Gigabyte M55S-S3 (AM2, nF550)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
pstros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pstros »

Zdravím všechny majitele teto desky a prosím o radu.Z ničeho nic se comp restartnul a už nenaběhne.Cele sem to rozebral a zase složil a nic.Nefunguje ani se starší grafikou na PCI.Z repračku se ozívá delší pípnutí a to neustále dokuk to nevypnu.Pípání je stejne at je tam grafika i pamět a nebo jen holá deka.Nezmění se frekvence pípání ani délka ani počet.Nevíte někdo co to pípání znamená?Nebo spíše co odešlo?Sestava je:Amd 3600 dvoujádro,Gigabyte Maya 7600 GT,1GB Ram,nepřetaktováno.Jo ještě jsem vzkoušel 3 zdroje a žádná změna.Větráčky na procesoru a kejsu se točí.Díky za radu.
pstros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pstros »

Tak sem prošel toto forum pořádně a našel sem odkaz na stránky,kde popisují co znamená pípání.Toto je můj případ:Repeating (endless loop) Memory error.Jestli sem si to dobře přeložil(nevládnu anglinou),tak je to pamět.Mám tam A Data 1gb.Přsto prosím potvrdte mi mou doměnku.Díky.
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Potvrzuji tvou doměnku měla by to být pamět (manuál strana 82 dole). Skusit jiný slot a mě u této desky překvapilo že tam jdou paměti dost ztuha takže pořádně docvaknout...
pstros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pstros »

Vyzkoušel sem všechny sloty a stále stejné.Akorát nevím jestli odešla pamět nebo sloty na základce.Díky za rady.
c.Data
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém z HDD

Příspěvek od c.Data »

před nedávnem jsem udělal upgrade PC. A nějak se mi zdá že se HDD "naštval". Po opětovném zapojení do nové sestavy se chová divně. Cca 14 dní ležel ve staré case(po řádném vypnutí) a po namontování se v biosu namapoval bez problémů. Ale už v instalaci Windows Vista se dělo něco divného. Startování instalace trvalo hoooodně dlouho. Tak jsem ji stopnul a hodil tam Staré XP a tam jsem zjistil že se instalace zasekla v části kontrola HDD. Ale počkal jsem a po čase instalace pokračovala řádně. Jaké ale bylo mé překvapení, když se místo patitionu oběvil uplný nesmysl. Tak jsem to restartil počkal až naběhne instalačka Vist, znovu přerozdělil HDD a pokračoval v instalaci vše vypadalo dobře až do asi druhého startu. Při stahování update se PC sekalo a dělalo ruzné vylomeniny. Bohužel PC se občas samo, třeba i po startu, sekne. Z flash disků nakopíruju vždy jen část, větší balík to nebere(pc se zasekne) a občas v HDD tak trochu cvakne(a to mě děsí nejvíce). Prováděl jsem diagnostiku HDD pomocí "HDD scan" a cluistery jsou OK, spíše bych to odhadoval na řadič v hdd nebo jiný HDD obvod, popřípadě to muže být vadný řadič na MB. Pc jsem otestoval i jinými prográmky, vše se tváří OK a bez chyb. Poradí někdo??
MB Gigabyte M55S-S3 rev. 2.0
;CPU AMD Athlon 64 X2 6000+; RAM 2x DDR2 A-Data 2048MB 800MHz; VGA Gainward 8800GTX 768MB DDR3; HDD WD Caviar 320GB, SATA II; ZDROJ
Seasonic S12-500 500W; OS Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM
petr_su
Nováček
Nováček

GA-M55S-S3

Příspěvek od petr_su »

Dobrý den,
může mi někdo vysvětlit k čemu je nutný napájecí konektor na desce PCIex16_12V? Je nutno tento konektor zapojovat na napájení? Konektor je čtyřpinový (má jiné elektrické zapojení než Molex - viz manuál desky).
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: GA-M55S-S3

Příspěvek od Petrt »

petr_su píše:Dobrý den,
může mi někdo vysvětlit k čemu je nutný napájecí konektor na desce PCIex16_12V? Je nutno tento konektor zapojovat na napájení? Konektor je čtyřpinový (má jiné elektrické zapojení než Molex - viz manuál desky).
Obecne to je pro napajeni 2 grafickych karet, proc to nechali u teto desky nevim, ale podle me to patri k tomu SLI (zustalo to z vyssiho modelu kterej ma dva PCIe sloty)
JbcLojza
Nováček
Nováček

chybové pípání

Příspěvek od JbcLojza »

BPH píše:Potvrzuji tvou doměnku měla by to být pamět (manuál strana 82 dole). Skusit jiný slot a mě u této desky překvapilo že tam jdou paměti dost ztuha takže pořádně docvaknout...
Ještě je dle manuálu jedna možnost. Trvalé krátké pípání - chyba napájení (trvalé dlouhé pípání - chyba DRAM). Jen si nejsem jist rozlišením dlouhých a krátkých pípnutí )-:.
Ad sloty, v singlu to manuál neřeší, v duálu (pro dva moduly) nabízí obsazení buď slotů 1+2, nebo 3+4. Doporučuje ale kombinaci 1+2 (s. 15).
zatím stavím, časem doplním
Denis
Začátečník
Začátečník

Regulace větráku CPU

Příspěvek od Denis »

