GeForce 7950GX2 - problémy s ovládačmi

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: forceware

Příspěvek od rostaxx »

ufon píše:Forceware je něco jiného než klasický ovladač který si stahnu ze stránek http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp ???
:D
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

rostaxxx: kdy by si radši odpověděl na otázku :twisted:
ne každej totiž musí mít zkušenosti z kartama jako jsou nVidie, já třeba celej život používal několikanásobně dražší Matrox! nyní sem si začal myslet, že už by to mohlo bejt srovnatelné, samo sem si taky chtěl zahrát nějakou tu hru, a zjistil sem, že do kvalit matroxu maj tyhle karty ještě dost daleko.
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

ufon píše:rostaxxx: kdy by si radši odpověděl na otázku :twisted:
ne každej totiž musí mít zkušenosti z kartama jako jsou nVidie, já třeba celej život používal několikanásobně dražší Matrox! nyní sem si začal myslet, že už by to mohlo bejt srovnatelné, samo sem si taky chtěl zahrát nějakou tu hru, a zjistil sem, že do kvalit matroxu maj tyhle karty ještě dost daleko.
o.k o.k ...ovladac pro graficke karty od nvidie se jmenuje nvidia forceware
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

rostaxx: díkec, zase jsem o něco chytřejší :lol:
ufon
Nováček
Nováček

drivery

Příspěvek od ufon »

nerozumím ještě jedné věci: jak je možné, že nVidia mi nabídne ke stažení forceware 94.24 a na guru3D je už ForceWare 162.15?
Chápu správně, že můžu použít jakýkoliv vyžší než je ten 94.24 nebo ty stovkové jsou určené pro jinou řadu nVidii?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: drivery

Příspěvek od Kamikadze »

ufon píše:nerozumím ještě jedné věci: jak je možné, že nVidia mi nabídne ke stažení forceware 94.24 a na guru3D je už ForceWare 162.15?
Chápu správně, že můžu použít jakýkoliv vyžší než je ten 94.24 nebo ty stovkové jsou určené pro jinou řadu nVidii?
u kazdeho driveru je vzdycky napsane pro jake je karty.
Jinak na nvidia.com najdes drivery oficialni a otestovane.
Na jinych serverech to byvaji treba betaverze atd. Proste drivery novejsi, nekdy lepsi, ale mohou mit chyby a nejsou otestovane
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

ufon píše: Chápu správně, že můžu použít jakýkoliv vyžší než je ten 94.24 nebo ty stovkové jsou určené pro jinou řadu nVidii?
Podpora pro 79xx byla ofiko ukoncena prave s 94.24 jiny pro tebe nemaji smysl.Ty stovkove jsou pro G80/86 a tak.
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

godlike: jestli to správně chápu, tak ty stovkové obsahují stejný driver jako 94.24?
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Chapes to blbe: trochu ti upravim Godlikeovu citaci (snad se nebude zlobit)
godlike píše:Podpora pro 79xx byla ofiko ukoncena prave s 94.24, ty stovkove jsou pro G80/86 a tak pro tebe nemaji smysl.
Uz to chapes? :o
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

husky: jsem myslel jestli pro 79xx obsahují stejný driver jako 94.24?
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Ach jo, tak znova:
Godlike tim chtel rict, ze podpora ze strany NVIDIE pro tvoji kartu 7950GX2 oficialne skoncila prave s ovladaci 94.24 a dale tim chtel rict, ze vyssi rady ovladacu pro tebe nebudou mit vyznam....
Uz....... :?: :idea:
Naopak ja ti muzu rict, ze tvoje karta 7950GX2 je podporovana i vyssimi ovladaci (ne oficialne z NVIDIE) napr. 101.09 z guru3d.com, tak je muzes taky zkusit....
ufon
Nováček
Nováček

guru3d

Příspěvek od ufon »

proto sem to nechápal, jelikož mam driver z guru a to 158.22 a zatím běhá
díkec Vám všem za rady porady :wink:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ufon píše:...já třeba celej život používal několikanásobně dražší Matrox! nyní sem si začal myslet, že už by to mohlo bejt srovnatelné, samo sem si taky chtěl zahrát nějakou tu hru, a zjistil sem, že do kvalit matroxu maj tyhle karty ještě dost daleko.
To hej, to by sa Ati a NVIDIA museli vratit aspon o 8 rokov dozadu, aby dosiahli "kvality" Matroxu :roll:

Matrox aj teraz predava "super hyper mega" technologicky zastarale (postavene na Parhelii) karty za 80k SKK, ale to neznamena, ze co je drahe, je aj najlepsie a najkvalitnejsie. Ved preto Matrox aj tak dopadol, ako na tom je. To bude pravdepodobne aj tvoj problemik s PC.

