Testy pasty COLLABORATORY Liguid Pro ..?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

barco píše:Teplota cez 50 stup. na defaulte nie je nič výnimočné pri C2D...
Keď hovoríš že je "krivý", tak ho vylapuj, a uvidíš ako pôjdu teploty dole ;)
kotas píše:..myslite ze by mi pomohlo dat tu pastu na muj E4300 kdyz ma uprostred krivou plochu a teploty vysoke jako prase (v defaultu pres 50stupnu v zatezi pro kazde jadro!..)? Vim ze nejlepsi reseni by bylo vylapovat ho ale prijdu o zaruku a to se mi ted moc nechce..

..medas taky pouzil tuhle pastu a zda se jako nejlepsi pasta, ale pokud by pomohlo aby mi zaplacla tu mezirku uprostred a chladic se pak hezky pripekl k CPU, to by mohlo fungovat ne?..
dakedy neni zle citat :dry:
...
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

to kotas: o zaruku ale prijdes asi tak jako tak kdyz tam das tu pastu tak nejde sundat tak nevím co ti potom k tomu reknou..... :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

medas píše:..nevím co ti potom k tomu reknou..... :)
Tak jím na to řeknu: JÁ TO NEBYL :lol: Přečetl jsem si na tuhle pastu dost témat a info, raději do ní nepůjdu (jsem pan pokakany, nebo-li Mr. hovinko), nechci o zadne sve komponenty prijit o zaruku, takze asi odpadne i to s tim lapovanim..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Už to někdo dal na čip bez heatspreaderu, tedy grafika nebo čipset, a zkoušel ten chladič i sundat? Jak jsem tady četl, tak se sundaváním jsou problémy a drží to fest. Takže by mě zajímalo, jak je to se sundaváním z holých čipů a jak se to z nich případně odstraňuje. Přeci jenom bez heatspreaderu jsou mnohem "zranitelnější". Plánuju to dát právě na grafiku a čipset.
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

doporucuji radeji nedavat protoze nevim jak se to potom da sundat mozna nejaka chemie ale to je zase risk no ne?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

xxx kdyz me byl dovest ten blok tak me radil ze "Savo" na to funguje...ale ja to jeste nezkousel...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

no nevim, já sem to z grafiky sundal stejně jak z procesoru a to přípravkem na čištění chromovaných dílů v autě, jak doporučují i na webu coollaboratory
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Cujo píše:no nevim, já sem to z grafiky sundal stejně jak z procesoru a to přípravkem na čištění chromovaných dílů v autě, jak doporučují i na webu coollaboratory
no kdyz nemas vylapovanej procak tak to jde v pohode,ale kdyz to naneses ciste na měd,tak to dolu uz uplně nikdy nesundas...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Highlander píše:
Cujo píše:no nevim, já sem to z grafiky sundal stejně jak z procesoru a to přípravkem na čištění chromovaných dílů v autě, jak doporučují i na webu coollaboratory
no kdyz nemas vylapovanej procak tak to jde v pohode,ale kdyz to naneses ciste na měd,tak to dolu uz uplně nikdy nesundas...
jj jasně, já sem reagoval na Warrana, který se ptal jak je to s odstraňováním z holého čipu :)
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Takže předpokládám, že to jde sundat slušně. Já se hlavně bál toho, že to na tom čipu bude moc držet a nepůjde to dolů. Když tady lidi tahali procesory ze zamčeného soketu, tak jsem ani nechtěl vědět, jak by to dopadlo u holého čipu, jestli bych to nevytáhnul z PCB :D . Takže snad ne. Na druhou stranu, některé normální pasty myslím taky slušně "lepily".
Highlander píše:no kdyz nemas vylapovanej procak tak to jde v pohode,ale kdyz to naneses ciste na měd,tak to dolu uz uplně nikdy nesundas...
Všechny chladiče jsou poniklovaný nebo co (Thermalright), takže by to snad mělo být v poho.

Tak za týden až bude čas, tak jdu do toho.

Edit: opraven překlep.
Naposledy upravil(a) Warran dne čtv 9. srp 2007, 07:04, celkem upraveno 1 x.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

kcem sa spytat cim sa to najjednoduhsie dava dole...?...a cim ste to roztierali?....stetec nenechava stetinky?....thx...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

fat4l píše:kcem sa spytat cim sa to najjednoduhsie dava dole...?...a cim ste to roztierali?....stetec nenechava stetinky?....thx...
já ji roztíral rohem papírového kapesníku,dolů jsem jí dostal úplně pouze lapováním.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

Kinomaniak píše:já ji roztíral rohem papírového kapesníku
lol...nenechava tam take zmolky potom?.:P..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

inac ta coollaboratory liquid pro nieje nic ine ako zliatina ktora sa vola galistan :roll:
a s takymi tekutymi kovmi (ortut) uz viem pracovat :)
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

socket píše:..............
:lol: ..tak teraz si sa nam pochvalil..a teraz mi povedz cim sa najlepsie rozotiera.... :wink:
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

Zaujimavy test velkeho poctu teplovodivych past :
Obrázek
okaz:http://modlabs.net/index.php?location=a ... tcompounds
Coollaboratory Liquid Pro si fakt vedie najlepsie.
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

neznam z toho asi 50% tech past tak to bude asi zajimave.......... ruska pasta=dobra pasta :-D
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

o to nejde, hlavne ze je porovnanie s AC MX-1, Arctic Sliver 5, Titan NANO atd...
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Taky mě dost zajímá jak nejlépe rozetřít pastu, například tuhle. V jedné recenzi mají tvrdý štěteček a natírají procák. V druhé kreditkou roztírtají přímo chladič. Někde natírají obě plochy. Jindy tam plácnou kapku a pak to tlakem roztlačí....fakt nevím. Budu porpvé používat neboxovaný chladič tak se ptám. Díky.
KAS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAS »

To Mrtvola:

Je to jednoduché. Odmasti dobře chladič a heatspreeder, doprostředka chladiče i IHS kápni malou kapku toho sajrajtu, natáhni na ruku gumovou rukavici a prstem pořádně rozetři do tenounké vrstvičky. Pokud máš dobře odmastěno, pasta se jakoby vpíjí do podkladu. Pokud špatně, pasta jakoby po povrchu klouže a nesnaží se s ním spojit. Pak jen vlož procesor do patice, přilož lehce chladič (nehýbej s ním ale po ploše heatspreederu) a sponou/sponama dotáhni.

Pro nejlepší efekt doporučuju před aplikací pasty vylapovat IHS a chladič (návod najdeš tady na foru), mít perfektně odmaštěné obě dosedací plochy a dát jen tenkou vrstvu pasty (na obě plochy). Jak po utažení chladiče pasta vytéká, tak je jí tam zbytečně moc, naštěstí ale jde dobře odsát zpět do té stříkačky, ve které se dodává. Já jsem na tři počítače vypotřeboval cca 1/3 té stříkačky.

Nakonec jedno upozornění: tahle pasta je vodivá, takže bacha při aplikaci na čipy bez heatspreederu :wink:

//edit: opomenul jsem napsat, že pasta korozivně reaguje s hliníkem, takže nepoužívat na hliníkově chadiče!
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“