GeForce 7950GX2 - problémy s ovládačmi
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- godlike
- Středně pokročilý

-
Hm koukam sestava dobry.Mimochodem je to v zaruce?Ja jen,ze kdyz je to komplet DELL zkusil bych reklamaci.Hlavne asi to nebude mit primou souvislost s PC cili jakoby tou zarukou.I kdyz probliknuti monitoru,nevim co si mam pod tim predstavit.Mas LCD?Zkus se pohrabat v control panels u grafiky trebas je to jen kravina.
K ty cene 7950GX2.Jen me to zaujalo,kdo by si dnes koupil takovy propadak vzhledem k tomu jaky smesny vykon dnes podava.Apropos muzes si udelat sam nejakej upgrade?Treba zrovna grafiku?Neporusujes tim zaruku?
Forceware jsou drivery na grafiku.94.24 jsou asi posledni co bych k 7950GX dal.
K ty cene 7950GX2.Jen me to zaujalo,kdo by si dnes koupil takovy propadak vzhledem k tomu jaky smesny vykon dnes podava.Apropos muzes si udelat sam nejakej upgrade?Treba zrovna grafiku?Neporusujes tim zaruku?
Forceware jsou drivery na grafiku.94.24 jsou asi posledni co bych k 7950GX dal.
Naposledy upravil(a) godlike dne ned 1. črc 2007, 19:53, celkem upraveno 2 x.
- ufon
- Nováček

Teplota
Jaká je teplota, které by karta při hraní měla plus mínus dosahovat?
Sem nainstalil NFS Burnout, zapl vše co šlo na max. (jen si tedy nejsem jistej s texturama jestli Anisotrophic nebo Trilinear/co je lepší?/) a teplota obou GPU byla na 79°C. Je to vpoho?
Sem nainstalil NFS Burnout, zapl vše co šlo na max. (jen si tedy nejsem jistej s texturama jestli Anisotrophic nebo Trilinear/co je lepší?/) a teplota obou GPU byla na 79°C. Je to vpoho?
Naposledy upravil(a) ufon dne ned 1. črc 2007, 20:11, celkem upraveno 1 x.
- ufon
- Nováček

V záruce samo je, jen by mi bylo líto se jí vzdávat. Měl bych jí raději vyměnit za jinou grafiku gdyž je to propadák? Za jakou? Potřebuju 2 monitory.
Dá se měnit cokoliv, třeba teď tam přidávám diskové pole. Comp zaplombovaný není, tak snad nebude problém, až jim to půjdu hodit na hlavu.
LCD nemam, jsem garfik, jedu na 2xCTR. Problikne tak na desetinu vteřiny černá, jako by třeba nachvilku selhalo vychylování. No a pokud klepnu na ikonu nVidie vedle hodin, tak to se jakoby vypnou monitory tak na půl vteřiny a zasejc se hned zapnou, tady je to vychylování přímo vidět.
tak 94.24 podle jména instalačního souboru mam. Řešim další průdu, přepnul sem na hru jen na jeden monitor (aby používal obě GPU na jeden), testnul hru, a pak už nešel spustit nVidia Control panel. Hlásí neočekávanou chybu bla bla ...
Přeinstalace nepomohla, odinstalace a opětovná instalace taky ne
Naštěstí mam image instalace, tak sem ho tam poslal z5 a je to. Dělat to však pokaždé
(
Dá se měnit cokoliv, třeba teď tam přidávám diskové pole. Comp zaplombovaný není, tak snad nebude problém, až jim to půjdu hodit na hlavu.
LCD nemam, jsem garfik, jedu na 2xCTR. Problikne tak na desetinu vteřiny černá, jako by třeba nachvilku selhalo vychylování. No a pokud klepnu na ikonu nVidie vedle hodin, tak to se jakoby vypnou monitory tak na půl vteřiny a zasejc se hned zapnou, tady je to vychylování přímo vidět.
tak 94.24 podle jména instalačního souboru mam. Řešim další průdu, přepnul sem na hru jen na jeden monitor (aby používal obě GPU na jeden), testnul hru, a pak už nešel spustit nVidia Control panel. Hlásí neočekávanou chybu bla bla ...
Přeinstalace nepomohla, odinstalace a opětovná instalace taky ne
Naštěstí mam image instalace, tak sem ho tam poslal z5 a je to. Dělat to však pokaždé
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je normalni, to dela i pri instalaci driveru k gkufon píše:No a pokud klepnu na ikonu nVidie vedle hodin, tak to se jakoby vypnou monitory tak na půl vteřiny a zasejc se hned zapnou, tady je to vychylování přímo vidět.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- ufon
- Nováček

