router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
gama
Nováček
Nováček

router

Příspěvek od gama »

Dobrý den,

rád by som si kúpil vhodný router na moje účely.Mám nasledovné pripojenie od providera: wifi anténa-router-utp kábel.
Mám len jednu IP adresu a potrebujem rozviesť internet do 3 PC,tak aby o tom provider samozrejme nevedel.
Mohli by ste mi poradiť či je SMC 7004VBR Cable/DSL Broadband Router (http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8864043) pre moje účely vhodný(alebo je určený len pre pevne linky)?
Prípadne mi doporučiť iný typ.
Dakujem
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

určitě stačí, já tom mám doma podobné a používám přesně tento router
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

To je sranda, presne v tej istej situacii sa nachadzam ja. Dokonca mam vyhliadnuty ten isty router a tiez v Ageme :) Mohol by prosim niekto odpovadat na otazku, ci je ISP schopny zistit, ze uz nepripajam 1 PC ale 1 router a za nim 2 PC? Pridelovanie IP riesi ISP MAC tabulkou, cize na kazdu MAC adresu 1 IP. Myslim ze naklonovanim MAC adresy mojho PC do toho routera by problem byt nemal. Stale ma ale trapi, ci to moze ISP zistit pomocou nejakej analyzy packetov alebo niecim podobnym.
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

ano, muze to zjistit.
v zasade v paketu je tzv TTL (TimeToLive) znacka, ktera se snizi o jednicku, vzdy kdyz projde routerem.
Ale NIKDY jsem nevidel, ze by to nejakemu ISP vadilo. To opatreni ktere ti "zakazuje" pripojovat vice PC za linku je tam proto, aby ISP mel volne ruce, kdybys zlobil a on te potreboval potrestat.. :)
Toshiba Tecra A6
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

ISP je moj kamarat tak snad nebude robit problemy :) Ale je aj prilis poctivy, tak kvoli tomu ma to zaujimalo.
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

pokud to provider nema napsany primo ve smlouve tak ti nic udelat nemuze ;)
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

ScH0ll_kIll3r píše:pokud to provider nema napsany primo ve smlouve tak ti nic udelat nemuze ;)
To mi je jasne, bohuzial tam ma klauzulu, ze je to na jeden pocitac. Mne sa to ale zda nemoralne. Ved som si predsa kupil pripojenie s urcitou kapacitou a je uz moja vec, medzi kolko PC si tu kapacitu rozdelim, ci nie? No kazdopadne je to uz jedno, router uz mam, vsetko fici krasne. Snad nebudu problemy :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“