Jaky kompakt do 10 000Kč???
- syrrius
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jaky kompakt do 10 000Kč???
po dlouhem skudleni kazde korunky s prizpwvkem rodicu mam vybrat fotoaparat do myslim si ze krasne ceny.jedine kriterium je ze se musi vejit do kapsy(tim mi padla zrdcadlovka
).prosim o jakekoliv nazory rady tipy cokoliv by mi pomohlo vybrat ten pravy...Fotoaparatum moc nerozumim proto zde nedavam ani nejake navrhy ktery by se mi zdal nejlepsi.Krasne jsou vsechny ale krasa neni vse..... dekuji vsem..
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
- crashPC
- Mírně pokročilý

řikáš že fotoaparátům nerozumíš. a hodláš rozumět nebo ne? nic proti, ale od toho se asi bude odvíjet styl výběru. Jestli potřebuješ všechno rychle a pěkně "cvaknout" nebo máš čas se vyžívat, řešit, nastavovat a rejpat se v tom, nebo budeš převážně dokumentovat. Je jasný že to bude asi fotoaparát do rodiny ale.... co se s ním převážně bude dělat? cena 10000Kč určitě na rozumné pofocení stačí.
První důležitá univerzální rada:
Nekoukej na rozlišení - ty Megapixely.
Ptal se mě na to jednou kamarád, kolik má zvolit. řekl jsem mu 4Mpx. "koukal"(icq) na mě jak na zjevení a mumlal něco, že se vedle kámoše s 8MPx foťákem bude stydět.
Je to uplně k ničemu, pokud nechceš tisknout metrové plakáty, a na obrazovku monitoru se ti ten obrázek stejně nevejde jak bude velikej a tak se neboj klidně sáhnout po nějakém 4-5Mpx. bude mít nižší cenu, a mraky předností oproti těm čínskejm 10Mpx cvakátkům s čočkou prošláplou podpatkem nějakýho rusáka kterej nepobere ani těch 5Mpx.
takže napiš kam se bude ubírat tvé focení....
První důležitá univerzální rada:
Nekoukej na rozlišení - ty Megapixely.
Ptal se mě na to jednou kamarád, kolik má zvolit. řekl jsem mu 4Mpx. "koukal"(icq) na mě jak na zjevení a mumlal něco, že se vedle kámoše s 8MPx foťákem bude stydět.
Je to uplně k ničemu, pokud nechceš tisknout metrové plakáty, a na obrazovku monitoru se ti ten obrázek stejně nevejde jak bude velikej a tak se neboj klidně sáhnout po nějakém 4-5Mpx. bude mít nižší cenu, a mraky předností oproti těm čínskejm 10Mpx cvakátkům s čočkou prošláplou podpatkem nějakýho rusáka kterej nepobere ani těch 5Mpx.
takže napiš kam se bude ubírat tvé focení....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- syrrius
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
crashPC:diky za nazor.No je rozdil co od fotaku budu potrebovat ja a co zbytek rodinky...ja bych velice rad zkousel si s fotoaparatem i hrat a nastavovat(priznavam ze zacnu skoro od piky).ale pochybuju ze otec bude mit na toto nervy.Vim ze fotacek se neurcuje podle pixelu ze cim vic jich budu mit tim krasnejsi fotku dostanu(znama koupila pred 2 lety fotak s cca 7 Mpix. a kvalita fotky je srovnatelna s mym SE W810i akorat je vetsi)
zkratka rad bych fotak ktery nebude jen ze zapnu a automatika vse poresi za me.na to mam telefon.spis fotoaparat ktery dokaze co nejvice manualniho nastaveni,ale taky aby bylo mozne fotit tzv "rychle momentky" diky
zkratka rad bych fotak ktery nebude jen ze zapnu a automatika vse poresi za me.na to mam telefon.spis fotoaparat ktery dokaze co nejvice manualniho nastaveni,ale taky aby bylo mozne fotit tzv "rychle momentky" diky
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Vem něco od Canonu, z řady "A" mám teď chvilku Canon Powershot A570IS, má hodně manuálního nastavení, mužeš tam dávat filtry předsádky atd, a když potřebuješ neco rychle vyfotit tak je to taky super...jinak ten opticky stabilizátor je super věc 
Naposledy upravil(a) Dzin dne sob 30. čer 2007, 21:58, celkem upraveno 1 x.
