roblém s instalací win XP

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

roblém s instalací win XP

Příspěvek od Václav Sedlář »

Dobrý den,mám problém s instalací win XP pro sp1 na sata2 disk seagate 160Gb.
Spustil jsem instalaci win. a stiskl F6, potom jsem vybral správný ovladač a potvrdil.Instalátor si ovladač načetl, ale po restartu,kde by se mel zobrazit výběr disku mi to místo toho hodilo modrou smrt, takže nemůžu v instalaci pokračovat.co s tím?

V PC mám ještě ide disk WD 80Gb který vždy používám jako systémový, ale po nutném formátu jsem si chtěl zkusit instalaci na sata2,ale nějak to nejde.

Moje základní deska je GB 8i945P-Pro, řadič disku ICH7r, na přídavném integrovaném ide řadiči mám na každém kanálu jednu mechaniku.
V biosu je sata2 nastaveno na režim AHCI.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Řešil jsem podobný problém.V PC mám jak SATA tak PATA HDD.Při instalaci se mi vždy nabízel jen PATA HDD.Pomohlo při instalaci OS,jen jeho fyzické odpojení.
Navíc jsem pak zjistil,že instalační CDčko s XPčkama a SP1,při instalaci na 400GB SATA HDD,vidí jen 130GB disk.Musel jsem použítXPčka s SP2,ak vše proběhlo OK. :)
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Buď si použil špatné "F6" ovladače nebo je to HW závada. Udělej Clear CMOS, vyhoď ten starej HDD a zkus to instalnout pouze se SATA diskem. Nejnovější driver si stáhni ze stránek intelu.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Max Casper píše:Buď si použil špatné "F6" ovladače nebo je to HW závada. Udělej Clear CMOS, vyhoď ten starej HDD a zkus to instalnout pouze se SATA diskem. Nejnovější driver si stáhni ze stránek intelu.

Zkoušel jsem ovladače od vyrobce desky a ze stránek intelu-mám ty nejnovější,ale nešlo to.Zkusím odpojit ten pata disk-možná to bude tím.

Až budu u svého PC tak to zkusím a dám vědět.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“