35W AMD Athlon 64 X2 3800+ EE! zkusenosti

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

EasyM@n píše:Objednavam ho v pondeli 16.7. takze bych ho v utery mohl mit a do konce tydne bych snad mel vedet jak na tom ten CPU je s OC. Pravda ze se prodava teprve od konce cervna, takze ho asi moc lidi jeste nema.
Tesim se na vysledky protoze to musi bejt kua dobrej kousek :)
U sveho X2 3600+ EE kterej ma 65W Mam napeti 1,25V a kdybych dal o 0,05min, tak uz pri zatezi je nestabilni ... Takze tenhle, kdyz pobezi na 1,025 tak by mohl pri standartnim napeti dat cislo hodne se priblizujici se 3GHz :) Ale zase spotreba stoupne na standartnich > 65W
Jenom doufam, ze mas dobrou desku na OC, jinak budou tvoje vysledky OC k ho*nu ;)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

rochne píše:
EasyM@n píše:Objednavam ho v pondeli 16.7. takze bych ho v utery mohl mit a do konce tydne bych snad mel vedet jak na tom ten CPU je s OC. Pravda ze se prodava teprve od konce cervna, takze ho asi moc lidi jeste nema.
Tesim se na vysledky protoze to musi bejt kua dobrej kousek :)
U sveho X2 3600+ EE kterej ma 65W Mam napeti 1,25V a kdybych dal o 0,05min, tak uz pri zatezi je nestabilni ... Takze tenhle, kdyz pobezi na 1,025 tak by mohl pri standartnim napeti dat cislo hodne se priblizujici se 3GHz :) Ale zase spotreba stoupne na standartnich > 65W
Jenom doufam, ze mas dobrou desku na OC, jinak budou tvoje vysledky OC k ho*nu ;)
specialne pro tebe tu mam clanek, ktery te a snad vsecky co maj EE verze cpu schladi.
SHW píše:Některé kusy proto mohou jít výborně přetaktovat, zatímco jiné naopak velmi špatně. Stejná situace může nastat i u spotřeby - některé kusy mohou hřát poměrně znatelně, zatímco jiné budou velmi chladné. "Vtip" je v tom, že přetaktování a spotřeba jsou k sobě inverzní funkce. Už delší dobu se projevuje, že čipy, které hřejí víc, jdou také lépe přetaktovat (a naopak).
clanek zde: http://www.svethardware.cz/art_doc-A62F ... 49B99.html

nevim je to muj tip. EE verze budou lepsi kousky co maj nizke TDP a tedy Tcasemax. Takze i kdyz je budes provozovat na def vcore jako normal verzi tak nemusi mit lepsi OC. :roll:
paja123
Nováček
Nováček

Příspěvek od paja123 »

EasyM@n píše:
Lázňator píše:kdy? datum?nedočkavost.
Objednavam ho v pondeli 16.7. takze bych ho v utery mohl mit a do konce tydne bych snad mel vedet jak na tom ten CPU je s OC. Pravda ze se prodava teprve od konce cervna, takze ho asi moc lidi jeste nema.
Nemate nahodou informaci, jestli se ocekavane zlevneni AMD CPU stihne u nas projevit do konce cervence? viz. http://www.svethardware.cz/art_doc-3015 ... 93515.html

Pak by se s nakupem mozna vyplatilo par dni pockat.
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

rochne píše: Jenom doufam, ze mas dobrou desku na OC, jinak budou tvoje vysledky OC k ho*nu ;)
Nemam :-D ne budu mit Gigabyte M55S-S3 a na te to taktovani trochu rozporuhodne. Nektere CPU na ni jdou i pres 300FSB a nektere jen tezko k 230FSB. O pameti se nebojim - A-data Vitesta 800MHz DDR2 Extreme Edition, takze ted uz je to jen o desce, kolik z toho vytahnu.
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Ahoj,taky jsem si ho objednal.Snad v úterý bych ho měl mít,takže jsem zvědavý jaký bude.
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

EasyM@n píše:
rochne píše: Jenom doufam, ze mas dobrou desku na OC, jinak budou tvoje vysledky OC k ho*nu ;)
Nemam :-D ne budu mit Gigabyte M55S-S3 a na te to taktovani trochu rozporuhodne. Nektere CPU na ni jdou i pres 300FSB a nektere jen tezko k 230FSB. O pameti se nebojim - A-data Vitesta 800MHz DDR2 Extreme Edition, takze ted uz je to jen o desce, kolik z toho vytahnu.
Hmm koukám že budeme mít stejný železo :-D
Si pak můžeme porovnat výsledky. Ale já budu taktovat až s novým chladičem a to bude za delší dobu :D
Obrázek
I Athlon X2 3800+EE SFF I 2Gb A-data Vitesta 800+ EE I Gigabyte M55S-S3 I ATI Radeon X1950 PRO 512MB I Fortron FSP400-60HLN I ...
tvuj podpis nesplnuje pravidla fora, oprav si ho nebo ti bude smazan.
Kevin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kevin »

Cau! Na CC psali, ze 35W neni moc vhodny pro OC. Tak jsem zvedavej, s cim prijdete. Osobně se zatim klonim k 65W
||22.05.2007|| AMD AthlonXP 1.47@2.40GHz (12 x 200), 1.75V| Arctic cooling copper silent 2-TC rev 2| Epox 8RDA+ nForce2 rev 1.1| ATI Radeon X1600pro 256MB| Kingston Hyper X 2 x 256MB + 512MB PC 2700 DDR333@400 CL2 | Hitachi (HDS722580VLAT 20) 80GB / 2MB cache | 3dMark01SE ....b |
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