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ixus nema manualni ovladani. Jinak je na tom uplne stejne jako ostatni fotaky ackov rady. (a to rozhodne i kvalitou fote, obcas je na tom i lip)NobodyLovesMe píše:A o čem je tedy IXUS?Myslíš to pozitivně nebo negativně?Kvalitní provedení,kapesní rozměry a 28mm ohnisko se určitě hodí,ne?crashPC píše:IXUS je už ale o něčem uplně jiném.... vyzkoušeno.
Priplacis si za kovovy obal a styl. Coz ja napriklad ja povazuju za dobrou investici. Jediny v cem by cloveku chybel manual jsou dlouhy expozice a to taky kazdsej ixus (jako jediny manualni vedle nastaveni wb) umi.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem s tim "poklesem ostrosti" bez povsinuti zil vpohode dva roky a kdybych ho nerozflakal tak s nim ziju (a chrochtam si) dodnes. Idealni fotak na vandry, je malej a pomerne odolnej. Prezil se mnou cesty Norskem, Spanelskem, ferraty v Dolomitech a minimalne dve proprseny Slovenska. Ja proti nemu nemuzu rict jediny krivy slovo.NobodyLovesMe píše:sy02:taky si myslím,že manuál chybět nebude,ale ohnisko 28mm využije naprosto každý.Sice je tam u krajů pokles v ostrosti kresby,tady bych to ale toleroval.Proto si myslím,že když už má někdo 10 tisíc na kapesní foťák,je ten Ixus dobrá volba.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Tak sem tu zaparkoval zas 
Ixus je o něčem jiném jak v dobrém tak ve zlém. Kompaktní, rychlejší, má instatntně lepší fotky, nadruhou stranu chybívá manuál, zasahuje moc do fotek svejma korekcema, na úkor velikosti jdou někdy parametry trošku dolů...
no a teď já
- jakej máte názor na tenhle kus?
http://www.obchodni-dum.cz/olympus-sp-5 ... ver/43582/
co? že sem řikal že víc megapixelů je k ničemu? ano, je... ale když tenhle byl levnější
Hodonota zoomu mě téměř nezajmá, ale ostatní parametry, jako prý expozice až 8 minut, a otevřené možnosti vysoké citlivosti, a mnoho dalších věcí...
Na českých webech ho za ty prachy chválí až do nebe, v zahraníčí by z něj sedřeli kůži za malej zoom, chybějící stabilizátor obrazu, a za šum. neví někdo něco blíž? mám na něj veliký zálusk....
Ixus je o něčem jiném jak v dobrém tak ve zlém. Kompaktní, rychlejší, má instatntně lepší fotky, nadruhou stranu chybívá manuál, zasahuje moc do fotek svejma korekcema, na úkor velikosti jdou někdy parametry trošku dolů...
no a teď já
http://www.obchodni-dum.cz/olympus-sp-5 ... ver/43582/
co? že sem řikal že víc megapixelů je k ničemu? ano, je... ale když tenhle byl levnější
Na českých webech ho za ty prachy chválí až do nebe, v zahraníčí by z něj sedřeli kůži za malej zoom, chybějící stabilizátor obrazu, a za šum. neví někdo něco blíž? mám na něj veliký zálusk....
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No spolubydlici meli ten predchozi typ (az na mpix vsechno imo stejny) a nebyl to spatnej fotak. Procestovali s nim Peru a fotky byly prekvapive slusny. Na dlouhym konci to sice bez stablizace neokecas ale na bezny pouzivani je dobrej. Navic Olympusi podani fotek je mi celkem sympaticky.
Sum neres - bude tam ale na to se da zvyknout, akorat nekteri remcalove to furt budu zkoumat, imo je na urovni o kousek lepsi nez podobny UZ od panasonicu.
Nekritice v cechach se nediv Olympus jakozto zadavatel reklamy a sponzor nema konkurenci.
(na druhou stranu spousta lidi si kdyz tohle kritizuje neuvedomuje ze kdyz fotak nestoji za nic tak ani reklama nepomuze, olympus imo dela slusny obyc fotaky)
Sum neres - bude tam ale na to se da zvyknout, akorat nekteri remcalove to furt budu zkoumat, imo je na urovni o kousek lepsi nez podobny UZ od panasonicu.
Nekritice v cechach se nediv Olympus jakozto zadavatel reklamy a sponzor nema konkurenci.
