Náhodný restart - vadná Gigabyte GA-P35-DS4 ???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tinky
Nováček
Nováček

Náhodný restart - vadná Gigabyte GA-P35-DS4 ???

Příspěvek od Tinky »

Obcas se stane, ze se PC samovolne restartuje, nebo jako restartuje ale uz nenabehne systém, nebo naskoci BSOD . Stava se to zcela nahodne, po 3 hodinach gameseni, nebo po pul hodine surfovani po netu, nemam pocit, ze by k tomu dochazelo jenom při zatezi. Spustim ORTHOS nekdy bezi hodinu bez chybicky , jindy za 5 minut restart bedny. Vse je na default nic OC.
Mam 4 ks 1GB ramek, vsechny jsem otestoval Goldmemory – bez chyby. Testoval jsem vsechny najednou i 2 krat dve dvojice, opet bez zavad. Memtest také v poradku. Když ale necham v compu jen 2 ks RAM je to v poradku, nic se nerestartuje! Zahadne ale je, ze je jedno jake 2 moduly tam necham, nebo v kterych dual slotech jsou je to OK. Ale jak tam dam 3, nebo 4 moduly dochazi k nahodnym restartum. Nenasel jsem jak v BIOSU vypnout dual chanel, aby pameti bezeli kazda samostatne. Jedine me napadlo, jestli není bordel nekde v ovladacich, prece jen je to nova deska, chipset, grafarna a doufam ze by to mohli spravit nejake nove ovladace, ci bios :( Nebo ze by něco bylo spatne v desce, nezvladne 3 a 4 moduly ??? Uz me fakt nic nenapada, budu Vam vdecny za kazdou radu :sad:

COMP:
CPU Intel Core2 Duo E6420, 2.13GHz
VGASapphire ATI HD 2900XT 512MB DDR3
2x RAM GEIL 2x1GB DDR2 PC800 (GX22GB6400DC)
MB Gigabyte GA-P35-DS4
Zdroj Fortron EPSILON 700W
COOLER Zalman CNPS9500 AT
HDD Seagate SATA 320GB SATA3G 16MB
HDD Hitachi 160 GB v IDE supliku
WINXP 32bit, SP2,
pripojene pouze repro, mys , klavesnice

3DMark06 9300 bodu , při OC E6420 2,13 @ 3,2 11200 bodu

Drivers standartni, co byli dodany, pouze jsem zkousel CATALYSTY 7.5 , 7.6 a DNA-ATi 5.1.7.5x32 (pouze v techto jde nastavit refreshlock monitoru na 100Hz)

teploty idle CPU 35-37, chipset 43, HDD 33, load CPU 50, chipset 49, HDD 37

// Maddogg - přesunuto do Počítačových sestav
Naposledy upravil(a) Tinky dne úte 17. črc 2007, 23:05, celkem upraveno 1 x.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Procti si tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ht=8800gts
//
Lol sry ty mas P 35
Ale ja u moji desky se 4 ram musim rucne nastavit casovani v biosu,jinaK MI TO NACTE HORSI A PADA MI TO STRASNE(PRI OC)
Kdyz to rucne nastavim,tak je to relativne stabilni(tri dni nic a 4 den jeden ble screen),az budu mit naladu,tak si jeste pohraju s napetim chipsetu(ramkam taky musim rucne dat to co maji mit,dokonce kdyz dam vic ,pada to taky,ikdyz by to melo byt stabilnejsi

//sTano - edit dvojpost
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

jj je to P35, ale aby to bylo podobny jako s P65 :( ....
Casovani pameti se samo nastavi spravne - 5-5-5-18
Procital jsem tady vsechno, ale uz me fakt nic nenapada...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Skus určitě nejnovější bios.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Bios je jaky byl v desce v F4, novejsi zatim nevydali, jak se objevi urcite ho zkusim.

Opet byl BSOD s touhle hlaskou:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
STOP:00000050 (0XBEB61079,0X00000008,0XBEB61079,0X00000002)
Jestli to nekomu z Vas neco rekne ...

A dela to i kdyz tam jsou jen 2 moduly RAM.

Pres noc bezel ORTHOS 7 hodin, bez chyby. Ted restartnu comp a po 10 minutach netu vyse uvedny BSOD, nechapu to....
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Zdar myslím že jsem vyhrabal F5 beta bios pokud bys to chtěl zkusit:
http://www.station-drivers.com/telechar ... ds4f5f.exe
edit: jinak dělá to více lidem na podobné sestavě a až reinstal widlí prej pomohl
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Skus mene energeticky narocnou grafiku ja kdyz na tu s p965 dal 6600 tak to bezelo jak po masle,pokud to udela i tobe bude jasny ze i tyhle desky nevidrzi ener.naroky high end karet,treba je tam uplne stejne pci-e slot vc napajeni
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

P35-DS4 má vpravo nahoře molex konektor. Pokud vím správně, tak by měl posilovat napájení PCI-E, zkus ho tedy zapojit do zdroje.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mám taky docela špatný zkušenosti s Gigabytama (konkretně P965, DS4), sice to nebylo o více RAMkách, byl tam jeden modul a Memtest taky projel všechno ok, ale někdy se to restartovalo před biosem, někdy v biosu, někdy ve winech, nebo po hodině pařby. Nu a nakonec skončil celý PC v reklamaci - a výsledek? Prý vadný kus desky z výroby :(
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Tak vsechno je zrejme jinak...

procet jsem tu vsechna fora a narazil na :

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=80

Jak radi Mayhem(cz) odinstaloval jsem Operu, dal Firefox a dnes za cca 12 hodin provozu bez jedine chybicky. Heh dokonce jsem zapomel, ze mi na pozadi bezi Orthos a hral jsem s spolu s nim 2 hodiny Call Of Duty2 :-D

Je pravda ze se mi v Opere obcas stalo, ze se zacli pomalu prekreslovat stranky, a nekdy na chvili problikla obrazovka, ale pak se to nejak srovnalo. Domnival jsem se, ze chyba je nekde v ovladacich, nebo v nejakem konfliktu HW a ne v BLBYM INTERNETOVYM PROHLIZECI !!! :oops::twisted: Tak doufam ze za to opravdu mohla Opera a uz to bude OK.

Diky vsem za pomoc a rady!
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Neraduj se predcasne radsi ja kdyz dovez neco z reklamace,tak m i to taky vzdy chvili bezelo...
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

jj, furt ve strehu 8)

Stejne to je divny, nejnovejsi verze Opery tusim 9.21, CATALYSTY 7.5, 7.6 a DNA-ATi 5.1.7.5x32 a blblo to vsude. No uvidime , ale je videt ze jsem nebyl jediny s timhle problemem ...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“