Zkušenosti s VBI Asmobile S96S

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
nnevimm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nnevimm »

79st. C je uz taky docela divoka teplota zvlast pro ty okolni soucastky. Při dlouhodobě takle vysoky teplote bych se asi bal ,a šel bych s tim do servisu aby mi s tim neco udelali prtz. GPU a CPU to vydrzi ale MB by nemusela ...
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
Phone - iPhone 4 16GB, iOS 4.3.3
Tablet - iPad 2 16GB, 3G, iOS 4.3.3
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george.wayne »

nnevimm píše:79st. C je uz taky docela divoka teplota zvlast pro ty okolni soucastky. Při dlouhodobě takle vysoky teplote bych se asi bal ,a šel bych s tim do servisu aby mi s tim neco udelali prtz. GPU a CPU to vydrzi ale MB by nemusela ...
¨

No jestli na tom chces parit den v kuse tak to mozna pro ty komponenty neni zdravy, ale tahle teplota plati jen pri plnym vytizeni. Jinak ma teplotu kolem 50-60 stupnu a to uz je uplne v normalu a dlouhodobe v pohode...
S96S, Core 2 Duo 7500 (2,2Ghz, 800Mhz, 4MB cache), 2GB 667 Mhz pamet (2x1GB), GeForce 8600M GS 256MB(512MB turbocache), 160BG, 7200ot. 8MB, SATA II, NCQ, G-Force disk
soso
Nováček
Nováček

Příspěvek od soso »

mno ja mam teploty v XP idle 75C burn 85C,ale vo Viste idle 88C! burn okolo 100C!!!! :onfire:
No pesos no Juanitas
havk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havk »

Potvdzujem. V XP idle 75, burn slahne aj 90. A naviac je podtaktovana oproti tomu co pisu na nvidia strankach {540/1080/400 vs 600/1200/700} :shock:
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A jakym programem ste to merili?
Jo, visty zatezujou totiz procesor neustale vselijakym tim blbym kontrolovanim "premioveho obsahu" a samozrejme ani grafika nezustane usetrena kvuli ubercool Aeru :evil:
S96S, Core 2 Duo 7500 (2,2Ghz, 800Mhz, 4MB cache), 2GB 667 Mhz pamet (2x1GB), GeForce 8600M GS 256MB(512MB turbocache), 160BG, 7200ot. 8MB, SATA II, NCQ, G-Force disk
Tranta
Nováček
Nováček

Jak s výstupy a zvukem ?

Příspěvek od Tranta »

Rád bych ze zeptal jak je to u tohoto šasí s výstupy - představoval bych siminimálně S-video a nejlépe DVI. A potom jak to zvučí ? má to zabudované nějaké repráčky ?
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Zabudovane repraky to ma,ale je to hruza...DVI nema,Svideo out ma
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

george.wayne píše:Jo, visty zatezujou totiz procesor neustale vselijakym tim blbym kontrolovanim "premioveho obsahu" a samozrejme ani grafika nezustane usetrena kvuli ubercool Aeru :evil:
Nemel blbosti :stupid:

=====

Tak jak je to s tou grafikou? Měřil to někdo v RivaTuneru? Nidzo?
Burn in hell.
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

já jsem měřil v riva tuneru a výsledky jsem měl 70° v klidu a max 85° v zátěži. zkoušel jsem to 3dmarkem 05 (1280*800 4xaa 4xaf) a nfs carbon (1024*768 všechno naplno)

//D.M. promaz OT, o Windows Vista u nás diskutujeme v sekci Microsoft OS :) , ok?

//D.M. osobní invektivy vůči mé osobě prosím po SZ, díky :) ...
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teuzz píše:Nemel blbosti :stupid:
Nemelu :stupid:

S notebookem S96S jsem velmi spokojeny, wow rozjede na vsechno full vyborne, tak co vic si prat:D

_ _ _ _ _ _ _ _ _

P.S.: a opovaz se to ted smazat, ze je to k diskusi o S96S nelze poprit :wink:
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vysledek v 3D Marku 2005 pod windows XP: 4064
Notebookcheck.com uvadi 4750. vim ze to ovlivnuje i procesor pouzity, ale stejne se mi ten rozdil zda velmi velky. Mate nekdo jiny vysledky nejakeho 3D Marku? Pod XP/Vista?
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Pri 1280x800 mam 3450 bodu,Vïsta Home Premium 32bit,zbytek viz podpis. Ono taky zalezi jestli nemeli treba nejaky predprodejni kousek s neco vice nataktovanou grafikou...
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

