Vyber reproduktoru k pc na hudbu
Moderátor: CageJ
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Vyber reproduktoru k pc na hudbu
90 procent hudby co doma poslouchám vychází z pc a mám u něj takové křapíky a chci abych doopravdy poslouchal hudbu a ne nějaké chrčení. Mám sice porty pro, ale to bych pořád musel sedět u pc což já nesedím já si jen zapnu hudbu a dělám něco jinýho. Viděl bych to asi na nějaké kvalitnější 2.1 nebo 2.0 reproduktory maximálně do 3 tisíc. A pokud by mi nestačila integrovaná zvukuvka tak jsem ochoten ještě tak 2k vrazit do nějaké zvukovky. Jaké Repro by jste mi doporučily?
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně mě taky zajímá jestli mi k něčemu je ta zvukovka, protože na to mám 5000kč takže bych jí nekupoval a koupil hodně kvalitní repro. Zase ta základovka je už hodně stará takže ta itegrovaná zvukovka nebude nic moc.
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jojo, integrovaný, to nedělá dobřetobe.9 píše:Hlavně mě taky zajímá jestli mi k něčemu je ta zvukovka, protože na to mám 5000kč takže bych jí nekupoval a koupil hodně kvalitní repro. Zase ta základovka je už hodně stará takže ta itegrovaná zvukovka nebude nic moc.
za 2000 se dá už vybrat pěkná zvukovka
All I know is that I know nothing. ~Socrates
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- Maxtor
- Začátečník

-
No moc pekna zvukovka se za 2k vybrat neda.. tedy s pozadavky, jake by sis predstavoval.. napada me jedine M-Audio Revolution 5.1..
Co se tyce beden bude vyber do 3k jeste horsi..
..mozna bych se zatim vykaslal na zvukovku a koupil jen DX4 Studiophile
Co se tyce beden bude vyber do 3k jeste horsi..
..mozna bych se zatim vykaslal na zvukovku a koupil jen DX4 Studiophile
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No čistě podle mýho názoru už ze zadání (2.0 nebo 2.1 do 3kKč resp. 5kKč) vyplývá, že bude stačit i zvukovka mnohem levnější. Opravdu není důvod dávat do Trabanta písty Wiseco, pořád to pojede jako Trabant.
Jinak třeba integrovanej Realtek HD není zas tak úplně na p***, jak se o něm traduje. Po připojení entry-level zesilovače (JVC, 1978) a entry-level repráků (JVC, zhruba 1990) to hraje líp, než 99% věží prodávanejch v elektrokrámech. Což mi postačuje
//edit: F1l1p - úprava nevh. výr.
Jinak třeba integrovanej Realtek HD není zas tak úplně na p***, jak se o něm traduje. Po připojení entry-level zesilovače (JVC, 1978) a entry-level repráků (JVC, zhruba 1990) to hraje líp, než 99% věží prodávanejch v elektrokrámech. Což mi postačuje
//edit: F1l1p - úprava nevh. výr.
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nj tak asi jen nějaké kvalitnější repro. Stejně během roku až dvou si pořídíp nové pc, kde už ta integrovaná zvukovka bude zase o něco kvalitnější. Takže dám na vás, tedy chci kvalitní repra k pc do 5000. Musím si ještě nějak zmapovat trh, protože jsem většinou koukal pouze po bedýnkách do těch 3 tisíc. Přivítám každyý tip na ty bedýnky.
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- patap
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Pane boze.. zblaznil jsi se.. to jsou zase rady.. patap si asi spletl thread.. jestli te napadne koupit si neco takovyho (vzhledem k tomu co jsi pozadoval), tak jsi se tady ani nemusel ptat..
v porovnani s tema M-Audio monitorama - no.. ono to vlastne ani porovnavat nejde.. proste DX4 by je zadupaly do zeme..
Obecne.. pokud chces bedny na muziku, tak se na nejaky integrovany 2.1 sustitka k PC vykasli.. je to jeden shit vedle druhyho..
No.. jevi se tady nekolik moznosti..
Behringer B2030P
Behringer B2031P
Edirol MA15D
ESI NEAR04
M-audio DX4 Studiophile
..ja osobne bych vybiral jen mezi M-audio a Behringerama (pokud mozno tema drazsima - ty 4 stovky bys uz nekde sehanal ne).. podle me bys pak investice nemusel litovat..
Obecne.. pokud chces bedny na muziku, tak se na nejaky integrovany 2.1 sustitka k PC vykasli.. je to jeden shit vedle druhyho..
No.. jevi se tady nekolik moznosti..
Behringer B2030P
Behringer B2031P
Edirol MA15D
ESI NEAR04
M-audio DX4 Studiophile
..ja osobne bych vybiral jen mezi M-audio a Behringerama (pokud mozno tema drazsima - ty 4 stovky bys uz nekde sehanal ne).. podle me bys pak investice nemusel litovat..
