special-CZ-design-WB (navrh & realizace)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

.xxx. píše: zde vim docela presne jak to vzniklo - a mam i hotove reseni jak tomu predejit
( plexi a blok bude stazen lepe rozmistenymi 6 nebo 8 srouby + blok bude vystuzen v podelnem smeru )
blok byl totiz pred montazi prebrousen na rovinne brusce a byl dokonale rovny, ale diky pomerne tvrdemu tesnicimu krouzku po stazeni 4 srouby doslo k prohnuti v podelnem smeru - coz kdyz jsem zjistil, tak jsem se ukvapene pokusil stred trochu "zmacknout" a v dusledku toho doslo k one mensi prolakline
Aha ok,tak to je dobře ja myslel,že k tomu došlo při frezování,tak to je ok v tom připadě.Jinak nevím jak moc tahle chyba ovlivnila testy ,ale myslim si,že při jednom z testů s "colaboratory liquid pro" se tahle chyba částečně anulovala,diky tehle paste,ale ruku do ohně za to nedám....to je snad kazdymu jasny...
Jinak tedka jedu na vikend pryc,takze po nedeli se tu objevim a doufam,ze xxx zkusí neco vymyslet a z dokonalit tenhle blok,opravdu verim ze tenhle blok dá na prdel vsemu co se dneska vyrabi,kdyz si s tim jeste pohrajeme... :wink:

PS:Jinak ta restriktivita je vazne masakrozni,naprostej "Flow King",tak tak mě stíha expa aby nevybublavala az na povrch :-D
Jinak jsem si téměř jisty,že když nadtím ještě trochu zapřemyslime,tak blok bude naprosto jasny vítez ve všech ohledech....Grafy semka uvádet zatim nechcu(doufam chapete),ale az je uvidite budete se divit jak male rozdily tam jsou(ale byli velice dobre meritelne).
Doufam,že vám vsem zatim staci tahle slovni prupovidka...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Myslim ze reci o amaterske praci nahle ztratili vyznam. GRatuluju.

Ja zatim stale cekam na prototyp.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no a jak to bylo s tim ucpanim prostredni fitinky..
notoric
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: special-CZ-design-WB (navrh & realizace)

Příspěvek od notoric »

"rozdíly po několika měřeních jsou asi 0,8C oproti Apogge GTX" sry ale koho zajímá cca 1°C ? :lol:
Ale jinak je to moc dobrá práce sleduju to tu už delší dobu :oops:

1. blok je podle mě zajímavější, hlavně z pohledu výroby, moc by mě zajímaly jeho testy :roll:

MOC DOBRÁ PRÁCE
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: special-CZ-design-WB (navrh & realizace)

Příspěvek od .xxx. »

notoric píše:"rozdíly po několika měřeních jsou asi 0,8C oproti Apogge GTX" sry ale koho zajímá cca 1°C ? :lol:
Ale jinak je to moc dobrá práce sleduju to tu už delší dobu :oops:

1. blok je podle mě zajímavější, hlavně z pohledu výroby, moc by mě zajímaly jeho testy :roll:

MOC DOBRÁ PRÁCE
no ono cilem bylo a stale je, udelat blok, ktery bude lepsi nez jakykoliv dnes komercne vyrabeny WB

ano muj puvodni (starsi) blok je z pohledu vyroby mnohem jednodusi - tedy vyrobni cena by byla tak o 1/3 mensi oproti bloku s tryskou a nejake vylepseni by se na nem take jeste nechalo udelat
zZZzzz
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

obecne si myslim ze uz nelze prijit na trh s blokem ktery nejak rapidne zahybe s teplotama ... vsechny dnesni HighEnd bloky maji +- stejne vysledky ... viz muj uzivatelsky test Fuzion versus Apogee GTX ... teploty jsou proste s obema stejne, jen Apogee vede v nekterych pripadech o 5 stupnu lepsi ... coz se ale potom co se voda po nekolika hodinach zahrala zcela eliminovalo ... takze prijit na trh s blokem ktery by chladil lepe je holy nesmysl ... nic takoveho nelze vyrobit, ty muzes vyrobit jen blok se stejnymi vlastnostmi - zalezi jen na cene a promo ...
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

OBR píše:... takze prijit na trh s blokem ktery by chladil lepe je holy nesmysl ... nic takoveho nelze vyrobit, ty muzes vyrobit jen blok se stejnymi vlastnostmi - zalezi jen na cene a promo ...
nejak nechapu na zaklade ceho, tvrdis ze nic takoveho nelze vyrobit ?
ja zastavam nazor :ze vzdy jde neco udelat jinak a lepe -> ' kdyby tomu tak nebylo, tak jeste porat lezem po stromech