Jsme nikdy nejak PC netestoval poradite me nekdo jak to necim prohnat abych dostal nejaky vysledky?jinak este mala otazecka asi mimo forum, mam visty 64bit, daj se na plose zmensit nejak ikony? prijdou me strasne kravsky velky :D diky...
MB: ASUS PRIME Z370-A CPU: Intel Core i7-8700K@5GHz OC by python.p FAN: Arctic Freezer 33 RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO SSD: Samsung SSD 850 PRO 512GB PSU: Corsair RMx Series RM650x CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv ATX LCD: Samsung C27HG70
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Testovat můžeš v 3DMarcích, PCMarku, SiSoft Sandře, HWInfu, HDTachu, Everestu, SuperPi - je toho spousta :) ... Pro lepší inspiraci zamiř do sekce Benchmarky a Diagnostické programy
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
sibelius
Nováček
Nováček

S96S

Příspěvek od sibelius »

Už je to tři týdny, co mám doma Asus S96S od VBI. Má konfigurace je taková: procesor T7500 2,2GHz, 4GB RAM(2x 2 GB), disk o kapacitě 100Gb a rychlostí 7200 otáček a konečně grafickou kartou GO 8600GS od NVIDIA.

Šasi je ze šedého plastu (viz foto) v kombinaci s černou klávesnicí a černým ráme kolem monitoru. Když jsme u obrazovky, tak monitor je leštěný s rozlišením1280x800. Myslím, že monitor je více než dobrý. Je sice leštěný, takže na sluníčku uvidíte maximálně svůj vlastní obraz, ale za „normálních“ podmínek je podání barev opravdu senzační.
Šasi je pevné, tak jak už jsem jednou psal. O zem bych s ním neházel, ale pokud s ním budete zacházet v rámci možností jako s notebookem, převážet ho v batohu nebo tašce na notebook, nemusíte se bát, že by se vám rozpadnul.
Jak už jsem se zmiňoval, klávesnice je černá s bílými písmeny. Mně osobně se na ni píše velmi dobře. Tlačítka mají dobrý zdvih, jediný problém můžou mít uživatelé, kteří jsou zvyklí na klasickou PC klávesnici – klávesa Fn ukončuje dolní řadu kláves a Enter je pouze jednořádkový. Každopádně to není nic, na co by se nedalo zvyknout, mně to trvalo asi jeden den a navíc majitelé ntb už tuhle změnu ani nevnímají.
Touchpad je také černý, stejně jako klávesnice. Právě touchpad je jediná věc, na kterou si u notebooku nikdy nezvyknu. Musím mít prostě myš. Ta moje je již zastrčená v jednom ze čtyř USB. Bohužel dva USB na pravé straně a dva v zadu notebooku jsou těšně nad sebou, tedy využití obou najednou je skoro nereálné. Už by bylo na čase tohle řešit jinak…
Nad klávesnicí jsou čtyři funkční tlačítka. První má funkci změny režimu baterie, druhým spouštíte Explorer a třetím se spouští emailový klient. Čtvrté tlačítko je na vypínaní touchpadu, bohužel u mého noťasu nefunguje. Co vám?
Uvnitř laptopu tepe srdce nového procesoru T7500 s 2,2GHz na nové platformě Santa Rosa. Grafická karta S96S je jedna z nejnovějších, konkrétně GO 8600 GS, na které si zahrajete téměř všechny současné a za nedlouho vydané hry. Samozřejmě, že této kartě dává na prdel její sestra 8600GT, kterou najdete v FL90, ale mně stačí… Výsledek 3D Marku 2005 je 4250.
I přes celkem slušnou výbavu a velmi slabou baterii (originál je šesti článková) mi notebook na jedno nabití vydrží cca 1hodinu a 40minut běžné kancelářské práce, tzn. Internet, Word atd.
Pískání, pískání a pískání. O čem mluvím? No přeci o S96S. Tedy dle mého názoru konkrétně o harddisku. Pískání se ozývá právě z místa, kde harddisk je (nebo je to grafika?) a přestává jen když ho zatížíte. Pokud někdo ví, jak se toho zvuku zbavit, tak se s ním (zapojit něco do USB nepomáhá)…
A ještě jednou zvuk, tentokrát příjemnější. Nebo ne? Integrované reprobedny. Bohužel zvuk, který vydávají je velmi podprůměrný. Samozřejmě na takové to domácí žvýkání, tedy poslouchání to stačí, ale všechno kompenzuje sluchátkový výstup. Máte-li opravdu kvalitní sluchátka, tak budete spokojeni.
Celkové resume je asi takové: rozhodně koupi nelituji, to co jsem od tohoto notebooku očekával jsem dostal. Silný stroj za rozumnou cenu. Pro ty, kteří se nemusí honosit značkou a chtějí od notebooku především výkon (sem s diskusí, že ntb není na hry…) je S96S perfektní volbou. Jen doporučuji přikoupit RAM, zvlášť když budete využívat Win Vista…
PS: nejsem, nebyl jsem a nikdy nebudu zaměstnancem VBI. Pracuji v nadnárodní kosmetické firmě a jsem plně spokojen:o) PROTOŽE VY ZA TO STOJÍTE:o)
S96S T7500 2,20 GHz; 4 GB 667MHz; 100GB 7200ot.; GeForce 8600M GS 256MB; Win Vista Premium 64bit
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak, super clanek:) Se vsim souhlasim. Notebook ne na hry? Blbost, parim tady wow, stalkera, co se namane:)
Jinak tlacitko na aktivaci/deaktivaci touchepadu funguje az po nainstalovani ovladacu z prilozeneho CD (ma to dve stranky kde je seznam ovladacu, dole je sipecka na prepnuti na stranu druhou...taky jsem si toho ze zacatku nevsiml.)
Jinak s piskanim mam ten samy problem. Dela to graficka karta pokud je ve 2D rezimu, cili napr. v oknech. Pokud clovek neco pise, je to dost neprijemny. Repracky jsou opravdu priserne...na druhou stranu webkamera je velice kvalitni, stejne tak integrovany stereo mikrofon. V 3D Marku 2005 jsem mel ve WinXP 32bit 4134 bodu.
sibelius
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibelius »

