S3 SAVAGE 4 32mb
Moderátoři: morke, Walker1134
- XRAY
- Nováček

-
S3 SAVAGE 4 32mb
PROSÍM PROSÍM .... MÁM SAVAGE 4 A NEDÁSA MI NAINŠTALOVAŤ ,SYSTÉM JU ROZPOZNÁ NAINŠTALUJE A PO REŠT. ZOSTANE ČIERNA OBRAZOVKA -INŠTALUJEM JU DO PC: 128 RAM,98 WIN,MB VA-503+...NEPOMOHLO ANI NAIŠT. ORIG. DRIVERS... JA SA STWEHO PICNU...
(
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: S3 SAVAGE 4 32mb
tu desku jsem mel taky tusim ze to byl fic ma to patici socket 7 pro amd k6-2?jestli jo tak je to ona,me delala bordel s kazdou grafikou,skus udelat zalohu dat a skusit instalaci windows z cistyho disku.mozna to pomuzeXRAY píše:PROSÍM PROSÍM .... MÁM SAVAGE 4 A NEDÁSA MI NAINŠTALOVAŤ ,SYSTÉM JU ROZPOZNÁ NAINŠTALUJE A PO REŠT. ZOSTANE ČIERNA OBRAZOVKA -INŠTALUJEM JU DO PC: 128 RAM,98 WIN,MB VA-503+...NEPOMOHLO ANI NAIŠT. ORIG. DRIVERS... JA SA STWEHO PICNU...(
- POLJ
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jen dotázek
Neví někdo, kterou revizi AGP tahle (S3 Savage 4 Pro 32MB AGP ) karta podporuje? Mám možnost ji levně sehnat do starého compu ale ten má je AGP rev 1.
- Lisp
- Začátečník

- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Savage rulezz
taky sem mel savage 4 32MB byla to moje prvni grafika a na tu dobu bomba vsechno mi chodilo na maximu (cpu 500Mhz celeron) je to asi 5 let
v ty dobe mi to hazelo asi 2500B v 3d marku 2000 
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Poradíte, jaké DVD playery pro Win 2000/XP podporují akceleraci uvedené grafické karty při přehrávání DVD?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- MrPower
- Nováček

Stratos: Nechci se hádat, ale pochybuju, že před 5 lety ti na ní všechno šlo na max (zvlášť v kombinaci s celerem), ta karta je pokud vím jenom o málo lepší než ATi Rage 128 32MB, kterou jsem měl v kompu celých 6 let. GTA 3 (=červen 2002) na ní běželo v 800x600 low-med settings tak na 10fps (asi 40 při koukání do země
). Já to na tý hrůze dohrál až do konce, takže sem si pohledu na chodník/silnici v 16bit barvách užil až až.. a to sem měl plnohodnotné P3 na 550@630MHz..
"Náš život je takový, jakým ho učiní naše myšlenky."
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- no-X
- Středně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

no, papírově jo, ale mezi Savage 3D, Savage 4, nebo Savage 2000 či jak se to jmenovalo, v praxi moc rozdíl nebyl, nejlíp fungovaly ty nejstarší, nejnovější naopak skoro vůbec...no-X píše:Možná by bylo dobrý se nejdřív dohodnout, o čem se bavíte. Někdo píše S3 Savage, někdo S3 Savage 4... to jsou dost rozdíly
(btw, už tenkrát po internetu běhala ta pohádka o tom, jak všechno časem zázračně napraví ovladače)
nicméně, tenhle thread je o Savage 4 pokud nemám vlčí mlhu, čili teoreticky kartu na úrovni TNT2
ignorelist: kremrole a dezoláti
- no-X
- Středně pokročilý

No, Savage 3D byla o něco rychlejší než Voodoo Graphics, Savage 4 (záleželo na verzi) zhruba jako M64 až TNT2 a Savage 2000 asi jako GeForce 2 MX. To jsou dost rozdíly.
Co se týká driverů, je třeba se dívat na design čipu. Od Savage 4 s jednou pixel pipeline, jednou texturovací jednotkou a 64bit sběrnicí se dá dost těžko očekávat výkon čipů se dvěma pipelines a 128bit sběrnicí a kdo si myslel, že druhou pipeline a dalších 64bitů na sběrnici vykouzlí drivery, tak byl s prominutím idiot. Savage 4 nebyl hardwarově (technologicky) vůbec špatný čip, ale nebyl koncipovaný pro výkon, nýbrž pro cenu.
Co se týká driverů, je třeba se dívat na design čipu. Od Savage 4 s jednou pixel pipeline, jednou texturovací jednotkou a 64bit sběrnicí se dá dost těžko očekávat výkon čipů se dvěma pipelines a 128bit sběrnicí a kdo si myslel, že druhou pipeline a dalších 64bitů na sběrnici vykouzlí drivery, tak byl s prominutím idiot. Savage 4 nebyl hardwarově (technologicky) vůbec špatný čip, ale nebyl koncipovaný pro výkon, nýbrž pro cenu.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- zombux
- Odborník PCT

