Náhodný restart pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Náhodný restart pc

Příspěvek od Hogwash »

mám takovej problém, že se mi z ničeho nic restartuje počítač, jsem třeba v oknech chci si pustit winamp a bum počítač se restartuje nebo když hraju WoW, béhám si tam tak a najednou restart, stávalo se mi to i předtím a proto jsem včera zformátoval celé pc a přeinstaloval, ale děje se to pořád...
moje sestava je následující...
CPU Intel Core2 Duo E6300 1.86GHz/2Mb/1066MHz/LGA775
VGA Sapphire ATI X1950 PRO 256MB DDR3 PCIE, dual DVI-I
Cooler Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Zdroj Forton 400W ATX FSP400-60THN-P
RAM A-DATA 2x 1GB DDR2 PC800 Retail Pack
HDD Seagate Barracude 250GB SATA3G 16MB
dík
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Takže softvérová chyba to asi nebude.
Zdroj by mal stíhať.
OC? neprehnal si to? Teploty máš poriadku?
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

OC jsem vůbec nedělal, takže by teplota měla být v pořádku, ale podívám se...

Teplota je ok, btw pocitac mam 4 mesice. HELP

//sTano - edit dvojpost
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

zkus pustit třeba ten winamp a poslouchat u pc,jestli se ti nevypne disk a potom zase nezapne.to by byl špatný zdroj,protože slabý být nemůže
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

no ono se to nestává jen u toho winampu, třeba dneska jsem hrál WoW a z ničeho nic se to zase restartovalo, nešlo by to zjistit nějak jinak jestli není špatnej zdroj, nebo nemůže to být tím harddiskem?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

však ti říkám,prostě pust něco,při čem se to restartuje a počkej a poslouchej u kompu a když se to resetne a vypne se disk,tak je ten zdroj špatný
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

jak jsem řekl je to náhodný takže nevím...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

hej to je jak mluvit do dubu.jsem ti říkal,ať to spustíš,při čem ti to dělá a potom lehneš k pc a budeš poslouchat.to snad poznáš,když se pc restartuje ne,kdyžtak si pust hudbu a jak přestane hrát,tak je restart a poslouchej,jestli se vypne nebo už zapne ten disk :mrgreen:
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Viděl bych to na špatný zdroj, zkus jiný, můžeš li. Případně deska - jako kdysi byl problém u desek MSI, že některé série měly vadné kondenzátory, které se časem nafoukly, nebo rovnou vytekly. A pak se třebas počítač samovolně restartoval (taky se mi to stávalo).
Test pamětí jsi zkoušel? Projeď je MEMTESTem.

//sTano - delete OT od Stanley
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

když se mi to dneska znova restartovalo, tak se mi po restartu oběvila takova ta tabulka že system byl obnoven po zavazne chybe a ve zprave o chybach je tohle
C:\DOCUME~1\Lukas\LOCALS~1\Temp\WERa250.dir00\Mini071207-01.dmp
C:\DOCUME~1\Lukas\LOCALS~1\Temp\WERa250.dir00\sysdata.xml
nevím jestli to nejak pomuze
DRUIDMAN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRUIDMAN »

Podle mě by tohle mohl dělat vir.. Zkus ty soubory odmazat (a projistotu někam zazipovat kvuli záloze) a samozřejmě projet pc antivirem..
AMD64 X2 3600+ EE 2.0@2.2GHz; MSI K9N Platinum s.AM2; Corsair 2x512MB DDR2 667@880MHz CL5; ATI Radeon X1900GT PCI-E @550/1500MHz GDDR3; Hitachi Deskstar 250GB SATA; CoolerMaster Extreme 500W; SB Live 5.1 PCI; 19'' LCD Samsung 940BW
Nothingus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nothingus »

Nechtěl jsem zakládat novej článek tak to dám sem

Při dlouhodobém používání Pc během dne asi tak více jak 5hodin v provozu se mi dost často stává, že když chci vypnout PC tak se nevypne, přepne se do polohy vypínání a tím to končí nevím co stím je už mě to dost štve.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“