Kevin píše:Cau! Na CC psali, ze 35W neni moc vhodny pro OC. Tak jsem zvedavej, s cim prijdete. Osobně se zatim klonim k 65W
JJ taky už jsem to četl :)
Už ho mám ale s BOXovaným chladičem a tak taktit zatím nechci :)
Obrázek
I Athlon X2 3800+EE SFF I 2Gb A-data Vitesta 800+ EE I Gigabyte M55S-S3 I ATI Radeon X1950 PRO 512MB I Fortron FSP400-60HLN I ...
Jožin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jožin »

:down:
Naposledy upravil(a) Jožin dne pát 13. črc 2007, 11:50, celkem upraveno 1 x.
Jožin
Nováček
Nováček

A 64 X2 3800+ EE 35W

Příspěvek od Jožin »

:down: Ahoj všetci, tak ja mám špatnú informáciu ohĺadom OC tohoto CPU. Už dva dni skúšam všetky možné i nemožné nastavenia, ale viacej ako 2,45 Ghz som z neho nedostal. Nepomohol ani najnovší bios a zníženie násobiča z 10* na 8*. Ani tak nejde fsb viac ako 250Mhz. Dosku mám sice obyčajnú asus M2N, ale i tak som čakal viac. Pamete sú A-data 800 Mhz. 2*512MB. Tak neviem, či som na konci možností CPU, alebo tá doska je taký šunt. Som zvedavý na Vaše ďalšie info. :(
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: A 64 X2 3800+ EE 35W

Příspěvek od ILJUSIN »

Jop pravda :)
Taktit se s tim dost dobře neda ale zase ekologové budou mít radost z nižší spotřeby :D

Tohle by se mohlo někomu hodit:
http://www.techreport.com/reviews/2006q ... ex.x?pg=16
Pro nás ekology je tento procesor zlatý grál :D
Obrázek
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

ILJUSIN píše:Jop pravda :)
Taktit se s tim dost dobře neda ale zase ekologové budou mít radost z nižší spotřeby :D

Dik za link na test. Pisou tam ze z toho vytahli maximalne 2.33GHz tak o kolik jsi to popohnal ty?
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

EasyM@n píše:
ILJUSIN píše:Jop pravda :)

Dik za link na test. Pisou tam ze z toho vytahli maximalne 2.33GHz tak o kolik jsi to popohnal ty?
Do 2,2Ghz v poho, od 2,2 ani ránu :D
PS: Ještě jsem si taky nekoupil pořádnej chladič (jedu ted na BOXu), zatím jsem pořádně netestoval, ted se zkouší stabilita a funkčnost systému :)
Obrázek
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

ILJUSIN píše: Do 2,2Ghz v poho, od 2,2 ani ránu :D
PS: Ještě jsem si taky nekoupil pořádnej chladič (jedu ted na BOXu), zatím jsem pořádně netestoval, ted se zkouší stabilita a funkčnost systému :)
:( Tak to jsem cekal vic.. aspon 2.4-2.5GHz. Myslim ze chladic tomu uz moc nepomuze .. ja budu mit Arctic Cooling Freezer 64 Pro PWM. To me nemile prekvapilo, ze OC je tak nizke. Nemam radsi koupit nejaky 3600+ a ten pretaktovat nebo popripade 65W 3800+, ktere jdou lepsi taktit? Vykon by se tak mohl posunout nekde na uroven modelu 4800+
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

Jestli chceš taktovat tak tohle NEBER :D
Obrázek
Jožin
Nováček
Nováček

A 64 x2 3800+ EE 35W

Příspěvek od Jožin »

Teplota nie je ani po pretaktu žiadny problém, po polhodine v prime je tak 34-35 stupňov, takže načo iný chladič ako box. Ale liek ako na to vyššie FSB? Teraz ľutujem, že som to bral a nevzal som verziu 65W.
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: A 64 x2 3800+ EE 35W

Příspěvek od ILJUSIN »

Hehe :D
mě to nevadí, já jsem to stejně chtěl taktnout tak na 2,4 ale 2,2Ghz mi stačí :) Ale další + je ta teplota no :D
PS: tech 2,2GHz strop asi neni, ten bude někde kolem 2,3 (radikální vylepšení :D )
Obrázek
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ty výsledky, co tady postujete jsou na default V-core? Poku ano, tak myslim, že takty pohybující se okolo 2,3-2,4Ghz jsou hodně pěkný při 1,075V.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Vzhledem k ceně se zdá být hodně dobrý a při napětí 65W verzí by měl dosáhnout vysoké OC. Řekl bych, že mezi EESFF a EE (90nm) nejsou žádné fyzické rozdíly, takže bych se vyššího napětí nebál. Jsou to lepší kousky Windsor čipů za cenu méně povedených (Zhruba to odpovídá 4600+ EE, já se s 4600+ EE dostal při 2GHz na 1,000V a při 2,4GHz na 1,075V).
fortress
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fortress »

Chci tenhle kousek do HTPC (taktovat nehodlám) jaký je nejlepší chladič? Případně existuje nějaký co by tenhle procesor uchladil pasivně?
9800x3D, Gigabyte X670 Aorus Elite , 32GB DDR5 6000mhz CL30, Gigabyte Aorus Master RTX5090, 1TB WD Black S850, Samsung 970 Evo 500GB + storage.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“