Koupě HDD SATA II

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PowerAli
Nováček
Nováček

Koupě HDD SATA II

Příspěvek od PowerAli »

Ahoj potřebuju poradit HDD nejlíp od Mironetu rozhraní SATA II do 2 000,- jedná se o Systémový HDD na kvalitní sestavu co nejtižší i při čtení ! přemýšlím o značce Hitachi při testu na PCtuningu dopadly nejlíp. Dík za vaše názory! :)
Motherboard: MSI P7N sli platinum CPU: Intel Core Duo E6400 @ 3200MHz RAM: 4x1024Mb DDR2 800Mhz GPU: Asus EN8800GT HDD: Seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE DVD:LG GSA-H12NBBB DVD Super Multi Monitor:22" LG LCD L225WT-SF 5ms " Audio: Genius 5.1 deluxe
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já si dnes objednal:

Western Digital Caviar SE16 WD2500KS - 250GB SATA II

Ten by měl být snad ze všech dané řady nejtišsí, i když se obávám, že tišší, než mé stávající 120 GB Seagate Barracuda 7200.7 PATA stejně nebude...

Testy na PCTwebu bych bral jen jako jedny z mnoha.
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to Hitachi ti můžu vřele doporučit, T7K500 320GB SATAII je úžasně tichej disk :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Western Digital Caviar SE16 WD2500KS - 250GB SATA II...
Montoval jsem ho minulý týden do sestavy příteli - výkon OK, ale "ústřední topení". :sad:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Mám minulou generaci Samsungu (HD321KJ, se 160GB plotnami). Není neslyšný, ale je tichý, chroupání při seeku je takové tlumené a pokud to budeš mít v zavřené bedně a nebude to rezonovat, tak to asi ani neuslyšíš...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

zombux píše:to Hitachi ti můžu vřele doporučit, T7K500 320GB SATAII je úžasně tichej disk :)
muzu se pridat k doporuceni techto disku , mam je dva v raidu a sou paradne tiche jen pri seeku jdou trosku slyset a netopijou, myslim ze dnes je nejlepsi koupit tyto modely protoze se Hitachi fakt povedly, mel sem jeste jednu 320 od Seagatu a je hlucnejsi a jeste k tomu aspon ten kus co sem mel silne vibroval
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hitachi?

Příspěvek od hujer61 »

Já uvažuji o tomto :Hitachi Deskstar T7K500 HDT725050VLA360.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:
shadow píše:Western Digital Caviar SE16 WD2500KS - 250GB SATA II...
Montoval jsem ho minulý týden do sestavy příteli - výkon OK, ale "ústřední topení". :sad:
Tak vklidu má ten disk dle everestu 46C, to je více než mé stavající 2x120 GB Seagate 7200.7 PATA (40, resp. 37 stupňů), ale zase ho mám až na spodu case, kde je už méně místa a potenciální větší koncentrace tepla.

To je myslím v poho, ještě ale vyzkouším pod zátěží. Jinak v klidu není slyšet vůbec.

Když hovoříš o "ústředním topení", to je kolik? A jakou jsi namontoval příteli revizi disku? Ty starší revize měly zřejmě problém s tepelnými čidly, které ukazovaly více, než byla skutečná teplota. Viz k tomu i diskuze na CZC.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31759

Já mám už nějakou revizi z letošního roku a zatím to vypadá, že teploty to ukazuje správně.

(osobně jsem to ale u CZC nekupoval).

edit:: tak to beru zpět: pod zátěží dle Speedfanu vylezl až na 74C, nicméně podle šáhnutí rukou na povrch se mi to tak teplé rozhodně nezdálo, tedy asi to budou nekorektně ukazující teplotní čidla, i když někde ve středu může být teplota vyšší než na povrchu.

Jinak je ale úplně tichej.

No, ještě k tomu topení: to u je u mně s převahou nf650i chipset, na tom neudržím ruku...
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“