poradte se sestavou PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

houmran
Začátečník
Začátečník

poradte se sestavou PC

Příspěvek od houmran »

Mam zakladni desku ASUS K8U-X ULi M1689 a procesor AMD Sempron 64 2600+ HT a ram DDR 256MB/333Mhz a DDR 128MB/266Mhz ,HDD 20GB 5400ot/s ,Grafickou kartu MSI Geforce 4000 AGP 8x, nevim cim to je ale myslim ze tako sestava by si mela s WinXp poradit v pohode a mela by makat svizne teda pokud se nebyvime o hrach,kazde okno ve win xp se pomalu otevira a hrozne se to vlece nez se otevre mediaplayer ,v pozadi bezi skype ,nod32,icq,daemon too,
Poradte jak to mam vyresit - ja bych rekl ze to muze delat zakladni deska.Nebo ji mam spatne nastavenou v biosu?
Procesor :Intel Pentium Core2Duo 8200 !!!!!! ,ATI 3870,základna Gigabyte ,Ram 2x1GB a-data,USB DVB-T LifeView,LCD DELL 19",HDD 2x500GB,Wi-Fi 512/256,
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

vzhledem k te sestave mi to prijde adekvatni chovani
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ten disk asi nebude žádný výkonostní rekordman. Otestuj ho (na rychlost) a pak ho zkus defgragmentovat a provést test znovu (ale stejně bych na tvém místě koupil nový, nárůst výkonu bude dost citelný). Taky vypni zbytečné efekty (Vlastnosti zobrazení), nechej jen vyhlazování písem. Nemáš v systému nějaký spyware? Zkus třeba Spyboot.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
houmran
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od houmran »

je to QUANTUM FIREBALLlct15 20 zkousel jsem ho hledat a nejak jsem se nemohl dopiudit jestli ma opravdo tech 5400ot/s
jinak vsechny spec efekty ve win jsem vypl a porad stejne- daval jsem test v CrystalMark09 a vyslo toto : mark 39112, ALU 6660, FPU 7463, MEM 5261, HDD 1811, GDI 7071, D2D 3118, OGL 7782,
Co vy na to?
Procesor :Intel Pentium Core2Duo 8200 !!!!!! ,ATI 3870,základna Gigabyte ,Ram 2x1GB a-data,USB DVB-T LifeView,LCD DELL 19",HDD 2x500GB,Wi-Fi 512/256,
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

disk jede v dma modu? ovladace chipsetu a grafiky mas nainstalovany?
houmran
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od houmran »

jasan ovladace jsou a vcera jsem zjistil ze hdd jel v rezimu pio tak jsem ho prepl a je to o chlup lepsi .Mel jsem prenos 12MB/s a ted je to 15MB/s
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

ešte by som hodil defragmentáciu
houmran
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od houmran »

QUANTUM FIREBALLlct15 20 hledal jsem k tomuto hdd manual nebo nejake info ale marne mozna ze mam spatne prehozeni jumr
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Zkus to projet alespoň tím SPYBOTem (jak už tu někdo radil). Jestli ti to nebrzdí nějakej neřád. Disk bude dost pomalej. Paměti taky nejsou na tu sestavu nic moc. A každá jiná. Tam by taky mohl být problém.
Je to čistá instalace, nebo už máš systém nainstalovaný dlouho?!
Zkus si půjčit někde jinej disk a udělat na něm čistou instalaci, jak se to bude chovat.
Dělalo to vždycky, nebo až poslední dobou?! Běhalo to někdy dobře?
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

no a jak dlouho tam mas ten systém? nemas to treba zavirovaný? nebo tak neco? Podivej se poradne co ti bezi v pozadi... ctrl+alt+delete, spravce uloh, procesy.
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
houmran
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od houmran »

ctrl+alt+delete, spravce uloh nejde nahodit pise to ze to bylo zakazano spravcem ale jiny ucet nenei nastaven a tento je veden jako spravce tak to bude asi zavirovany protoze to udelalo z niceho nic ze se nedostanu na spravce a system bezi asi tak cca 1rok .spyware neni zkousel jsem ho Ad-Aware 2007.
xmen3
Nováček
Nováček

