CM Geminii II - oficiální thread
Moderátor: morke
- Mrtvola
- Začátečník

- Woyta
- Středně pokročilý

Nebo udelat nejake ksandy a chytit to za srouby ventilatoru. Stejne si ale rikam proc se nedelaj diry do plechu pod MB. Pak jen distancni srouby a nejake vypodlozeni stredu a razem by to vydrzelo o neco vic.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- PachezZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Proc is neudelas z nejakyho tlustsiho plechu backplate ?Mrtvola píše:Jo taky mě to napadlo a je to jediné pořádné řešení, aniž bych musel dělat větší úpravy. Sundávání chladiče je hovadina a do chassis vrtat nechci. Nebo si půjčím kšíry ze špitálu
//edit: moh by mi nekdo u Gemina zmerit pozici socketu - rozumej jak daleko presahuje od hrany socketu doleva a doprava ?
Mam TT Mambo a MB Asus P5B-v a zajima me zda by se vesel
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
TDi - Ten Dým Ignoruj
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak moc přitáhnout Gemini?
Teď jsem ho nainstaloval a vůbec se mě nezdají teploty.
C2D 6600 - od BOXu sem si polepěil jen asi o 5-7°C.
Předtím sem měl kolem 55-57°C v klidu (mám v místnosti dost horko) a teď mám kolem těch 50°C.
Nebo hledat problém někde jinde?Pastu sem nanesl jak na procesor tak na chladič ve velmi tenké vrstvě.
Teď jsem ho nainstaloval a vůbec se mě nezdají teploty.
C2D 6600 - od BOXu sem si polepěil jen asi o 5-7°C.
Předtím sem měl kolem 55-57°C v klidu (mám v místnosti dost horko) a teď mám kolem těch 50°C.
Nebo hledat problém někde jinde?Pastu sem nanesl jak na procesor tak na chladič ve velmi tenké vrstvě.
- kupca
- Začátečník

Proc si proboha na nasel pastu na chladic i cpu?? Staci jen slaboulinka vrstva na cpu, jinak ty teploty mas moc velke, ja se ted nedostanu pres 58st, a to zatezuji TAT, pri orthosu se drzim kolem 50, a to ma celkem vysoke napeti, jinak v idle mam tech36-38, teplota v mistnosti je ted tech24-27st. Ja jsem to pritahoval tak, dokud se mi nezacla prohibat deska. Pak jeste moznost, ze mas krive IHS, takze jedine vylapovat.
- Brogg
- Začátečník

Jen doplním, že systém Geminu se mi právem nelíbí, v pár testech se ukázalo, že jeho výkon je spekulativní. Pro ilustraci tento test uvádí, jak GeminII zakrývá některé komponenty na MB a ty se dostatečně nechladí.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Holda
- Středně pokročilý

- Brogg
- Začátečník

Vzhledem k tomu, že používám pouze 2*out (120 zdroj + 120 vzadu v case) a stačilo to i na pěkně topící kousky (disky i MB jsou chlazeny proudícím vzduchem přes case) a chci ticho, tak nemám důvod měnit tento systém nebo dokonce přidávat další fany. Ninja nebo Noctua mi nabídnou možnost lépe využít zadní fan a tím i snížit otáčky (hluk).
To holda: Koukni na ten test (a není jediný), který ukazuje vyšší teplotu na MB pod GeminII než u Ninji, takže to co říkáš neodpovídá několika testům. Předpokládám, že GeminII nemáš a nemůžeš posoudit, musím dát na testy
(Neber to zle, komentuji jen skutečnost, není to nic osobního
)
To holda: Koukni na ten test (a není jediný), který ukazuje vyšší teplotu na MB pod GeminII než u Ninji, takže to co říkáš neodpovídá několika testům. Předpokládám, že GeminII nemáš a nemůžeš posoudit, musím dát na testy
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Holda
- Středně pokročilý

ano ten test je podezrely uz jen kvuli uvadenemu hluku, ktery je u GeminII nejnizsi, tedy fany byly nejpomalejsi. Zkusenosti mnoha lidi z for rikaji opak, treba tady od nas kupca
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... i=2978&p=6
http://www.svethardware.cz/art_doc-020B ... A86DF.html
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... i=2978&p=6
http://www.svethardware.cz/art_doc-020B ... A86DF.html
.
- Cujo
- Mírně pokročilý

