Tak si pěkně hraji a cítím kouř... myslím si, že soused zase dělá táborák a přitom mi hoří HDD Disk šlapal bez problémů přes 3 roky a najednou tohle.... Tento HDD Seagate Barracuda 120GB ATA složil jako hlavní úložný prostor pro dokumenty, fotky filmy a tak chceme data 100% zachránit...
Je to vůbec možné?
Maximální pracovní teplota disku byla 45 stupňů (SpeedFAN).
No necítím se měnit elektroniku... Ale koukal sem na Aukru nabízí jeden starší disk ST3120022A ale já mám ST3120026A. Z obrázku vypolívá že má jinou elektroniku ale ten chip co vyhořel by měl být stejný... mám tedy měnit jen ten chip nebo zkusit vyměnit celou elektroniku na tu z jiného disku?
cip rucne urcite nevymenis.. je to slusny mikropajeni.... pujc si od nekoho stejny disk, nebo kup nejaky mrtvy (kteremu odesel treba motor nebo loziska, ne elektronika, obcas bejvaj na aukru nebo se proste poptas tady na foru v bazaru atd)... vymena neni tak slozita jak se zda.. jen prohodis ty tisteny spoje... a pospojujes to co se tam pospojovat ma.. zazalohujes data, pak vymenis elektroniku zase zpatky.. pokud na tom disku co si pucis neco bude tak to predtim radsi vsechno zazalohuj... a mas vyreseno a svuj mrtvej vyhodis a data budes mit zachraneny...
Přesně tak, je to jednoduché. Jen vyšroubíš ty šroubky, elektroniku sundáš (zespodu to má konektor, takže musíš malinko zapáčit, ale fakt jen lehce), novou elektroniku jen nasadíš, a je to. Dělal sem to už mockrát. Nic navíc ani zapojovat nemusíš, vše jde přes ten konektor co je pod ní. Hlavně, ty disky MUSÍ být naprosto identické (samozřejmě kromě výrobního čísla), abys měl záruku že to bude fungovat.
jj dokonca mal som jeden SCSI disk ktory sa ani neroztocil ale ked som vymenil elektroniku tak sa tocil uplne v pohode. Bol to uplne iny disk, otacky mal ine aj kapacitu, iny vyrobca ale roztocil sa, viac som nepotreboval.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M. ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka