Problém se čtením CD

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
driver
Nováček
Nováček

Problém se čtením CD

Příspěvek od driver »

Mám mechaniku NEC - ND- 3540 A a vždy když do ní dám CD ,je jedno jaké,jestli pálené nebo originál ,začne se "kousat" a nenačte ho.V Nero CD/DVD Speed to pak píše že není vložen žádný disk, tak nevím.Není tedy schopná na CD pochopitelně ani vypálit .DVD to čte bez problému, můžu je i vypalovat.

Mno myslím, že konfigurace počítače není v tomto případě důležitou uvádět.
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Myslím že to tu už bylo aspoň 3x ale budiž... :wink:
Nejspíš ti odešel Laser který čte CD jak pozoruju je to u tehle mechaniky dost časté protože se mě to stalo taky a jak říkám už tu stejných dotazů na tento problém bylo dost.
Vypadá to pomale na výrobní vadu...
Opravit to nejspíš nelze, jedině kdyby jsi vyměnil čtecí hlavu.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
driver
Nováček
Nováček

Příspěvek od driver »

No tak díky to čeho jsem se bál se teda fakt stalo.A sorry jestli se s tímdle dotazem opakuju :roll:
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

mam stenjou mechaniku ve starem pc (rikam mu stare), tohle zacala taky delat, rozebral jsem optiku a vylestil zrcadlovku a cocky... od te doby zase cte :dontgetit:
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
driver
Nováček
Nováček

Příspěvek od driver »

Do rozebírání mechaniky bych s tak nehrnul( by pak už nemusela fungovat vůbec :-D ).Jinak čistícím DVD jsem to projel několikrát.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

S rozebíráním mechaniky je to v pohodě, už jsem to dělal mnohokrát. Jen je třeba dát při čištění pozor na to, čím se ten laser čistí. Doporučuje se isopropylalcohol anebo nasucho jemným štětečkem. Jakákoliv jiná kapalina může zanechat tenký film na čočce a změní se ostření. A doporučuji po očištění zkontrolovat čočku laseru lupou.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“