Radeon HD2600 PRO/XT (RV630)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Hosenfield píše:protože ty propojky co jsem koukal jsou drahý jako prase.
Myslím, že jsem někde četl, že propojky mají přijít rovnou s kartama. Tak jsem trochu prošel stránky výrobců.
Tahle je má
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... at2_no=137
Mimochodem, to je panečku overclock :lol:

Tahle je nemá.
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... at2_no=137

Takže, když bude někdo výhledově uvažovat nad Crossfire (já ano, ale jestli přijdou dobré Gemini karty, tak proč Crossfire, že) tak ať se podrobně mrkne na příslušenství dodávané s kartou. Bohužel Sapphire to alespoň zatím neuvádí. HIS nevím, stránky jim nějak nejdou.

//Tak jsem si ještě všimnul, že MSI říká, že příslušenství se bude pravděpodobně lišit podle oblasti prodeje. Tak uvidíme.

//Nahrála se mi stránka HIS a top model IceQ ho bude mít taky, viz http://www.hisdigital.com/html/product_ ... 4&view=yes
Naposledy upravil(a) Warran dne pát 6. črc 2007, 16:17, celkem upraveno 2 x.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nikdy jsem to nějak nezjišťoval, ale nenapadlo by mě, že kousek plochýho kabelu nebo PCB bude takhle drahej. Jak koukám, tak SLI můstek stojí skoro stejně...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Helstik píše: S tim chladicem se mi ale zuamlouvaji vic http://eshop.compuco.cz/default.aspx?UR ... 142446376/
kdo vi jak na tom bude s hlukem
Fotka je z 1950XTX :)
EDIT:
Skoda te s DDR4.Vykon proti DDR3 prakticky stejny.Pro me zklamani kdyby aspon 10-15% navrch.Takhle nema cenu priplatit si 1000kc.Navic delsi padlo ...
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

No prave.Nekdo si je mozna koupi ale proc by mel kdyz vykon je stejny jak s DDR3 a 1000Kc je dost za temer zadny rozdil :)
Chtel jsem se zeptat jak je to s tim CF. "Spajdr" rika ze mu momentalne v Lost Planet CF nefunguje(nezkousel jsi zapnout Multi GPU-nebude to tim?asi ne).To budu pokazde cekat na optimalizaci ovladacu?a modlit se aby dalsi hra slapala s CF nebo aby aspon byly ovladace optimalizovane?Jak to s tim je??Myslel jsem,mozna jsem to nejak spatne pochopil, ze si v Catalystech nastavim CF a pofrcim.
Dival jsem se na spotrebu a 2xHD2600XT v CF vychazi spotrebou priblizne stejne jako HD2900XT.Kdyz bych to porovnal jen ciste ve vykonu v 3D marku06 tak tam ma HD2900 berme to zaokrouhlene nejakych 10az 10500bodu no a na jednom cinskem serveru(je tu i nekde odkaz)to hodilo zaokrouhlene nejakych 8000 bodu coz neni vubec spatne, kdyz se vezmeme ze za 2x2600XT dam 5800Kc "rozdil v 3Dmarku06" je jen nejakych 2az2500bodu a usetrim skoro 4000Kc.Ale bavime se tu CISTE JEN O VYSLEDKU V 3DMARKU06.
Takze pro me vychazi CF jako zajimava volba CENA/VYKON:roll:Za ten 3Dmark me nekamenujte bral jsem to jen pro srovnani :roll:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

godlike píše:
Helstik píše:S tim chladicem se mi ale zuamlouvaji vic http://eshop.compuco.cz/default.aspx?UR ... 142446376/
kdo vi jak na tom bude s hlukem
Fotka je z 1950XTX :)EDIT:
Skoda te s DDR4.Vykon proti DDR3 prakticky stejny.Pro me zklamani kdyby aspon 10-15% navrch.Takhle nema cenu priplatit si 1000kc.Navic delsi padlo ...
Je uz zname ake Gddr3 chipy tam idu :?
A co OC .. ak by tam boli hynix ci samsung 1.0ns chipy tych +- 1800-2000 mhz by sa z nich snad dostat dalo :sleepy: :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DUAL HD2600XT

Příspěvek od Sheep-Master »

ATI přinese dvě grafiky na levné kartěATI Radeon HD2600
Zatímco do ČR stále nedorazily grafické karty ATI Radeon HD 2400 a 2600, pod značkou ATI se již zrodil další skvělý nápad na jejich vylepšení. Doposud byly grafické karty osazené více grafickými čipy zároveň naprosto okrajovou záležitostí, vhodnou jen pro zbohatlíky a vývojové laboratoře. Nyní se to však pravděpodobně změní. Objevit by se měl nový Radeon HD, který ponese dva čipy HD 2600. Úspěch by mu měl přinést především fakt, že jedna grafická karta vybavená dvěma čipy bude o mnoho levnější, než dvojice grafických karet zapojená do CrossFire či SLI. Dobrou zprávou je i to, že takovéto řešení bude kompatibilní s jakoukoliv deskou s PCI Express 16x. Podle slov AMD bude výkon srovnatelný s dvojicí grafik GeForce 8600 zapojených do SLI. Eric Demer, zástupce vývojářů ATI, řekl pro internetový portál Beyond3D: "ATI musí být stále konkurence schopná a to ve všech směrech. Zatímco highendovou grafickou kartu nVidia GeForce 8800 můžeme předčít s Radeonem HD 2900XT, o GeForce 8600 a Radeonu HD 2600 totéž říci nelze." Prodej Radeonů HD 2600 osazených dvěma grafickými čipy by měl začít ještě do konce letošního roku. AMD oznámila předběžné ceny okolo od 186USD do 249USD. Nejlevnější verzi s 256MB paměti si tedy budeme moci pořídit za cenu pod 5000Kč. Pokud byste chtěli kupovat karty odděleně, pořídili byste u nás za tuto cenu nejspíš jen 1,5 karty. Na první výkonové testy z nezávislých zdrojů si však budeme muset ještě počkat.