Jasně, taky na něm pařím hry:o) já jen reagoval na některé názory, že ntb není na hry a čekal jsem takovou reakci:o)
tak toho ovladače na touchepad jsem si fakt nevšiml, bohužel teď nejsem u toho CD, tak musím počkat - ale jinak díky!
Bohužel ta kamera má s 64bit Vistama problém a nejde rozchodit ani za nic... a že jsem se snažil:o)
S96S T7500 2,20 GHz; 4 GB 667MHz; 100GB 7200ot.; GeForce 8600M GS 256MB; Win Vista Premium 64bit
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To samozrejme nebylo na tebe to o tech hrach:) Bylo mi jasne ze ho tak nemas problem pouzivat:) Bylo to obecne receno, proste potvrzeni i tveho nazoru:)

Ma problem? Ale vzdyt ovladace pro Visty 64 by tam mely byt taky na tom CD ne?
havk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havk »

Mám pomerne blbý problém s týmto NB (T100,1GB,120 GB/5400).

NB nepravidelne zamrza takych 5-10s a potom ide dalej ako by sa nic nestalo. Zamrzne vsetko - zvuk, obraz, proste cely system. Najhorsie je, ze je to velmi nepravidelne. Napr pred tyzdnom mi bezel 3 dni (12h denne) bez jedineho feezu. Obcas to spravi i 3krat behom hodiny. V priemere to vychadza par krat za den pri 12h chode.

Robi to v akychkolvek podmienkach. Z pociatku to zvyklo robit v hrach, lenze par krat to spravilo i vo win(net, hudba...). V poslednom case to robi prevazne pri sledovani filmov/serialov. (asi preto, ze to robim najcastejsie v tychto dnoch)

Pri instalaci win (XP, 32bit) som pouzil najnovsie ovladace pre graficku a procak z netu, system som prebehol NODom i Spybotom. Neviem, co tomu je

:(
sibelius
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibelius »

george.wayne: ovladač tam je, ale je označen jako nefunkční, nepomphlo ani přeinstalování a ani když jsem si stáhl ovladač z netu. S tále je označen za nefunkční nebo poškozený...
havk: s tímhle problém nemám, zkus ještě nainstalovat ovladače z přiloženého CD a uvidíš...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“