HDD do notebooku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mhhory
- Nováček

-
HDD do notebooku
Ahoj, potřebuji pomoci... chci si koupit tento HDD do notebooku a chci vědět zda mi tam půjde. Tento disk: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43197
Když jsem zjišťoval co mám v notebooku ACER ASPIRE 1350LC, tak mi vyjelo toto:
Přehled informací Hodnota
Pevný disk ST94011A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Takže otázka pro Vás, já tomu moc nerozumím, bude mi ten nový disk chodit v mém notebooku. A potom se chci zeptat, je těžké si ho sám vyměnit? Doufám, že to je jako u normálního stolního PC, kde ho vysunu a nový zase vložím zpět, nebo se musí dělat něco jiného? Děkuji všem za odpověd.
Když jsem zjišťoval co mám v notebooku ACER ASPIRE 1350LC, tak mi vyjelo toto:
Přehled informací Hodnota
Pevný disk ST94011A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Takže otázka pro Vás, já tomu moc nerozumím, bude mi ten nový disk chodit v mém notebooku. A potom se chci zeptat, je těžké si ho sám vyměnit? Doufám, že to je jako u normálního stolního PC, kde ho vysunu a nový zase vložím zpět, nebo se musí dělat něco jiného? Děkuji všem za odpověd.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo půjde. vřele doporučuju noťase vzít do servisního střediska třeba v Praze. za pár stovek disk vymění a přehodí původní data na novej. půl hodinky až hodinka...
...a taky doporučuju zvážit 7200ot disk. třeba
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32469
je to sakra znát na rychlosti
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- mhhory
- Nováček

-
No víš, já svůj notebook chci trochu vylepšit... HDD budu mít od známého za poloviční cenu. nyní mám 5400otáček a nezdá se mi to zase tak pomalé... takže u 5400 otáček zůstanu. Jde mi hlavně o velikost disku. Ale jinak díky za radu: ještě bych se chtěl zeptat, zvládnu to přehodit sám?karf píše:jo půjde. vřele doporučuju noťase vzít do servisního střediska třeba v Praze. za pár stovek disk vymění a přehodí původní data na novej. půl hodinky až hodinka...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ten disk je schovaný pod jedním z těch mnoha plastových deklíků na spodku noutu. nemusí se vyndavat nic. jen ten kryt a odšroubovat disk. zvládnout bys to měl sám.mhhory píše:No víš, já svůj notebook chci trochu vylepšit... HDD budu mít od známého za poloviční cenu. nyní mám 5400otáček a nezdá se mi to zase tak pomalé... takže u 5400 otáček zůstanu. Jde mi hlavně o velikost disku. Ale jinak díky za radu: ještě bych se chtěl zeptat, zvládnu to přehodit sám?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- P_V
- Začátečník

-
Připlať si za větší kapacitu, tenhle 5k120 / 80 GB má dvě plotny, ale jedna je schválně využitá jen z jedné strany.
Výměnu zvládneš klidně sám. Budeš potřebovat hodinářský šroubováček, stačí z té levné sady made in china. Nejdřív vypnout napájení a vyndat baterku. Disk je pod menším krytem někde zespoda nebo z boku notebooku. Po sundání krytu se disk nějak vysune nebo vyklopí, může být zamontován v nějakém šuplíčku nebo rámečku s nímž se vyndá. Nový disk se zamontuje opačným postupem.
Najdi také na webu dokumentaci starého i nového disku, pokud by nastaly problémy jak nastavit jumper master-slave.
Výměnu zvládneš klidně sám. Budeš potřebovat hodinářský šroubováček, stačí z té levné sady made in china. Nejdřív vypnout napájení a vyndat baterku. Disk je pod menším krytem někde zespoda nebo z boku notebooku. Po sundání krytu se disk nějak vysune nebo vyklopí, může být zamontován v nějakém šuplíčku nebo rámečku s nímž se vyndá. Nový disk se zamontuje opačným postupem.
Najdi také na webu dokumentaci starého i nového disku, pokud by nastaly problémy jak nastavit jumper master-slave.
- mhhory
- Nováček

-
Ted to přesně nechápu, jak jako že má dvě plotny - jaký to má vliv....P_V píše:Připlať si za větší kapacitu, tenhle 5k120 / 80 GB má dvě plotny, ale jedna je schválně využitá jen z jedné strany.
- P_V
- Začátečník

-
V té řadě 5k120 model 60 GB má jednu plotnu, modely 80, 100, 120 GB mají dvě plotny. Dvouplotnový disk má trochu větší hmotnost a spotřebu. Když už kupuješ dvouplotnový disk, tak ať jsou ty plotny také řádně využitymhhory píše:Ted to přesně nechápu, jak jako že má dvě plotny - jaký to má vliv....
Ovšem jestli je to disk z druhé ruky za výhodnou cenu, tak si asi nelze vybírat...