No už když se podíváš na konstrukci těchto dvou chladičů a orientaci větráků tak imho musí být teplota MB nižší u geminii a to docela o dost, sám vím o kolik (5°C) mi klesl čipset když jsem vyměnil asetek microchill za TT big typhoon.. (jinak taky geminii nemám, komentuju na základě testů a selského rozumuBrogg píše: To holda: Koukni na ten test (a není jediný), který ukazuje vyšší teplotu na MB pod GeminII než u Ninji, takže to co říkáš neodpovídá několika testům. Předpokládám, že GeminII nemáš a nemůžeš posoudit, musím dát na testy(Neber to zle, komentuji jen skutečnost, není to nic osobního
)
- kupca
- Začátečník

- Brogg
- Začátečník

...navíc z těch grafů jsou vidět 2 věci:AnandTech píše:The potential is certainly there, but for now the Cooler Master GeminII is a poser and not a performer. We expected more.
- velmi srovnatelný výkon má např. Ninja
- test opět potvrdil, že výkon chladičů v tomto segmentu je podobný
Pokud si chci zachovat "konzervativní" typ proudění vzduchu ve skříni, není tento chladič vhodný.
Jen si dovolím podotknout, že jakýkoliv WT znamená únik dalšího zvuku (hluku) ven, proto nemám ani prosklenou bočnici, ani žádný WT. Ale to se tu probíralo už mockrát...
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

jj přesně tak, kam se hrabou nějaké towery, takové chladiče imho nemají vůbec cenuHighlander píše:Ja jsem Gemini tedka instaloval do jednoho kompu a muzu rict,ze je to idealni chladic vzhledem k tomu ze se ofukuji i mosfety atd....takze rozhodne lepsi mit takhle orientovanej chladic na desku nez treba Thermalright a foukat nekam do rite....
- Ossis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím jak by to vypadalo s chlazenim, kdyby se ke Gemini udelal windtunel a ostatni vetraky v case byly pouze outtake?
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
- Holda
- Středně pokročilý

- Woyta
- Středně pokročilý

Chladit veci ohratym vzduchem? To by te treba grafika moc rada nemela.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Holda
- Středně pokročilý

nemyslim si, ze by to byl problem, objem vzduchu nasavany 2 120 je fak obrovskej, navic ne vsechen vzduch jde pres zebra chladice a i ten co jde, se ti sice na tech 50°C mozna s tezi ohreje, ale pokud neni grafika pasivne chlazena, tak je to opravdu fuk. Lepsi nez nerozumne jen intake-tunel-outtake, to se ti bude ten vzduch mlatit a tocit na miste
.
- Brogg
- Začátečník

Mně to nedá a musím se zeptat, jak ten WT bude vypadat? Představa WT na dva 12cm fany v bočnici mi nevytváří dojem ticha (teda pokud case není pod stolem). A druhou věcí je, jak budeš chladit disky? U klasickyho typu chlazení jsou disky chlazeny vstupujícím vzduchem (tedy tím nejchladnějším), což při potřebě držet disky kolem 40°C je optimální. Vystupující vzduch z GeminII už bude ohřátý a o účinnosti chlazení disků tímto vzduchem se dá již diskutovat. Navíc při použití 2*120 out (case+zdroj) není nutné použít nasávací fan, v případě Gemin ano...Holda píše:ono ani me nenapada, jak jinak to udelat, cokoliv jinyho nema smysl pri tyhle koncepci
Omlouvám se za poznámku, ale ten Gemin mi přijde jako krok zpět, od usměrněného toku vzduchu k mírnému chaosu...
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Holda
- Středně pokročilý

hele udelam to presne jako to ma kupca, proste do bocnice 2x120, k chladici vedeno asi spindlem, disky nebudou mit problem, ted je mam mimo airflow a maji v tomhle vedru kolem 40°C
Me prijde jako slepa vetev tower chladice. Na CPU jsou sice super, ale pokud prijde na radu chlazeni vice komponentu najednou, tak koncepce GeminII a podobnych je lepsi, oboustranny vyfuk je tady podle me lepsi a logictejsi. Muzu se mylit, ale to zjistim, az mi dorazi
Me prijde jako slepa vetev tower chladice. Na CPU jsou sice super, ale pokud prijde na radu chlazeni vice komponentu najednou, tak koncepce GeminII a podobnych je lepsi, oboustranny vyfuk je tady podle me lepsi a logictejsi. Muzu se mylit, ale to zjistim, az mi dorazi
.