Nevíte,zda má tato deska možnost ovládat otáčky větráku na procesoru podle zatížení?Něco jako Cool´n´Quiet u MSI?
JbcLojza
Nováček
Nováček

Re: Regulace větráku CPU

Příspěvek od JbcLojza »

Denis píše:Nevíte,zda má tato deska možnost ovládat otáčky větráku na procesoru podle zatížení?Něco jako Cool´n´Quiet u MSI?
V BIOSu C'n'Q je. Reguluje ale jen procesor, ostatní větráky ne. Funčnost jsem zatím nestihl otestovat.
zatím stavím, časem doplním
T-Munny
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Munny »

Sestavil sem PC s touto deskou a přidal pevný disk Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB SATA II. Bios ho pozná správně i kapacitu má správnou. Ale když chci instalovat WinXP tak to hlásí že má velikost 128 Gb. Ty XP sou původní bez service packu. Jestli náhodou vtý době nato nebyly ovladače.... ale nevím jak dál...
aldin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aldin »

Nejde mi vypnout NCQ když restartnu tak to je znova zaškrtnutý.
Můžete mi někdo poradit.
Pls
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rev. 2

Příspěvek od EasyM@n »

Nevi nekdo jestli se s revizi 2 vyresilo horsi pretaktovani na teto desce nebo alespon velmi zhavy chipset? Na webu gigabyte je akorat pripsana podpora Windows Vista. Problemy s topicim chipsetem mela resit uz revize 1.1, ale pry se teplota moc nezlepsila.
c.Data
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od c.Data »

T-Munny píše:Sestavil sem PC s touto deskou a přidal pevný disk Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB SATA II. Bios ho pozná správně i kapacitu má správnou. Ale když chci instalovat WinXP tak to hlásí že má velikost 128 Gb. Ty XP sou původní bez service packu. Jestli náhodou vtý době nato nebyly ovladače.... ale nevím jak dál...
bohužel pro instalaci HDD vědší než 120 GB božebuješ instalačku win xp SP1 nebo SP2 pokud máš legalní nech si poslat SP od mocrosoftu pokud ne tak si budeš muset někde instalačky stahnout..
MB Gigabyte M55S-S3 rev. 2.0
;CPU AMD Athlon 64 X2 6000+; RAM 2x DDR2 A-Data 2048MB 800MHz; VGA Gainward 8800GTX 768MB DDR3; HDD WD Caviar 320GB, SATA II; ZDROJ
Seasonic S12-500 500W; OS Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM
Wecko
Nováček
Nováček

Re: Rev. 2

Příspěvek od Wecko »

EasyM@n píše:Nevi nekdo jestli se s revizi 2 vyresilo horsi pretaktovani na teto desce nebo alespon velmi zhavy chipset? Na webu gigabyte je akorat pripsana podpora Windows Vista. Problemy s topicim chipsetem mela resit uz revize 1.1, ale pry se teplota moc nezlepsila.
Nemel sem moznost ozkouset r1.1, ale na ty moji 2 bych se v zime mohl ohrat. Zhavi znacne, kdyz sem rejpal v PC, tak sem se nejako dotkl toho chladice (sem zvyklej na chladnejsi) a fakt to nebylo prijemny :)
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Ja mam rev.1.0 ,teplota chipsetu je opravdu dost vysoka, ale vyresil to jeden 40 fan pridelanej na pasiv a je to zda se mi v normalu.Zalezi taky na pruvanu ve skrini.Jinak tato revize nejni az zas tak spatna na OC - FSB jde pomerne hodne pres 300 (ja mel nekde kolem 330 pri nizsim nasobici) a na pameti taky neni moc vybirava. Pri mych taktech - CPU 2592MHz(288*9) a MEM 1036MHz je fest stabilni.Akorat mi nejde predni audio vystup ale to bude spis problem skrine.Taky je to bida s regulaci vetraku.Funguje mi jen Speedfan - a tu jejich utilitu EASYTUNE jsem nejak nepochopil.Nedostanu z ni ani zdaleka takovy takty jako pres BIOS a ta regulace fanu taky nejak nesla.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
dykes2
Nováček
Nováček

mam tu desku taky

Příspěvek od dykes2 »

cert to vem
Naposledy upravil(a) dykes2 dne ned 22. črc 2007, 17:18, celkem upraveno 1 x.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Zakladni deska neukazuje teplotu co s tim ?
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

GaGy píše:Zakladni deska neukazuje teplotu co s tim ?
Me taky Everest ukazuje jen teplotu procesoru. Na stare soc. A desce mi ukazoval i teploty disků a chipsetu. Tak nevim. Treba bude ukazovat nejaky jiny soft.
antoni
Nováček
Nováček

Příspěvek od antoni »

EasyM@n píše:
GaGy píše:Zakladni deska neukazuje teplotu co s tim ?
Me taky Everest ukazuje jen teplotu procesoru. Na stare soc. A desce mi ukazoval i teploty disků a chipsetu. Tak nevim. Treba bude ukazovat nejaky jiny soft.
Ja mám túto dosku v rev.2.0 a Everst mi ukazuje všetky teploty - cpu, hardisky, grafika, case. žiadne problémy nemám. Ale everest mám ultimate edition 2006 - možno že je to tým ?!
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“