\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT, jestli si ho koupíte nebo ne nemusíte křičet všichni do světa :roll:
zZZzzz
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Tak jestli začne .xxx. s výrobou :roll: , tak mám o jeden kus zájem za tu cenu 1300-1500 jak si psal i s uchycením a fitinkama..... :)

//Snad bude sedět na P5N32-E SLI Plus :)
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

udelal jsem mensi optimalizaci :

verze s dvemi vyvody
drazka na o-krouzek je v plexi - tedy dojde ke zpevneni CU + (frezovani do plexi bude snadnejsi)
zjednodusene vybrani v CU pomoci kulove frezy
pouzije se meky o-krouzek - NBR 70 - ø48/2
pouzito 6 sroubu pro eliminaci deformaci
+ nerezova spona 2.5 ~ 3 mm tlusta
plexi stredni dil se vstupy pod uhly tl. 12mm
vsude nyni bude vice mista - (i na pripadny chladic na civkach)
+ eliminace pripadne kolize chipsetu u nekterych MB ktere maji pootoceny chipset o 45°
vrchni dil s 2x G1/4 - plexi tl. 8mm
2 tesnici o-krouzky u prostred
drazky (vybrani) o tl. 0.7
+ drazek je o 3 vice v kazdem smeru
+bude i verze s jinym strednim dilem s bocnimi vyvody pro VGA 8800 GTS/GTX
- jedina nevyhoda - budou se muset utesnit nejakou vhodnou hmotou drazky na krajich CU bloku, ktere vybihaji pod o-krouzek

takze pokud k tomu mate nejake pripominky tak sem stim ...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
' all rights reserved : L.Zizka (zizka@spokar.com)
zZZzzz
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Pripominky

Příspěvek od Beefeater-64 »

Krajni srouby na spoj Cu a plexi tak tolik nezapoustet (podle obr je tam tak 3mm a plexi ma tendenci praskat mohlo by byt 5mm). Zajeti frezy do plochy s tesnenim neni vubec dobry! I pri utesneni epoxidy nebo necim podobnym to nebude delat dobrotu :-( Jedina moznost je mensi kotouc pily! A nebo jeste moznost nechat vyjiskrit (asi by to stalo hodne)
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pripominky

Příspěvek od .xxx. »

Beefeater-64 píše:Krajni srouby na spoj Cu a plexi tak tolik nezapoustet (podle obr je tam tak 3mm a plexi ma tendenci praskat mohlo by byt 5mm). Zajeti frezy do plochy s tesnenim neni vubec dobry! I pri utesneni epoxidy nebo necim podobnym to nebude delat dobrotu :-( Jedina moznost je mensi kotouc pily! A nebo jeste moznost nechat vyjiskrit (asi by to stalo hodne)
no utesnit jsem to chtel takovou tou hmotou jak se sni lepi skla do auta nebo spojlery k kastli - pekne se stim pracuje a pomerne rychle to vytvrdne

a ohledne sroubu - M3 se delaji 20 pak 25 mm - kdyz tam dam tu 25 zaroven s vrskem - tak mi bude sroub koukat z CU takze jsem pouzil vice zapustenou M3x20
zZZzzz
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

A proč optimilizuješ když tam ten blok je suprový, tady ten se mi moc nezdám hlavně to plexi.....
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Re: Pripominky

Příspěvek od Beefeater-64 »

.xxx. píše:
Beefeater-64 píše:Krajni srouby na spoj Cu a plexi tak tolik nezapoustet (podle obr je tam tak 3mm a plexi ma tendenci praskat mohlo by byt 5mm). Zajeti frezy do plochy s tesnenim neni vubec dobry! I pri utesneni epoxidy nebo necim podobnym to nebude delat dobrotu :-( Jedina moznost je mensi kotouc pily! A nebo jeste moznost nechat vyjiskrit (asi by to stalo hodne)
no utesnit jsem to chtel takovou tou hmotou jak se sni lepi skla do auta nebo spojlery k kastli - pekne se stim pracuje a pomerne rychle to vytvrdne

a ohledne sroubu - M3 se delaji 20 pak 25 mm - kdyz tam dam tu 25 zaroven s vrskem - tak mi bude sroub koukat z CU takze jsem pouzil vice zapustenou M3x20
U toho utesneni jde o to ze musis dodrzet co nejlepsi rovinu a to znamena ze pokud tam das neco mekkyho tak tesnost nebude tak dobra a stalost asi taky ee nehlede na to ze by byla mozna reakce tesneni a te hnoty na to tesneni. dalsi vec je ze pokud tam das neco co bude mit nejakou tvrdost tak musis zakladnu pak prebrousit a pokud mas rozdilny materialy tak po prebrouseni je v tom pripade mirna odchylaka od roviny a to je neprijemne. A ohledne sroubku bude zalezet jak casto budes blok rozdelavat pokud jenom nasadis a nic vic tak ty 3mm budou stacit pokud to tak 10x rozdelas tak uz bude na problem zadelano!

