a jinak k tomu canonu, za 1) na jakym eshopu bych mohl najit ten baterygrip na EOS400D, všude sem viděl jen 350
a
za 2) do toho baterygripu dám normálně tužkovky a když mi dojde šťáva v Li-ion tak to jede z těch tužkovek?

Přesně tak. Baterry grip je v nabídce ke každému slušnému foťáku akorát je v případě některých značek neskutečně předražený (myslím battery gripy bez doplňkových fcí). Pokud to omezíš jen na AA, tak toho moc na výběr nebude. Tuším jen Pentax a nejsme si jist, jestli Olympus. V obou případech to podle mě není zrovna špička v zrcadlovkách (v případě Olympusu jejich atyp pseudoformát vycházející z APS) a navíc nabídka alternativního příslušenství (Sigma, Tamron atd.) je zvláště v případě Olympus téměř nulová (snad jen blesk) a origoš stojí dost ranec. Osobně bych dost váhal mezi Nikon D80 a Canon D400. Pokud slevníš z pixelů, tak i Pentax.Wuuduu píše:ked si kupis battery grip, mozes do neho narvat aj tuzkovky....

protože pro 350D a 400D je stejný battery gripASUSik píše:a jinak k tomu canonu, za 1) na jakym eshopu bych mohl najit ten baterygrip na EOS400D, všude sem viděl jen 350
ten battery grip pro Canon 350D/400D obsahuje držák pro 2 akumulátory (samozřejmě lze použit i pouze jeden) a držák na 6 AA baterek.ASUSik píše:za 2) do toho baterygripu dám normálně tužkovky a když mi dojde šťáva v Li-ion tak to jede z těch tužkovek?
tohle říká každý, kdo nemá Olympussx02 píše:Smith: Myslim ze se sumem u Olmypusu prehanis. Je vyssi ale rozhodne neni nesnesitelny a pro nektere uzivatele je to skutecne nejlepsi volba.
(ale canon-fanatici budou v tyhle oblasti mrmlat furt.)

ASUSik píše:...a samozřejmě pěkný fotky a pochopitelně příznivá cena
...mam taky dojem ze ty sis precital co vsetko maju PROFI zrkadlovky a teraz chces taky fotak, aj ked vlastne z toho vacsinu veci nikdy nepouzijes: 10MPx, RAW, super objektivy, atd.ASUSik píše:Holda: no ještě aby ne, zrcadlovku bez RAW bych ani nechtěl

zaleží na tom jaký objektiv chceš... jestli nějaký univerzální (např. 18-200mm) nebo širokoúhlý a teleobjektivASUSik píše:jasně, že mě objektiv zajímá, jenže nejdřív chci vybrat poťák a pak objektivy
tak teda jaký byste mi k otmu Canonu doporučily? nějakou tu klasiku (celky a velký přiblížení)

To mě připomíná lidi zmasírované reklamou co jdou po max zoomech a ostatní parametry (světelnost, zkreslení, vinětace atd.) je nezajímá. Takovým lidem radím raději objektiv kratší, ale kvalitnější a udělat pár kroků vpřed.Holda píše:To, ze chces nejaky s "velkym priblizenim" ve me moc dojmu o tom, ze vis co chces nevzbuzuje