http://www.trustedreviews.com/graphics/ ... 2600-XT/p1
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Helstik píše: Chtel jsem se zeptat jak je to s tim CF. "Spajdr" rika ze mu momentalne v Lost Planet CF nefunguje(nezkousel jsi zapnout Multi GPU-nebude to tim?asi ne).To budu pokazde cekat na optimalizaci ovladacu?a modlit se aby dalsi hra slapala s CF nebo aby aspon byly ovladace optimalizovane?Jak to s tim je??Myslel jsem,mozna jsem to nejak spatne pochopil, ze si v Catalystech nastavim CF a pofrcim.
Takze pro me vychazi CF jako zajimava volba CENA/VYKON:roll:Za ten 3Dmark me nekamenujte bral jsem to jen pro srovnani :roll:
MultiGPU jsem zkoušel zapnout, ale to nic nezměnilo, pod DX10 prostě navýšení fps při zapnutém crossfire nic nedělá, stejně jako u Company of Heroes pod DX10 , pod DX9 Lost planet lítá slušně s jednou grafikou, u Company of Heroes DX9 crossfire funguje a lítá to naprosto báječně, ono u toho lost planet to i chápu že crossfire pod DX10 nejede, teprve nedávno vyšel hotfix driver co upravil hru tak aby neměla artefakty, horší bude když se zjistí že prostě crossfire pod DX10 s R600 nejde. Takový Call of Juarez DX10 bench sice zvýšil průměrné fps asi o 30-40 procent, jenomže taky snížil min. fps o asi 40-50 procent, takže tudy cesta nevede, tak mi teď druhá karta leží ve skříni než vyjdou pořádné ovladače co podporují crossfire pod DX10 :)
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj.No asi to prdim a pujdu do te HD2900XT celkem me ted dostal Lost Planet a chtel bych se mrknout jak to pojede na max a v DX10ce.Uz ted na to cumim s kamosem s otevrenou papulou :lol: :lol: a coz teprve v DX10
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
B0REC
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B0REC »

mno jo, 2900XT je vykonna, ale nikto dajako nebere ohlad na jej prikon a to ze pomaly v zime by dokazala vykurit cely byt. nejako ta ATIna nemyslela na nizsiu spotrebu, a to je skoda.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

borecko píše:mno jo, 2900XT je vykonna, ale nikto dajako nebere ohlad na jej prikon a to ze pomaly v zime by dokazala vykurit cely byt. nejako ta ATIna nemyslela na nizsiu spotrebu, a to je skoda.
Aspon budu mit konecne v zime teplo v pokoji :lol: akorat se obavam ze budu muset vymenit i zdroj :sad:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

borecko píše:mno jo, 2900XT je vykonna, ale nikto dajako nebere ohlad na jej prikon a to ze pomaly v zime by dokazala vykurit cely byt. nejako ta ATIna nemyslela na nizsiu spotrebu, a to je skoda.
Pssst 8800GTX topi a zere skoro stejne jako 2900XT.Je to tajna informace a nikomu to nerikej
Obrázek
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Spotřeba 2900XT se tu probírala už dost a v tomhle threadu je to OT. Taky je zajímavý, že když jde o spotřebu, tak se najednou srovnává s GTX :lol:
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Partyman píše:Spotřeba 2900XT se tu probírala už dost a v tomhle threadu je to OT. Taky je zajímavý, že když jde o spotřebu, tak se najednou srovnává s GTX :lol:
To je pravda :) Kdyz jde o vykon, nekteri tu krici ze se musi srovnavat s GTS. Ale u spotreby najednou GTX, ktera je prece uplne jina kategorie... ale no tak, takovy pokrytectvi :roll:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja si nezacal :) ja neee..ja jen vyvratil blud.Navic to byla narazka pouze na spotrebu a topivost.Tim to konci.
EDIT:
Ano melo to smerovat na GTS ne na GTX.
Naposledy upravil(a) godlike dne ned 8. črc 2007, 09:59, celkem upraveno 3 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

OC-800MHz for the core and 1720MHz for the memory
Hm,jestli by byla cena na tomto kousku stejná či o něco málo větší jako na HD2600Pro :roll: když vezmu v potaz DDR3 což verze PRO mají DDR2 tak :up: :?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Cena asi bude jen trochu mensi nez 2600xt..
pre-overclocked cards have their price and the Sapphire will cost roughly S$209 (~US$136), which still falls within the expected range for the Radeon HD 2600 series.
Critically for ATI though is the lack of any products between the US$149 of the Radeon HD 2600 XT
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Prave,cena je mirne pod urovni 2600xt.Byt o 500kc levnejsi pro ne..
http://eshop.compuco.cz/default.aspx?UR ... 8185740254
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

Rozdíl jen 180.- :stern: nic moc :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“