Jak kontaktovat uživatele ve WiFi síti?
Moderátor: Don
- dipy
- Nováček

-
Jak kontaktovat uživatele ve WiFi síti?
Zdravím. Chci se připojit k Internetu přes wifi a tak jsem si přes netstumbler našel dostupné sítě. Potřeboval bych nějak kontaktovat uživatele v dané síti. Když pominu komerční poskytovatele, které lze dohledat přes Internet, tak jsou mezi SSID názvy typu "babypoint" apod. No a právě tyto bych htěl nějak kontaktovat a nevím jak na to. IP adresa není ve výpisu dostupná. Jinak jsem zkoušel připojit se přímo pomocí nabídky ve win.XP...ve výpisu dostupných sítí a pak dát připojit. Ale výsledek byla hláška typu "nezle se připojit..." Jinak IP mám nastavený jako získat z DHCP.
MSI P67A-C45, 1x4GB DDR3 , Intel Core I5 2400 (Sandy Bridge) non OC, Radeon HD6850, OCZ Agility 3 60GB, Segate ST31000524AS 1TB
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- dipy
- Nováček

-
Poznámku o tom připojování jsem zde uvedl proto, aby mi hned v zápětí někdo neradil to samé. Jinak zkoušel jsem co mě napadlo, i když mě bylo jasný, že přímé připojení do sítě bude pravděpodobně chráněné. Ve wifi se moc neorientuju, tak jsem si myslel, že by to mohlo jít i jinak, než stopovat signál s nouťasem (je to v sídlišti).
MSI P67A-C45, 1x4GB DDR3 , Intel Core I5 2400 (Sandy Bridge) non OC, Radeon HD6850, OCZ Agility 3 60GB, Segate ST31000524AS 1TB
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je holt ten bordel a nedoržování konvencí pojmenování, správně by síť měla identifikovat majitele tak, aby se dal dohledat
např. já jsem už takto v místě bydliště distribuoval internet - dotyčný zájemce věděl kam se obrátit
teď ke tvému problému, bohužel nezbývá než pátrat v okolí, můžeš například s noťasem cestovat za zvyšujícím se signálem
např. já jsem už takto v místě bydliště distribuoval internet - dotyčný zájemce věděl kam se obrátit
teď ke tvému problému, bohužel nezbývá než pátrat v okolí, můžeš například s noťasem cestovat za zvyšujícím se signálem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak kontaktovat uživatele ve WiFi síti?
S tím noťasem bys ale potřeboval mít nejlépe PCMCIA wifi kartu, abys k ní mohl připojit nějakou, nejlépe směrovou anténku. Pak by se ti "zdroj"signálu hledal líp. Ale opravdu není jiná šance, než chodit s noťasem v ruce a pátrat. nebo vyhlížet antény na střechách.dipy píše:Zdravím. Chci se připojit k Internetu přes wifi a tak jsem si přes netstumbler našel dostupné sítě. Potřeboval bych nějak kontaktovat uživatele v dané síti. Když pominu komerční poskytovatele, které lze dohledat přes Internet, tak jsou mezi SSID názvy typu "babypoint" apod. No a právě tyto bych htěl nějak kontaktovat a nevím jak na to. IP adresa není ve výpisu dostupná. Jinak jsem zkoušel připojit se přímo pomocí nabídky ve win.XP...ve výpisu dostupných sítí a pak dát připojit. Ale výsledek byla hláška typu "nezle se připojit..." Jinak IP mám nastavený jako získat z DHCP.
Pokud najdeš síťě s názvy typu BABYPOINT, tak je pravděpodobné, že to jsou jen domácí wifiny. Jenže lidé neumí (nebo nechtějí) redukovat sílu signálu na potřebnou mez, která by jim stačila a svým signálem pak zaruší celé okolí. (v případě sídlišť obzvlášť)
Pokud má někdo síť nechráněnou, bez wep klíčů, bez filtru MAC adres, s nastaveným DHCP, tak by ses připojit sice mohl, ale "je to nečestné a nesportovní"