dva operační systémy

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
krtek.cz
Nováček
Nováček

dva operační systémy

Příspěvek od krtek.cz »

Zdravím, Mám v pc dva operační systémy milenia a profesionály mám je na jednom disku pri spusteni si vybírám který chci spustit. Problém je ze bych ty milenia potreboval z tama odstranit a nevím jak to udelat poradte mi prosim
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

ve WinXP dej pravým na počítač, vlastnosti, upřesnit, tlačítko upřesnit v boxu spuštění a zotavení systému. v následujícím dialogu si nastav jako výchozí WinXP a nastav si časovou prodlevu na výběr OS
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DoomHammer píše:ve WinXP dej pravým na počítač, vlastnosti, upřesnit, tlačítko upřesnit v boxu spuštění a zotavení systému. v následujícím dialogu si nastav jako výchozí WinXP a nastav si časovou prodlevu na výběr OS
Tím je ale neodstraní ale jen znemožní výber :)
Jinak klidně smaž, jde to i odinstalovat ME jelikož na XP to mit vliv nebude :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

nj, to máš recht, smazat ty milénia může...

resp., jak je to přesně udělané? WinXP na jednom oddílu disku a WinME na jiném? nebo je to nahráté obojí na jednom oddílu?
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

je to nahrane na jednom oddilu a nemam na mysli xp ale windows 2000 profesional. Mam tam dve slozky jednou klasickou windows a druhou winnt. Nevim kterou muzu smazat. Kdyz smazu tu slozku windows nespadne mi cely pc???Mam namysli jestli si ty profesionaly neberou neco z te slozky windows
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak v ME když najedes tak je možnost odinstalovat ME, nikdy sem to nezkoušel ale ta možnost tam je :)
Ale byt tebou tak zazálohuju co potřebujes a pak udelam čistou instalaci toho co chceš :)
krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

a v profesionalech tam moznost tam neni????ja to zkusim presty milenia odstranit je a pak uvidim....ta zaloha neni spatny napad :D akorat nevite kde by to tam mohlo byt???ja vubec netusim :oops:
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

WinXP nebo Win2000, v podstatě je to jedno, na nastavení bootování se dostaneš stejně :-)

ve Windows jsou Milénia, ve WinNT jsou Win2000

na zálohu je nejlepší použít HiRen's Boot cd, které obsahuje nástroje pro zálohování. někde jsem tu popisoval, jak se s ním zachází

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Bylo to snad nekde v systemových nástrojich nekde start/programy/windows tam nedke ale musi byt v ME.Zálohuj na DVD radeji...
krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

dekuji vsem za typy ale bohuzel po zaloze se mi to nepodarilo rozchodit a ztratil sem nervy tak sem to poslal do formatu a nainstaloval samostatne profesionaly :D ...obema dekuju za rady
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

krtek.cz píše:dekuji vsem za typy ale bohuzel po zaloze se mi to nepodarilo rozchodit a ztratil sem nervy tak sem to poslal do formatu a nainstaloval samostatne profesionaly :D ...obema dekuju za rady
jj neni nad clean win :)
krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

Dzin píše:
krtek.cz píše:dekuji vsem za typy ale bohuzel po zaloze se mi to nepodarilo rozchodit a ztratil sem nervy tak sem to poslal do formatu a nainstaloval samostatne profesionaly :D ...obema dekuju za rady
jj neni nad clean win :)
jj to mas naprostou pravdu...Ted to muzete tady zamcit nebo co zalezi na vas :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“