P.S aby si sa nestaval na zadne, ako grafik mam dlhorocne intenzívne skusenosti s Matroxami od Millenium, cez G400, 450 po Parheliu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

Wuuduu: tak pro 3D kvalit samo nedosahují, ale pro 2D jsou mnohem lepší, už třeba z tej mej nVidie dostat správné barvy je problém, gama taky zrovna moc nesedí (přešel sem z Parhelie, takže vim jak to má vypadat).

Na matroxu se mi taky nikdy nestalo že klepnu na ikonu vedle hodin a monitory se na půl vteřiny zhroutí (to jim jistě dělá moc dobře).

Že pustím chkdsk při restartu a obrazovka je černá?

A taková pitchovina jako je BIOS, že se nádá flashnout :( ten by to přeci mohl všechno vyřešit.

Kartu mam tejden a musim říct, že sem fakt nespokojen. Zajímalo by mě, jestli tyhle problémy má i ATI.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ufon píše:Wuuduu: tak pro 3D kvalit samo nedosahují, ale pro 2D jsou mnohem lepší, už třeba z tej mej nVidie dostat správné barvy je problém, gama taky zrovna moc nesedí (přešel sem z Parhelie, takže vim jak to má vypadat).

Na matroxu se mi taky nikdy nestalo že klepnu na ikonu vedle hodin a monitory se na půl vteřiny zhroutí (to jim jistě dělá moc dobře).

Že pustím chkdsk při restartu a obrazovka je černá?

A taková pitchovina jako je BIOS, že se nádá flashnout :( ten by to přeci mohl všechno vyřešit.

Kartu mam tejden a musim říct, že sem fakt nespokojen. Zajímalo by mě, jestli tyhle problémy má i ATI.
Spravne farby z tej karty dostanes. Tu skor ide o to, ze farebny profil Parhelie a farebny profil / nastavenie tvojej NVIDIE su urcene na ine veci, (u nvidie hlavne hry a tym padom syte podanie farieb) staci si monitor skalibrovat. Nemozes tvrdit, ze vies, ako to ma vypadat, ak si nemal skalibrovany monitor - kazda karta ma trosku ine podanie, ale nemozeme tvrdit ze Matroxy su dokonale, aj pri nich VZDY zalezi od kalibracie monitora - neskalibrovany monitor pri Parhelii je to iste, ako neskalibrovany monitor pri NVIDII, akurat kazdy ma ine podani - ale obe su zle. To ze maju trosku iny defaultny profil, neznamena, ze tak je to spravne.

To ze sa ti na pol sekundy zhrouti monitor ak klepnes vedla - mne to NVIDIA nerobila a nerobi mi to ani Ati.

Zo srandy by som na tvojom mieste tu kartu vyskusal v inom PC, ci aj tam bude robit tie veci, co popisujes.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

wuduu: samo je zkalibrováno, ale furt to není ono, přesně si trefil problém se sytostí.

no nekdo mi tu psal, ze se mu ten monitor taky hroutí, že je to normální. v jiném compu sem jí samo zkusil a je to bohužel to samé. V obou je ale 450W zdroj, tak si řikám, jestli to není málo, jestli to nemůže být zdrojem?

jinak dneska sem testnul Matrox QID Pro, obraz výbornej, ale gamesu si na tom nepustim. navíc neumí na více monitorech různá rozlišení. takže asi půjdu do nějakej ATI. už sem z toho fakt hotovej, tohle sem nečekal :(
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

ufon píše:asi půjdu do nějakej ATI. už sem z toho fakt hotovej, tohle sem nečekal :(
Co na tom stále nechápeš ?, přeci ti to napsali 4x.. nainstaluj tam FW 94.24 nebo jakékoli jiné u kterých je napsána podpora této karty, toho probliknutí při změnách režimu si nevšímej, protože to je normální, v ovladačích si nastav všechno jak potřebuješ vč. gamma, sytost barev a už tomu dej pokoj, kartu máš slušnou
Ještě tam popisuješ bezdůvodné problikávání, to těžko říci.. závada může být spíše přímo v monitoru, kdy se vždy po nějaké době provozu projeví.
Jinak, jestli tě rozhodila nVidia, tak po zakoupení ATi si hodíš provaz.. 8-)
ufon
Nováček
Nováček

Příspěvek od ufon »

dave: trochu sem projížděl i Ati fórum a máš asi pravdu. taky tam popisujou dost problémů.

94.24 drivery samo mám, jenže controlpanel tohoto driveru si klidně spadne, nepomáhá ani přeinstalace přes stávající a ani odinstalace a opětovná instalace :(

monitor je vpořádku, na jiné kartě (měl sem tu včera Matrox) to při stejném rozlišení a obnovovací frekvenci nedělá (ani při jiných)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“