Příspěvek od xmen3 »

Sezen si nejaky normalni 7200ot v bazaru a neres to,stary pomaly disk nicim nezrychlis.Jak sem si koupil novej disk zrychleni bylo 60% okamzite viditelne nazdar.A petikilo na nejaky hezky disk z bazaru urcite najdes.
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

no jen tak pro kontrolu pust nejakej antivir... jinak to je hloupost s tim spravcem uloh.. zkus se teda prihlasit v nouzovym rezimu jako admin... jinak pak bych to asi formatoval...
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shitovej chipset, pomalej disk, zoufale málo paměti, a shitová grafika. co čekáš, zázraky?
ignorelist: kremrole a dezoláti
medvidek
Nováček
Nováček

Příspěvek od medvidek »

houmran píše:ctrl+alt+delete, spravce uloh nejde nahodit pise to ze to bylo zakazano spravcem ale jiny ucet nenei nastaven a tento je veden jako spravce tak to bude asi zavirovany protoze to udelalo z niceho nic ze se nedostanu na spravce a system bezi asi tak cca 1rok .spyware neni zkousel jsem ho Ad-Aware 2007.
try this : http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php? ... b72d83cb3b
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

zombux píše:shitovej chipset, pomalej disk, zoufale málo paměti, a shitová grafika. co čekáš, zázraky?
n ale i tak takova sestava musi zvladat WinXP... ma to zavirovany.. formatuj... uvidis... nebo zkus ten programek co sem hodili do odkazu...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

xmen3 píše:Sezen si nejaky normalni 7200ot v bazaru a neres to,stary pomaly disk nicim nezrychlis.Jak sem si koupil novej disk zrychleni bylo 60% okamzite viditelne nazdar.A petikilo na nejaky hezky disk z bazaru urcite najdes.
Hlavně nekupuj disk z bazaru! Disk jedině novej!!! V bazaru můžeš koupit grafiku, desku, manželku :wink: prostě to, co ti můžuo předvést, ale nikdy ne disk, nevíš, kdo a jak s ním zacházel, kolik dostal ran, kolik mu zbývá života. Raději sei nějaký disk někde požičaj a zkus čistou instalaci. Každopádně odviruj!!
xmen3
Nováček
Nováček

Příspěvek od xmen3 »

No a proc ne z bazaru,lepsi disk z bazaru nez tak pomalej shitak co ma!!A kdyz uvidi pred prodejem vypis ze smartu tak neni co resit.To byl zase nazor!!!!! :x Jinak je jasny ze tam mas vira,nebo jinej bordel,kamos ma 400MHz masinu a jedou mu na ni i XP obstojne takze asi tak.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

xmen3 píše:No a proc ne z bazaru,lepsi disk z bazaru nez tak pomalej shitak co ma!!A kdyz uvidi pred prodejem vypis ze smartu tak neni co resit.To byl zase nazor!!!!! :x Jinak je jasny ze tam mas vira,nebo jinej bordel,kamos ma 400MHz masinu a jedou mu na ni i XP obstojne takze asi tak.
Ano přesně tak, byl to názor! Si kupuj disk, kde chceš, ale jemu radím, ať to nedělá. Žádnej výpis ze SMARTu ti nikdy o disku neřekne všechno. Disk je to poslední, co kupovat "použitý".

Ovšem komu není rady.....
houmran
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od houmran »

mam ho koupil jsem

http://www.alza.cz/seagate-barracuda-72 ... d69645.htm

Proc ide? Protoze SATA disk jsem tam zkousel a ne a ne mi ho vzit jako master.Tak jsem to vyresil tak ze jsem koupil novy ide na tu sestavu staci a format win urcite - diky za rady
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“