Zdravím... koupil jsem si dva nové disky WD 2500KS 250GB SataII se záměrem dát je do Raidu 0. Sestavu mám v podpisu.
Problém je, že instalace woken se přeruší protože systém nenachází žádné disky. V biosu jsem si povolil RAID pro slot 3 a 4, které by měli být Sata2. Dále jsem po spuštění klávesou F10 vytvořil "array", kde jsem dal oba disky do jednoho "array" , nastavil Stripping a dal 128kB stripe. No a pak se objeví ona hláška při instalaci Windows, že "v systému nejsou žádné disky" ani bios už nedetekuje v Sata Master 3 a 4 žádné disky... !??
Nějak nevím co dál. Četl jsem o nějaké disketě,ale netuším o co jde a jestli jsem vůbec RAID nastavil správně.
Děkuji za jakoukoliv radu...
Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Na začátku instalace, kdy se natahujou ovladače (modrobílá obrazovka) musíš dát do mechaniky disketu s ovladačema RAID a dát F6 (sleduj ten spodní řádek, je tam napsaný pro další ovladače stisknete ...)
Tu disketu bys měl dostat s deskou nebo ty ovladače stáhni na stránkách výrobce desky.
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Karlos.s píše:ty ovladače stáhni na stránkách výrobce desky.
Nemohl bys mi ještě poradit, jaký ovladače vlastně hledám? Nemůžu tam nic podobnýho najít. Jen AI boostery, C n Q drivery, biosy a updaty, ale nic jako RAID drivery
Takže jsem to nakonec rozchodil, použil jsem drivery, které byli na cd u desky, a sami se mi nakopírovali na disketu.
Pak už chtělo jen po stisknutí F6 a načítání konfigurace, vybrat RAID controller a nV Storage Controller a jede to...
Cirrus
Je to zvláštní, ale instalace windows neproběhne správně, protože instalace nemůže načíct soubory z diskety, přestože už je načetla na začátku... divné. Po kontrole disku se mě systém zeptá, zda mohu vložit správně soubor nvraid.sys a další, které jsou vytvořené na oné disketě a přestože mačkám enter, tak se nic neděje a instalace reaguje až na několikátý povel "ESC" což je přeskočení souboru, neboli po zrušení načítání všech soubor z diskety
Už jsem fakt zoufalej, nevíte někdo náhodou čím to může být??? co dělám špatně? ach jo, strávil jsem nad tím celou sobotu...
Koukám, že už si to vyřešil, jinak sorry, SZ jsem přečetl až teď, byl jsem bez počítače. Moje neteř mi zatím co jsem včera obědval udělala cosi s widlema, a to tak , že už nenaběhly, resp. před login obrazovkou padli do BSoD, a pak jsem jel pryč a vrátil se až dnes večer.
Ale proč to píšu. To že to potobě znovu chtělo ty ovladače, a přestože si je na té disketě měl a entroval je to nebralo, nemusí vadit. Myslím tím to přeskočení.
Já jsem totiž musel opravit ty widle a při instalaci jsem přeskočil asi 20 souborů a je to ok.
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
problem kde nejdriv disketu nacte a potom ne jsem mel taky, a neslo to instalovat. dokonce ve vice pripadech/pocitacich. pres nlite jsem pridal drivery a pak vpoho. jinak pri instalaci winu i kdyz se preskoci hodne souboru tak to porad muze jet, to je asi o stesti podle toho co nejde precist z cd:)