FTP za routerem

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Quickplejer
Nováček
Nováček

FTP za routerem

Příspěvek od Quickplejer »

Mám problém. Mám ADSL O2 512kbit a potřebuju rozjet FTP server Serv-U. Problém je v tom, že router v modemu přidělí připojeným PC interní ip a zvenku je vidět jen jedna externí ip adresa routeru, resp. např. whatismyip.com vrátí u všech našich počítačů stejné ip. Tak nevím jak to udělat a nastavit, abych to FTP na konkrétním PC schovaným za routerem zvenčí zviditelnil. Nevyznám se v tom. Díky.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: FTP za routerem

Příspěvek od Geeker »

Quickplejer píše:Mám problém. Mám ADSL O2 512kbit a potřebuju rozjet FTP server Serv-U. Problém je v tom, že router v modemu přidělí připojeným PC interní ip a zvenku je vidět jen jedna externí ip adresa routeru, resp. např. whatismyip.com vrátí u všech našich počítačů stejné ip. Tak nevím jak to udělat a nastavit, abych to FTP na konkrétním PC schovaným za routerem zvenčí zviditelnil. Nevyznám se v tom. Díky.
Mas v podstate jenom jednu moznost. Namapovat porty. tzn na routeru si nastavis venkovni IP:port 20,21 a mapovani na vnitrni IP 192.168.1.2:port20,21. Porty si muzes nastavit v podstate jakekoliv jenom to musis mit stejne v ServU
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Quickplejer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quickplejer »

Jo díky, už jsem to našel v dokumentaci...v NAT na modemu nastavit, aby port 21 (ftp) byl směrovanej na lokální ip konkrétního pc v síti...nevím ale jak vypnout dynamické přidělování lokálních ip adres, ale vyřešil jsem to takhle...k modemu jsou pripojeny 3 pc, ten jim přiděluje ipecka od 10.0.0.1 do 10.0.0.3...na svem pocitaci jsem si vypnul automatiku z dhcp a nastavil rucne ip 10.0.0.3 napevno a zbyvajici pocitace budou mit pridelovane 10.0.0.1 nebo 10.0.0.2. Na moji lokalni 10.0.0.3 namapuju i port 80 (provozuju taky www server). Zajimalo by mě, jestli jde vyřešit i to, když by měl být např ftp server provozován na více počítačích v síti zároveň...to pak by nemohli mít společnou veřejnou ip, ale svojí vlastní unikátní a to nevím jak by se vyřešilo, jestli to vůbec v této konfiguraci s ADSL jde.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“