dzup píše:Ahoj, vcera mi dosla doska ASUS P5N-E SLI, po jej namontovani (spolu s C2D E6600, ddr2 800MHz Vitesta 2x1GB) neslo nainstalovat operacny system-padanie instalacie, bluedeath screen. Doska bola nastavena na default v biose. Teplota cpu v biose bola okolo 35°C, cipset okolo 42°C, avsakcipset bol na dotyk velmi horuci (nedala sa na nom udrzat ruka dlhsie ako 1s!!!!!) System som mierne podtaktoval, potom sa system nainstaloval, skusil som posledny bios od vyrobcu. Po flashi a reset cmos sa ale problemy objavili znova, cipset je stale nesmierne horuci. Uz nainstalovany system okamzite po starte mrzne. Mal by som reklamovat dosku? Pamäte som skusal na casovani 5-5-5-18 a taktiez 4-4-4-12, bez zmeny. Zaujimalo by ma, ci pamäte DDR2 800MHz zvladaju 1T -command rate-. Takto mi to totiz bezi, resp. nebezi na default. Moj zdroj - Seasonic S12 500W. Dakujem.
Ja som ju dnes kupil spolu s 2x1GB A-DATA Vitesta EE 800MHz cl4, Intel E2160, Xpert Vision Ati X1950 GT Super 512MB. A mam uplne rovnaky problem. Teda vyzera to tak, ze som mal. Pri kazdom pokuse o instalaciu nejakych ovladacov mi spadol win do bsod. vzdy ina chyba, ale vzdy sa to tykalo pamate. Tak som sformatoval disk, v biose nastavil pamate rucne na 2V, casovanie 4-4-4-12-2T a mod unlinked. A zatial to vyzera ze to bezi. Este som netaktoval, som rad ze to bezi. Dufam, ze to niekomu pomoze.
Este doplnujuce info: (zdroj: TT Purepower 460W, disk: PATA 160GB Seagate 7200.9, Bios: 0401 tusim - myslim ze nerozozna moj procesor)