc se záchranou dat.
Vlastním WinXP Pro v PC mám dva šuplíky , dále externí šuplík s HDD 320 GB Westerndigital a ten zapojují přes USB hub k PC na který zálohuji data.
Přestal pracovat napáječ toho to externího šuplíku.Potřeboval jsem data z HDD 320 tak jsem vyndal jeden šuplík z PC ( 18,6 GB) a dal tam HDD 320.Mám dojem že v té době byla bouřka a blikla elektrika prostě jenom se dohaduji co to bylo.
Ten HDD 320 se mi začal ukazovat „tento počítač“ adresáře s japonskými znaky.Po prvním ledabylém nakouknutí vidím že je 320 disk FAT32.Hledal jsem jak to napravit – Chkdsk .
Našel 100 souborů a hlásil že má disk malou kapacitu !
A už jsem neviděl žádné adresáře !
Další hledání a řešení problému –
„Tento počítač“ ukazuje že je velikost disku 18.6 GB tedy ten co jsem vyndal ze šuplíku.
„správa počítače“ /správce zařízení/diskové jednotky ukazuje správný název i velikost disku.
Pokusil jsem se dle nápovědy provést Chkdsk pro NTFS ale už se nic nedělo.Možná jsem ten příkaz zadával chybně .
Do té doby jsem HDD 320 několikrát použil stejným způsobem.
důchodce prosím o pomoc se záchranou dat.
- HacIPex
- Začátečník

-
- bodua
- Nováček

-
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kocourleo
- Začátečník

Možná bys mohl zkusit testdisk a obnovit původní partition (tu českou, ne tu "japonskou").
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- bodua
- Nováček

-
důchodce děkuje všem - už je to opraveno.Zkoušel několik programu a zůstal jsem GetDataRecovery ten jediný ukázal všechny adresáře na HDD.Tak jsem ho ještě v noci koupil a za jeden den a půl 99% souboru opraveno.Jinak po debatě s babičkou jsme došli k názoru že to udělal ten spálený napaječ externího šuplíku (ta bouřka?)kocourleo píše:Možná bys mohl zkusit testdisk a obnovit původní partition (tu českou, ne tu "japonskou").
- kocourleo
- Začátečník

"jsme došli k názoru že to udělal ten spálený napaječ externího šuplíku"
To je dost pravděpodobné, NTFS není příliš odolný vůči výpadkům napájení, ale přesto lepší než FAT. Škoda, že se Microsoft brání použití lepších souborových systémů (třeba z Unixů).
To je dost pravděpodobné, NTFS není příliš odolný vůči výpadkům napájení, ale přesto lepší než FAT. Škoda, že se Microsoft brání použití lepších souborových systémů (třeba z Unixů).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518