ok, tak to řešit tedy nebudu, ale to problikávání během práce 
další nesrovnalost, třeba to pomůže. spustil jsem nVHardPage, pokud klepnu na ty "dva červené tachometry" (asi přetaktování), tak to vykopne hlášku: nVHardPage fail with detection speed of memory or core 029. Zkuste vypnout/zapnout pretaktování a restartujte počítač ?????
jo a pjekně to problikává tak jak při normální práci jednou za čas
další nesrovnalost, třeba to pomůže. spustil jsem nVHardPage, pokud klepnu na ty "dva červené tachometry" (asi přetaktování), tak to vykopne hlášku: nVHardPage fail with detection speed of memory or core 029. Zkuste vypnout/zapnout pretaktování a restartujte počítač ?????
jo a pjekně to problikává tak jak při normální práci jednou za čas
- Maddogg
- Čestný člen

Skusil bych vyzkoušet modifikované NGO forceware . Začal jsem je používat když mě taky blikal monitor (sice vlivel přetaktování...) . Nejdříve odinstaluj ty staré , pak použij program driver cleaner abys odstranil zbytky ovladačů. A nainstaluj tohle http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1556.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- ufon
- Nováček

Maddog: tak jsem ten novej zkusil, zatim to na mě nebliklo, bohužel však nelze zapnout dva monitory najdenou 
u 94.24 to jde jen z nějakého nového ovládacího prostředí, tohle vypadá jako to staré. je tam nutné přepnout mód pro GPU a to tady není.
jak je to s číslováním forcewaru, ten co jsi mi navrhnul tak je 97.92 a ten původní od nVidie je 94.24 (znamená menší číslo novější)???
u 94.24 to jde jen z nějakého nového ovládacího prostředí, tohle vypadá jako to staré. je tam nutné přepnout mód pro GPU a to tady není.
jak je to s číslováním forcewaru, ten co jsi mi navrhnul tak je 97.92 a ten původní od nVidie je 94.24 (znamená menší číslo novější)???
- husky14
- Začátečník

-
- ufon
- Nováček

- Maddogg
- Čestný člen

Aha to jsem netušil , ja používam jen jeden monitor. Ale volbu nview tam vidim , takže by měly jít oba monitory . Kde přesně je problém?ufon píše:tak jsem ten novej zkusil, zatim to na mě nebliklo, bohužel však nelze zapnout dva monitory najdenou
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- ufon
- Nováček

maddogg: problém je, že ve starém kontrol panelu (který používá ten driver co jsi mi doporučil) není nastavení Set multiGPU configuration. Tam se přepíná mezi Multi-display mode a Multi-GPU mode. Zatím jediná možnost, na kterou sem přišel, jak zapnout 2 monitory. Ve vlastnostech obrazovky/Nastavení nefunguje Rozšířit plochu i na tento monitor. Zda se mi to logické, vzhledem k tomu, že je primárně nastaven Multi-GPU mód.
- Maddogg
- Čestný člen

