Propojení graf.karty s TV prosím poradte

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Propojení graf.karty s TV prosím poradte

Příspěvek od Camelleon »

Potrebuji propojit grafickou kartu ATI Radeon X1300 s TV vzdálenost asi 4metry - prosím poradte jaký kabel a konektory koupit a kde. Napájím si to už sám. Ještě by mě zajímalo jestli bude mít vzdálenost 4metry velki vliv na kvalitu obrazu. Budu rád za jakékoliv příspěvky, rady a skušenosti k tomuto tématu, díky.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

najskor by bolo vhodne napisat ake vstupy ma televizor, ale na 99%, ako ti nie je nejaky stary crep, bude mat S-Video, z grafiky budes mat tiez vystup S-Video (popripade Cinch)
kupis 4 metrovy S-Video kabel a zapojis, ak ma telka len cinch vstup, tak este dokupis redukciu S-Cideo -> Cinch
ohladom zvuku: kupis redukciu jack 3,5 -> 2xcinch (pravy/lavy kanal)
kupis 4 metrovy 2xCinch kabel a zapojis :)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Camelleon »

beardie píše:najskor by bolo vhodne napisat ake vstupy ma televizor, ale na 99%, ako ti nie je nejaky stary crep, bude mat S-Video, z grafiky budes mat tiez vystup S-Video (popripade Cinch)
kupis 4 metrovy S-Video kabel a zapojis, ak ma telka len cinch vstup, tak este dokupis redukciu S-Cideo -> Cinch
ohladom zvuku: kupis redukciu jack 3,5 -> 2xcinch (pravy/lavy kanal)
kupis 4 metrovy 2xCinch kabel a zapojis :)
OK už to mám propojené S-Video z grafiky a do TV scart - ale ted mám problém z obrazem - signál do tv jde ale !!! obraz skače a je černobily !!! - stahl sem si Radeon Omega Drivers v3.8.252 jak mam v tom nastavit aby byl obraz OK a nebyl cernobily - prosim poradte - diky
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

Ohledně cernobileho obrazu zkontroluj nastavení normy v nastavenich graficke karty, melo by byt pal. Ohledne skakani obrazu zkus vypojit TV antenu, pokud to pomuze, budes muset koupit galvanicky oddelovac anteny.
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Idzy píše:a je černobily
viz FAQ:
TV-out S-VHS - analogový výstup TV-out pro připojení televizoru či projektoru. S-VHS nese dva základní obrazové kanály - barevný a jasový. Problémem tohoto rozhraní je kompatibilita. Každý výrobce má S-VHS zapojen trochu jinak, takže v kombinaci s oddělenými kanály se často stává, že při určitých kombinacích grafické karty/redukce/televize se "ztratí" barevný signál, projde jen jasový a výsledkem je černobílý obraz na televizi. To se stává obzvlášť často, pokud máte S-VHS kabel k televizi připojen přes redukci na EURO A/V (scart). Pokud televize umožňuje přímé připojení S-VHS, vyzkoušejte ho. Pokud ne, nebo pokud je obraz stále černobílý, je jediným řešením použití kompozitního videosignálu namísto S-VHS.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Camelleon »

Scot 666 píše: Ohledne skakani obrazu zkus vypojit TV antenu, pokud to pomuze, budes muset koupit galvanicky oddelovac anteny.
skakaní obrazu už jsem vyřešil - na televizi stačilo přepnout AV1 na AV2 a zase nazpět a skákání zmizlo
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Camelleon »

Scot 666 píše:Ohledně cernobileho obrazu zkontroluj nastavení normy v nastavenich graficke karty, melo by byt pal.
nastavil jsem na PAL ale obraz byl barevný jen chvilku a pak zas černobílý co s tím ?? te citaci z FAQu jsem moc neporozuměl potřeboval bych poradit jak na to v praxi, díky
efendy
Nováček
Nováček

Příspěvek od efendy »

sorry Idzy , že to píšem do tvojho threadu, ale mám podobný problém:

Existuje nejaká redukcia USB - SCART alebo niečo podobné ??
Mám HP 530 Notebook ktorý ale nemá S-Video (o Cinch neviem).
Chcel by som pripojiť Notebook s TV tak, aby som na Notebooku pustil film a vedel ho pozerať na TV.
mazivo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

me to neslo

Příspěvek od mazivo »

uz jsem mel vse propojene ale lcd televize Samsung to nejak nepobrala v menu takze jsem z toho nic nemel
Mb :Asus P5G-TVM Cpu:Intel Celeron D346 3006Mhz,Cpu cooler Zalman CNPS7500-ALCU Gk:Ati sapphire x1650pro 256 Mb GDDR3 600/1400Mhz Ram:1.5Gb DDR 400Mhz
Psu:Fortron 300W
Case:Cooler Master Elite 331
George12721
Nováček
Nováček

Už nevím jak dál

Příspěvek od George12721 »

Vyzkoušel jsem snad všechny možné způsoby propojení PC a TV,ale ani jeden mi nejde.Na TV mám chinch i scart a na PC mam s-video.Mam redukci z s-video na chinch a mam také orig.kabel scart --> s-video + jack (předpokládám že je to jack do zvukovky).Ztáhnul jsem si Catalyst Control Centr k me grafice (Asus X1300).Ale to je tak vše!!!!
Ať v C.C.C. nastavím cokoliv a na TV dám taky cokoliv (AV1,AV2),nic nefunguje.Asi bych potřeboval návod pro blbce :)
Můžete mi někdo pomoct?Předem díky.Pro lepší komunikaci je tady moje ICQ 283022000.Ještě jednou díky.

//edit Don: Promaz... vyber monituru a televizi resime v prislusne sekci... zde je sekce ati grafik
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“