Rada ohledne slozeni noveho pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Hodous
Nováček
Nováček

Rada ohledne slozeni noveho pc

Příspěvek od Hodous »

Dobry den. Chci inovovat sve stare pc a potrebuji prosim poradit jestli mnou zvolene komponenty budou spravne fungovat a zdali se nebudou navzajem brzdit.Rad by jsem procesor- AMD Athlon 64 X2 5200+ EE BOX,grafika- Sapphire ATI Radeon X1950Pro 256MB DDR3,pameti-Kingston 1024MB 667MHz,zakladni deska-ASUS M2V
základní deska, socket AM2, Via K8T890, 1x PCIe x16, 1x PCIe x1, 4x PCI, 4x DDR2, SATAII, Gb Lan, audio 5.1. Co se tyce noveho zdroje ktery budu take potrebovat potrebuji radu ,nebot v tom se vubec nevyznam .DVD mechanika ,skrin a pevny disk pouziji ze stavajiciho pc.Nejsou to sice zadne dela ale zatim nez nasetrim dalsi penize musi stacit .Pokud muzete tak prosim poradte .Dekuji
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Trochu bych změnil rozložení komponent. Vzal bych X2 3800 EESF, 2x1024MB a 8800GTS. Cenově by to mělo vyjít jen o trochu dráž, ale ve hrách by byl výkon jinde.

Edit : Zdroj bych doporučil aspoň Fortron 400W GLN
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Koľko chceš do všetkého investovať? Na čo bude PC určen primárne?
Môže byť Intel aj AMD?

Zatial sa môžeš kuknúť do Sestavy do 20.000,- tu nájdeš celé zostavy. Ked vynecháš tie komponenty ktoré máš budeš mať nijaký prehlad o tom čo kúpiť poprípade nekúpiť a za koľko čo dostaneš.
Hodous
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hodous »

Dekuji za rady.Ta sestava ma byt prevazne na hry . Dale bych chtel napsat ze uvedene komponenty jsem nasel na alfacomp a cena techto veci je kolem 10000 korun a tak uz jsem dosahl financni hranice ,pro to i ten dotaz ohledne zdroje .Potreboval bych neco lacineho .Ta karta 8800 jak jste mi radily by si myslim vysla o dost draz .Pokud vas neco napadne urcite jeste napiste ,jsem laik a rad si necham poradit.Dekuji
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

X2 3800 EESF - cca 1800,-
PowerColor X1950GT 256MB - cca 2700,-
A-DATA PC 800 2x1GB - cca 2200,-
Zdroj 400W GLN - cca 1100,-
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

ohledně těch pamětí... když budeš kupovat jen jeden modul, tak vem 800MHz, tu nejlevnější co najdeš. Mezi těmi procesory nejsou moc velké rozdíly, X2 3800+ je možná moc slabej, vzal bych nějakej střed... grafická karta OK, GF8800GTS je samozřejmě o třídu jinde cenou i výkonem... a deska bude asi OK.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Hodous
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hodous »

Vy si tedy myslite ze ten procesor ktery jsem napsal je zbytecny a ze by stacil slabsi ? Me se zdal za tu cenu pomerne slusny .
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no, podle mě by ideální volba bylo něco jako 4600+ nebo 4800+. Ale oni tam stejně nejsou moc velký rozdíly, takže je to asi jedno...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Pokračujte prosím zde.

Lock
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“