(na druhou stranu spousta lidi si kdyz tohle kritizuje neuvedomuje ze kdyz fotak nestoji za nic tak ani reklama nepomuze, olympus imo dela slusny obyc fotaky)
- crashPC
- Mírně pokročilý

sx02: o panasonicu lehce představy mám - už jsem viděl, docela hodně aberujou (chromaticky) ale jinak dobrý. šum, no Mám teď ten Powershot A520, a na cvakání super, nastavení taky gůt, ale už nejsem žádnej cvakač, beru stativ a občas s tim du do šera třeba něco fotit... no a to je pro takovej (asi každej) kompakt konečná. rád bych nějak aby aspoň na ISO200 byly fotky trochu slušný.
respektive očekávám zase zlepšení oproti powershotu, a vsázim na vysokou světelnost.... fotky budu dělat spíš na stativu takže mě stabilizátor netrápí.
respektive očekávám zase zlepšení oproti powershotu, a vsázim na vysokou světelnost.... fotky budu dělat spíš na stativu takže mě stabilizátor netrápí.
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nechápu proč ti lidi cpou EVF, nižší řady EVF, když chceš kompakt...
do 10 000, to si krásně mužeš vybírat, kvalitou fotek a čoček bych ti doporučil řady DSC-W**, sou pohotový, malý, a kvalitní, hlavně na focení makro
pak nad čim bych se rozhodně zastavil, tak Panasonic Lumic TZ-3, fakt výborný hračka do kapsy, čip používá už tu jejich novou třetí generaci, čočka luxim, optickej stabilizátor (to se v kompaktech jen tak nevidí), optickej zoom 10x (taková dobrá perlička pro kompakt, proto je bezkonkurenční), iso taky stojí za to
když kompakt, tak Sony DSC-W**, nebo Panasonic TZ-*
do 10 000, to si krásně mužeš vybírat, kvalitou fotek a čoček bych ti doporučil řady DSC-W**, sou pohotový, malý, a kvalitní, hlavně na focení makro
pak nad čim bych se rozhodně zastavil, tak Panasonic Lumic TZ-3, fakt výborný hračka do kapsy, čip používá už tu jejich novou třetí generaci, čočka luxim, optickej stabilizátor (to se v kompaktech jen tak nevidí), optickej zoom 10x (taková dobrá perlička pro kompakt, proto je bezkonkurenční), iso taky stojí za to
když kompakt, tak Sony DSC-W**, nebo Panasonic TZ-*
All I know is that I know nothing. ~Socrates
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- crashPC
- Mírně pokročilý

1) podívej se na cenu
2)výslednej obraz taky neni žádná výhra
3)dynamickej rozsah, světelnost,
moh bych tu plácat polodůležitý i uplě k ničemu vlastnosti co jeden foťák má a druhej ne a naopak. Každej má priority jiný, a mě se teda tyhle panasonicy do krámu nehoděj.
moh bych tu plácat polodůležitý i uplě k ničemu vlastnosti co jeden foťák má a druhej ne a naopak. Každej má priority jiný, a mě se teda tyhle panasonicy do krámu nehoděj.
- Nikrolino
- Začátečník

-
OT: kolko fotiek vydrzii ten panasonic z rady lumix??? a canon "A"????????
A co samsung? ten ste nespomiinali.....
hlavne ma zaujiima ako je to v porovnaniiii s mojim(kvalita fotiek,rýchlost..)..... bo moj vydrzii dost oproti olympusom(na AA)........lacnyym....
Sony stamina-ruleezzzzz
A co samsung? ten ste nespomiinali.....
hlavne ma zaujiima ako je to v porovnaniiii s mojim(kvalita fotiek,rýchlost..)..... bo moj vydrzii dost oproti olympusom(na AA)........lacnyym....
Sony stamina-ruleezzzzz
Athlon XP 2500@1830Mhz///MS-kt600Delta///1gb+256MB 400Mhz Apacer Cl///Win.sp2.prof...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Canony "A" držívaj reálně tak 350 fotek bez blesku,
jinak je nejlepší když si najdeš recenze k foťákům třeba na fotografovani.cz a tam to super porovnáš....
jinak je nejlepší když si najdeš recenze k foťákům třeba na fotografovani.cz a tam to super porovnáš....
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1) řikal snad do 10 000 !?, tak co se ti na tom nelíbícrashPC píše:1) podívej se na cenu
2) výslednej obraz, vim co prezentuju! zajmalo by mě co máš na mysly ty za foťák
3) světelnost čočky myslym že je ok u těch dvou modelů
a ktej výdrži, to bejvaj jen kecy, neni baterka jako baterky (bez ohledu kapacity a značky)
All I know is that I know nothing. ~Socrates