- no-X
- Středně pokročilý

Já si myslím, že Savage 2000 byl čip, který byl v době vydání nejblíže (výkonem) konkurenci. Savage 3D byl dost pomalejší než V2/Banshee/TNT a Savage 4 taky nebyl žádné dělo. Dvoutisícovce moc nefungovala TnL jednotka (možná fungovala, ale nesplňovala specifickace DirectX) - jenže k čemu bylo kartám jako Savage 2k GeForce 256 nebo GeForce2 MX hardwarové TnL?
Kyro II nebo Voodoo 5 byly v průměru rychlejší (3Dmarky nepočítám) a TnL na to nepotřebovaly...
- zombux
- Odborník PCT

já to vidím spíš naopak - podle mě byla ve své době nejrozumnější Savage 3D. byla poměrně levná, a výkonem překonávala tehdejší zastarávající Voodoo, a také intel 740. s TNT se měřit nemohla, ale pokud si dobře pamatuju tak ani cenově.
dvoutisícovka byla hodně nepovedená věc. tuším že ještě existovalo cosi jako Savage XP, ale myslím že se to nikdy nezačalo prodávat protože to prostě nefungovalo.
dvoutisícovka byla hodně nepovedená věc. tuším že ještě existovalo cosi jako Savage XP, ale myslím že se to nikdy nezačalo prodávat protože to prostě nefungovalo.
- no-X
- Středně pokročilý

Ano, zastarávající Voodoo překonávala, jenže 3Dfx od Voodoo už měla vydané 3 další karty
Např. Banshee - mnohem levnější než TNT a mnohem rychlejší než Savage 3D. A k tomu bezkonkurenční ovladače.
Zoetrope (Savage XP/AlphaChrome) se začala vyvíjet v S3, následovala akvizice od VIA, která věci značně zdržela pro vydání byl čip hotový příliš pozdě. Nicméně fungoval. Neměl ale kompletní drivery (vycházely tuším z driverů pro Savage 2000, takže chyběla i podpora pro TnL) a s těmito ovladači měla výkon asi jako GF4MX420. Což bylo na tu dobu málo, proto nebyla vydána...
Zoetrope (Savage XP/AlphaChrome) se začala vyvíjet v S3, následovala akvizice od VIA, která věci značně zdržela pro vydání byl čip hotový příliš pozdě. Nicméně fungoval. Neměl ale kompletní drivery (vycházely tuším z driverů pro Savage 2000, takže chyběla i podpora pro TnL) a s těmito ovladači měla výkon asi jako GF4MX420. Což bylo na tu dobu málo, proto nebyla vydána...
- zombux
- Odborník PCT

to ano, jenže tehdy byla situace jiná než dneska - 3D karty nebyly masovou záležitostí, a na trhu bylo všehovšudy snad 10 modelů, a i když Voodoo bylo pomalé, pořád to byl pojem (proto se Savage 3D a TNT říkalo "voodoo killers"). ovladače bych tu radši neřešil, užil jsem si s tím svojeno-X píše:Ano, zastarávající Voodoo překonávala, jenže 3Dfx od Voodoo už měla vydané 3 další kartyNapř. Banshee - mnohem levnější než TNT a mnohem rychlejší než Savage 3D. A k tomu bezkonkurenční ovladače.
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

To je jako srovnávat GeForce 6800 Ultra a Radeon X1900XTX. Mezi těma kartama je rok a půl rozdíl...
Výkonem na tom ale budou podobně - někde bude rychlejší Banshee, jinde Savage 4, ale otestovaný to nemám, žádná Savage 4, kterou mám, neběží natolik stabilně, aby se dala otestovat
(laciné modely od laciných výrobců, zřejmě kondíky v tahu)
Výkonem na tom ale budou podobně - někde bude rychlejší Banshee, jinde Savage 4, ale otestovaný to nemám, žádná Savage 4, kterou mám, neběží natolik stabilně, aby se dala otestovat