Chci si pořídit novej NTB, trochu jako náhradu za desktop.
Základní otázky
Jaký je váš rozpočet? 30000,-
Jakou velikost notebooku preferujete? 15,4"
Preferujete nějaké značky? Asus, HP, Fujitsu-Siemens
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? Grafiku, kancelářskou činnost, programování C, hry
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? 50% doma, 50% do školy a do práce
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké? Nové hry a případně i pár budoucíc, aby se rozjelo
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete? Tak aspoň 2,5 hodiny
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)? Win XP, Win Vista
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran? širokoúhlý
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet? WXGA 1280 x 800
Chcete lesklý nebo matný displej? (Matný displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí) lesklý
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí. Na vzhledu záleží trochu. Asusy jsou taky pěkný
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? 2-3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete? Je to jedno. AMD Turion X2 nebo Intel Core 2 Duo
Jak velká má být operační paměť? min 1 GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete? ATi Radeon X1600 a výše nebo nVidia GeForce 7600M a výše
Jak velký má být pevný disk? min 100 GB
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? DVD vypalka
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)? nic také
Máte nějaké speciální požadavky? hlavně Wi-Fi a Bluetooth
Narazil jsem na Asus F3T-AP028 nebo VBI v sestavě:
Šasi
Compal FL90 15.4", S-ATA, SuperMulti, GF 8600GT 256MB Santa Rosa Limited Edition 15 870,-
Procesor
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7100, BOX 1.80GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 5 391,-
Paměť
Kingston 2 GB 667MHz PC2-5300 DDR2 CL5.0 (5-5-5) SO-DIM 2 941,-
Pevný disk
SEAGATE Momentus 120GB, 5400ot., S-ATA, 8MB, 2.5" 2 049,-
Příslušenství
WiFi Intel® Next-Gen Wireless-N Adapter 4965 A/B/G/Draft-N, PCI-E Mini Card 1 040,-
Příslušenství
ASmobile Bluetooth modul pro S62x 526,-
Celkem 27 817,-
Nebo víte o něčem lepším? Poraďte, ať moc neprohloupím... Díky
Co vybrat za NTB
Moderátor: Don
- NicoAT
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na svoje požadavky máš docela drsný rozpočet ...
Jinak nevím jak jsou na tom ty Compaly s kvalitou šasí, Asus F3T mi nepřijde jako moc důvěryhodnej notebook - už jsem viděl diskuse o tom, že trpí přehříváním... Takže bych spíš bral ten Compal - tedy podle toho jestli to šasi něco vydrží - myslím, že je tu někde vlákno s uživatelskejma zkušenostma... Co se týče grafickýho výkonu, ale moc aspoň podobně výkonejch laptopů v týhle cenový kategroii neseženeš...
Jinak nevím jak jsou na tom ty Compaly s kvalitou šasí, Asus F3T mi nepřijde jako moc důvěryhodnej notebook - už jsem viděl diskuse o tom, že trpí přehříváním... Takže bych spíš bral ten Compal - tedy podle toho jestli to šasi něco vydrží - myslím, že je tu někde vlákno s uživatelskejma zkušenostma... Co se týče grafickýho výkonu, ale moc aspoň podobně výkonejch laptopů v týhle cenový kategroii neseženeš...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- JN38
- Nováček
-