Projekt: PC CD Onkyo

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak a máme tu pokračování.
Omluvte horší kvalitu fotek, nějak jsem zapomněl že jsem předtím fotil s ISO 400 a zapomněl jsem to vrátit zpět.
Již jsem testoval i funkčnost čidla dálkového ovládání, otvírání DVD mechaniky pomocí tlačítka na předním panelu a vycentrování šuplíku,
funkci 3 diod a mnoho dalších věcí a vše zatím běhá bez problémů.
Ještě jsem u zdroje vyměnil větráček a odstranil mřížku ale to ještě není na fotkách.

Zde jsou 2 fotky štítu upevněného zespoda HDD který bude izolovat teplo od zdroje a nějaké to elektromagnetické záření,
jedná se o zhruba 2mm silný plech který je z obou stran oblepen izolační vrstvou s ALU folií.
Obrázek
Obrázek

Další fotky ukazují již osazený nový plošný spoj a napojení elektroniky klávesnice, v předním panelu je již také namontován nový sluchátkový zesilovač
který bude napájen 12V ze zdroje přes molex konektor.
Obrázek
Obrázek

A zde jedna fotka ve větším rozlišení bohužel ale taky focena s ISO 400.
Obrázek
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Mno, začíná to vypadat dobře, konečně nějaký pěkný mod ve stylu htpc... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

Dobrý, ale co je to červený vlevo? (na DPS)
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

to je držák na LEDky (zapnuto, HDD, DVD)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak jsem dneska rozběhával Onkyo PC a narazil jsem na problém s grafickou kartou Geforce 4 Ti4600, v biosu běhá bez problému a instalace Windows XP se taky spustí ale po prvním restartu už instalace dál nepokračuje a zůstane jen modrá obrazovka s ukazatelem myši s kterým se může pohybovat. Vyndal jsem tedy grafiku a nainstaloval Windows XP s integrovanou grafikou a to proběhlo bez problému, dám tam tedy zpět Geforce 4Ti a zapnu PC, Windows se načítá ale když už má naběhnout plocha tak to skončí na černé obrazovce s ukazatelem myši s kterým jde taky pohybovat.

Dále jsem tedy testoval PC s integrovanou grafikou a výsledek je že dálkové ovládání, tlačítka na předním panelu a displej běhají na 100%.
Zítra ještě otestuji jinou grafiku a pak uvidím zda je to problém jedné grafiky nebo nějaký problém AGP pravoúhlé propojky.
Pokusím se taky udělat nějakou tu fotku předku se svítícím displejem.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ohledne te redukce. Nekde jsem cetl ze podporuji pouze AGP4x. AGP8x pry uz moc zkresluji a delaji problem. Takze to zkus v biosu prenastavit na AGP4x. Vykonovou ztratu by jsi nemel moc pocitit. Treba to problem vyresi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ta karta GeForce 4 Ti 4600 je AGP4x, už jsem tam dal GeForce FX5700 a s tou to šlape bez problémů.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak zde je nějaké to foto ale nejedná se ještě o plně finální verzi.
Ještě chci předělat kontrolky protože se mě toto provedení moc nelíbí a barva moc neladí s displejem který je modrozelený, možná použiju zelené diody před které dám modrou průsvitnou hmotu a z venku nějaký ten kouřový plast.
Obrázek
Obrázek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Nezáří ten displej moc? Možná by nebylo na škodu před něj dát kouřový plexi.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ne nezáří moc, to dělá jen ta fotka která byla dělaná při menším osvětlení na delší čas, ve skutečnosti to vypadá spíše takto ale barva je sytější.
Obrázek
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Vypadá to hodně dobře.Hlavně to sedí k ostatní elektronice.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Vypadá to dobře, jinak tu masku budeš nějak upravovat nebo ji tak necháš i s těma old nápisema.... :?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Nápisy nechat takhle, ať je co nejmíň poznat, že jde o PC :) Musim říct, že tyhle mody do televizí/rádií a bůhví čeho dalšího se mi hnusej, ale tohle je perfekt!!! Hlavně se mi líbí, žes moc, nebo skoro vůbec, nenarušil vzhled původního přístroje.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Předek má několik šrámů takže bych ho chtěl přestříknout ale zároveň nechci nechat předek úplně holý bez nápisů protože pak by vypadal dost chudě, pokud má teda někdo nápad jak udělat po přestříkání popisky tak sem s ním.
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Překryj původní nápisy nějakou páskou třeba, ale to by chtělo sehnat stejnej odstín, aby ta původní barva pod nápisama nedělala fleky v novým nástřiku.
TheMelin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheMelin »

Ty nápisy rozhodně nechat.. Jinak nice work :up:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no musím říct,že se ti to moc povedlo,akorát bych udělal jiné popisky tlačítek :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Obtisk silikonovym "prsem" doma neudelas (videl jsem v akci) a samolepky by vypadali desne.Jediny co me napada je udelat zatracene malou masku a stejene by jsi mel problem s prebytecnou barvou na okrajich. Mozna by to slo pomoci masky a tehle pistolky:
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... /index.htm

Mona by slo pouzit vodou lepitelne popisky co se pouzivaji na modelech a nasledne prelakovat. Otazkou je kde si to nechat vyrobit.

Diody vem Modrozelene. Vysledna barva je tmale zelena. Bezne zelene sviti moc do zluta. Mozna by nebylo spatne vzit vicebarevne a sladit odstin (drahe).

Vypada to opravdu pekne a nenapadne.
Jen u displeje je drobnej rusivej element od podsviceni. Chtelo by to trochu odstinit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

nestříkat :dontgetit:
Naposledy upravil(a) hryzalek dne úte 24. črc 2007, 13:46, celkem upraveno 2 x.
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

možno by nebolo odveci navštíviť nejakú slušnejšiu reklamku bo by sa tie nápisy dali spravit tou istou technologiou ako reklamné popisky na perá prívesky a ja neviem čo ešte všetko ich napadne kazdopadne spravit by to slo ale čo by si za to zapýtali fakt netuším

inu ak by to nebolo na čiernom podklade bola by tu ešte jedna možnosť ...
... a to prežehlením výtlačku z laserovky ale tam to trebay velakrat vyskusat ... hlavne množstvo toneru ktore da ta tlaciaren na papier a dobu a teplotu žehlenia a ešte jedna rada keď by si sa náhodou rozhodol ísť touto cestou ... čo pochybujem keď to budeš žehliť iba tú žehličku prilož a nehýb s ňoubo to rozmazes a ešte jedna vec použi miesto kanc papieru pauzák (čo najpevnejší) nielen že budeš vidieť kde to nažehluješ ale po odmočení kanc papieru ti v tom napise zostane hafooo vlakien hold treba skusit možno ešte lepšia by bola folia
Odpovědět

Zpět na „Projekty“