Aha , tak potom skus použít tyhle novější http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1631 , já jsem je záměrně neuved rovnou , protože v mém pc se jevily jako nestabilní , tak používam ty starší . Ale nemyslím si že to je v těch nových ovladačích , spíš v mém pc / grafice.
- ufon
- Nováček

maddogg: děkuju testnu, každopádně to vypadá, že problém zmizel po spuštění nVHardPage. V té souvislosti se chci zeptat jak vlastně funguje to taktování GPU, resp. kde se informace o tom ukládá. Totiž, nejsem prvním maitelem compu, a zajímá mě, zda pokud původní majitel kartu taktoval, tak se to po instalaci třebas windows udrží? Případně po přendání karty do jiného compu?
dále bych se chtěl zeptati všech, nainstalil sem na test starší NFS undergroun2 a zděsil sem se při pohledu na teplotu GPU 89°C. Je to vpoho nebu už je to napováženou?
pak ještě nerozumim pár věcem v nastavení her:
Texture filtering: Anistropic, bilinear a trilinear, copa to je?
A pak ještě V-sync?
dále bych se chtěl zeptati všech, nainstalil sem na test starší NFS undergroun2 a zděsil sem se při pohledu na teplotu GPU 89°C. Je to vpoho nebu už je to napováženou?
pak ještě nerozumim pár věcem v nastavení her:
Texture filtering: Anistropic, bilinear a trilinear, copa to je?
A pak ještě V-sync?
- Maddogg
- Čestný člen

Taktování grafiky se ukládá pokud se nemylím v ovladačích.
Těch 89st. už je dost , ale k poškozní grafiky by dojít nemělo.
To filtrování textůr , dá se to nazvat metoda zlepšování kvality obrazu. Nejkvalitnější je Anizotropní , potom trilineární , bilinearní.
V-sync - vertikální synchronizace , nevím přesně co to děla . Ale vzdy to vypínam protože jinak se nezobrazuje fps přes 60.
Těch 89st. už je dost , ale k poškozní grafiky by dojít nemělo.
To filtrování textůr , dá se to nazvat metoda zlepšování kvality obrazu. Nejkvalitnější je Anizotropní , potom trilineární , bilinearní.
V-sync - vertikální synchronizace , nevím přesně co to děla . Ale vzdy to vypínam protože jinak se nezobrazuje fps přes 60.
- husky14
- Začátečník

-
Ad v-sync:
Vsync: Toto je jeden z výrazů, který dělá největší zmatky při nastavování grafiky. Proto se pokusím vysvětlit jak vsync pracuje: Monitor má pro nějaké rozlišení nastavenou maximální obnovovací frekvenci. Například 80Hz je pro můj monitor při rozlišení 1280x1024. To znamená že monitor při zadaném rozlišení může zobrazit pouze 80 obrázků za sekundu. Proto jestli vám Quake3 ukazuje 150fps, takže ačkoliv to máte napsané na monitoru tak to není pravda a výsledné fps jsou redukovány vaší maximální obnovovací frekvencí. Z toho důvodu jakékoliv fps přes obnovací frekvenci způsobuje „tearing“. Tearing poznáte podle toho že se vám začnou objevovat přerušované linky v obraze. Vsync redukuje hodnotu fps tak aby maximální hodnota odpovídala vaší maximální obnovací frekvenci. Také odstraňuje tearing a tak vytváří lepší obraz. Takže závěrečná pointa: ve hře vsync zapínejte, pokud ale chcte dělat benchmark tak vsync vypněte a dosáhnete tak lepšího skóre.
- ufon
- Nováček

maddogg: ptal jsem se proto, že po vypnutí taktování v tom nVHardPage, už mi monitor ani jednou nebliknul (teda nevšiml sem se toho, a to tu sedim skorem 12 hodin). Dokonce ani originální driver nespadnul při přepínání mezi módy Multi-GPU a Multi-display. Asi 5x za dnešek sem to zkusil změni a zapařil si gamesku a zasejc všechno z5 a je to, světe div se, vpoho.
- ufon
- Nováček