NF4 a problémy s HDD s NCQ

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ??

Příspěvek od Shit »

Martin Brtan píše:bootovanie je fantasticky rychle..
Martin Brtan píše: problem pri bootovani - nenajde disk
Buď bootoje rychle, nebo má problém s bootováním, ale dohromady to nějak nejde...
Martin Brtan píše:Su opravene ...( cez Seatools )..
Martin Brtan píše:..opakovat vadny sektor vadny sektor...
Na tohle opravdu nemá cenu ani reagovat... Pokud je HDD "načatý"...
Martin Brtan
Nováček
Nováček

ooo

Příspěvek od Martin Brtan »

zabudas na faktor casu ??

bootoval pomaly alebo vobec! - odhliadnuc od tych problemov s detekciou

uz bootuje a rychlo!

- updatovany bios 1403 priamo od vyrobcu zaslany najnovsi
- ziadne nvidia IDE drivery ani nforceware,..
- v biose vypnute peg lin mode, a peg link root control

vsetko na radu ASUSU

novy windows x64!

Zostava ale iny problem! a to ze akoby obcas na par sekund strati spojenie s diskom, noemoze nacitat, na chvilu system zamrzne,. (neviem ci prave tu nevznikaju tie spominane data koruptions)

Beriem to spat - faktor casu

OPAT TO IDE VSETKO UPLNE NA K****T

prestalo to bootovat uplne, je to v p****
Felix Krocher
Nováček
Nováček

myslíte, že mi to pojede?

Příspěvek od Felix Krocher »

mám základnu Asus A8N-SLI premium a plánuju upgrade o RAID s 4x Seagate 320GB 7200.10 SATA2 NCQ (ST3320620AS) a 4GB RAM (4x 1GB DDR Geil - GE2GB3200BHDC) myslíte, že to může dělat naké problémy? v současnosti mám 1x Maxtor Maxline III 250GB SATA2 NCQ a 2x 512MB RAM Kingston a jede mi to fpohodě. akorát když si vzpomenu, jaxem ještě k tomu měl navíc Seagate 80GB SATA1 NCQ tak mi to docela zatuhávalo a bývaly problémy wůbec to naBootovat (tenSeagate tam byl jako odkladaci disk navic), ale možná to bylo mým starým 300W zdrojem, který asi už tak nějak nestíhá vTéhle sestavě (athlon 64 @ 2,4ghz 2x 512 RAM 460Mhz, 7800GTX, 1x Maxtor Maxline, mechanika, TVtuner):-D
Martin Brtan
Nováček
Nováček

nf4

Příspěvek od Martin Brtan »

Motherboard som dal do servisu..
nejake zavady asi odstranili, ale neviem ake :(

po nejakom case sa objavili opat problemy, ale trochu ine..
zacali sa mi vytvarat bad bloky aj na novom disku..
stacilo preinstalova windows a boli dva bad blocky pod.

Z asus podpory mi napisali zmenit nastavenie - main - firsth sata master (barracuda 7200.10 250gb perpendicular technology) disk acces mode z auto na large. Zda sa, ze tato zmena pomohla a nf4 mi konecne nenici disk ani inak nezneprijenuje zivot - funguje to v poriadku az na jednu malickost..pr bootovani musim mat vlozene bootable cd v cdrome, inak mi disk nedetekuje ako systemovy a vypise chybu.
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Re: NF4 a problémy s HDD s NCQ

Příspěvek od Ondrej1 »

S dovolením tohle vykopu z archivu. Sám jsem si s nf4ultra svého času dost užil, tak jsem ostražitý. Počítač s nf4ultra nám dosloužil jakožto desktop, ale má ještě dost síly aby posloužil jako linuxový router/mailserver/proxy/etc, potřebuje jenom vyměnit disk. Tuší někdo, jaká je situace s kompatibilitou se současnými disky? Předpokládám, že dobrá, ale raději se ptám. Předpokládám, že tam půjde nějaký menší Seagate ES.2 nebo WD RE3.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“