V praci jsme delali takovy hlinikovy priruby na ventilatory. Pak se kompletoval celek priruba-ventilator-priruba! podminkou byla kontrola tesnosti ktera probihala tak ze se komplet vse utesnilo a nafouklo 0.1bar. Priruby byli tesneny taky o-krouzkama (nevim typ) a kdyz byla priruba spatna (defekt-treba bublinka v tesnici casti) ze netesnila pod vodou delala bublinky sice malo tak silikon, tekuty kovy ani epoxidy nepomahaly jediny co bylo tak bylo kompletni predrouseni priruby az nebyl pozorovatelnej zadnej defekt. Proto bych mel z nejakyho lepeni strach.
Naposledy upravil(a) Beefeater-64 dne pon 9. črc 2007, 12:54, celkem upraveno 2 x.
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

keraM píše:A proč optimilizuješ když tam ten blok je suprový, tady ten se mi moc nezdám hlavně to plexi.....
ty si asi necet ten soupis vylepseni ne

to plexi neni temer vubec nijak namahane ale neni problem udelat ho silnejsi 10 nebo 12 ale je to zbytecny
zZZzzz
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Nebud nervozní, výpis jsem četl, jen se mi nezdá to použití dvou plexi a nerezu ??spony??, to se bude zajímavě dělat... A tohle chceš místo původního bloku? :?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ach bože....promin xxx ale cely jsi to zbytecne prekopal...

Já jsem chtěl jenom zmenšit výšku tech vyfrezovanych žeber,právě proto aby bylo možne použit tensi koutouček a aby se při tom frezovani nezacal kroutit....první navrh byl naprosto dokonalej,až právě na to ,že se použil moc tlustej kotouč a zbytecna vyska tech "zeber"...Jinak vstup uprostred a vystupy na boku byli právě paradni a meli velkej vliv na odpor celyho bloku a jednak na ucinnost...
tedka to je "same way" jako apogge GTX akorat,že s tlustsima zebrama :(
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Musím souhlasit s Higlanderem, původní návrh byl hodně dobrej a u něho bych i taky zůstal..... :roll:
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

2 Beefeater-64
standartni o-krouzek 2 o tvrdosti 70 - zmacknuty 0.5 mm ti udrzi tlak az 24 at coz predstavuje (jestli se nepletu) vodni sloupec ~ 240 m ! u klasikeho WC se pohybujeme do 10m
tedy v miste tech drazek pod o-krouzkem se o-krouzek zabori do tech drazek tedy dojde ke zmacmuti te tesnici hmoty ... toho bych se vubec nebal - pripadne se to kriticke misto muze jeste jednou zamaznout pred samotnou montazi ...

2 Highlander

vliv na odpor ma tvar kosocvercu ve smeru proudeni - apogge GTX pouziva vrcholovy uhle 90° ja pouzivam 20° + sirka drazek

jinaktou tryskou zvednes rychlost o 30% ale jen v uzkem pasu pod tryskou - pak se rychlost /2 ...
u teto verze bude rychlost "konstantni 100% " + se svetsi plocha pro prevod tepla a tl. drazek se zmensi jen o 0.1 mm + vstup pod uhlem = vetsi ucinnost v prevodu tepla a jen minimalni zvetseni odporu bloku

jinak toto konstrukcni provedeni celeho bloku ma pro koncoveho uzivatele jen same vyhody !!
zZZzzz
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Myslím, že kdyby se jen trošku vylepšil původní blok tím jak říkal Higlander, že by to na Hi-End stačio, piplačka s tady tím už podlě mě nemá cenu, pokud nezačneš dělat víc typů bloků na vše....
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

neviem jak ti dovolujú rozmery okolitých súčiastok ale možno by nebolo od veci aby ten blok trosku podrastol aby tie drážky nepresahovali ten o kružok aj keby to malo byť za cenu toho že by šroby boli z vnutornej strany krúžku a potom samozrejme okolo nich by boli ešte miniaturne krúžky každopádne drážky za krúžok ne ne to nebude robit dobrotu
Odpovědět

Zpět na „Voda“