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Jeee.. toho pasivu jsem si nevsiml.. sry.. to je skoda no.. takze potom radim jedine to M-audio.. ty Ediroly jsou takovy suntitka a ESI ma v tehle cene pouze zakladni model, coz sice nemusi byt taky nejak na skodu, ale proste je to jejich low end.. ty M-audia ti zahrajou pekne.. za ty penize v podstate jine moznosti nejsou no..
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Je to firma delajici hudebne kvalitni zbozi, pro amatery a zacinajici, takze chybu urcite neudelas.. je sice v nizke cenove tride, ale v ni patri k tem lepsim kusum.. nemaji nejak oslnive parametry, ale na druhe strane si o podobnych cislech muze PC repro nechat zdat.. je v nich lazena vyhybka, jsou proste delany na to, aby hraly..
PC repro je delano na zisk.. proste co nejlevnejsi komponenty.. kdyz to clovek rozebere a vidi jak je resen pasmovy filtr pro jednotlive kanaly, tak se chvilemi divi, ze to vubec hraje..
Nejvyssi rady 5.1 PC systemu pomlouvat nebudu, protoze tyhle veci jsou obecne delany na filmy, ktere maji dane sestave prizpusobenou frekvencni charakteristiku a prubehy, takze ve vysledku to hraje velice pekne, ale hudebne me zatim ani jediny model co se tyce nabidky pro PC nepresvedcil.. a to vubec..
Pokud tedy hudebni repro k PC, aktivni monitory se jevi jako vyborna volba.. v tehle cene potom neni co resit.. M-audio nabizi za malo penez hodne muziky..
PC repro je delano na zisk.. proste co nejlevnejsi komponenty.. kdyz to clovek rozebere a vidi jak je resen pasmovy filtr pro jednotlive kanaly, tak se chvilemi divi, ze to vubec hraje..
Nejvyssi rady 5.1 PC systemu pomlouvat nebudu, protoze tyhle veci jsou obecne delany na filmy, ktere maji dane sestave prizpusobenou frekvencni charakteristiku a prubehy, takze ve vysledku to hraje velice pekne, ale hudebne me zatim ani jediny model co se tyce nabidky pro PC nepresvedcil.. a to vubec..
Pokud tedy hudebni repro k PC, aktivni monitory se jevi jako vyborna volba.. v tehle cene potom neni co resit.. M-audio nabizi za malo penez hodne muziky..
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
F1l1p
Pokud budeš vybírat z nových studiových monitorů, tak na výběr nemáš. Pokud bys vybíral z bazarových pasivních regálů, tak se dají sehnat určitě lepší kousky.
Pokud budeš vybírat z nových studiových monitorů, tak na výběr nemáš. Pokud bys vybíral z bazarových pasivních regálů, tak se dají sehnat určitě lepší kousky.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 Maxtor: mas osobni zkusenost s temi M-Audio DX4?
Celkem o nich zacinam uvazovat neb M80ky uz asi nesezenu a StudioPro3 se mi vylozene nelibi. Je mi na nich take sympaticke ze maji sluchatkovy vystup i regulaci hlasitosti na celnim panelu.
Zajimala by me prave kvalita sluchatkoveho vystupu a take zda pri nizsich hlasitostech nesumi. Nekde jsem cetl ze maji integrovany trafo a to pry trochu vrci.
Chci to pouzivat hlavne na pri nizsich hlasitostech.
Eventualne vyplati se priplatit napr. na ESI nEar 05?
Zvukovku budu mit zatim integrovanou s tim ze snad casem pribude emu1212, prioritne vsak budu pouzivat na poslech sluchatka.
Celkem o nich zacinam uvazovat neb M80ky uz asi nesezenu a StudioPro3 se mi vylozene nelibi. Je mi na nich take sympaticke ze maji sluchatkovy vystup i regulaci hlasitosti na celnim panelu.
Zajimala by me prave kvalita sluchatkoveho vystupu a take zda pri nizsich hlasitostech nesumi. Nekde jsem cetl ze maji integrovany trafo a to pry trochu vrci.
Chci to pouzivat hlavne na pri nizsich hlasitostech.
Eventualne vyplati se priplatit napr. na ESI nEar 05?
Zvukovku budu mit zatim integrovanou s tim ze snad casem pribude emu1212, prioritne vsak budu pouzivat na poslech sluchatka.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Maxtor
- Začátečník

-
F1l1p: ..do 6k se zesilovacem doma uz bych resil nejaky bazarovy kousek.. ne ani tak kvuli kvality, ale proste objem je objem a za 6k uz koupis pomerne slusny kousek..
..i kdyz stale mensi, moc se mi libi tahle nabidka..
Alesis - Monitor ONE MKII
..zase jde o to, v jakym budou stavu no.. na druhy strane je to sleva zhruba o 2k, takze dalo by se asi sehnat i neco vyhodnejsiho..
..jinak co se tyce Behringeru.. s bednama mam jen spatne zkusenosti.. jejich napr. komba jsou otresne, ale zase na druhe strane s monitorama bude situace zrejme ponekud lepsi.. tyhle "mensi" veci jim ve sve tride jdou dobre..
UFo: ..no parkrat jsem je slysel a jsou dobry.. ma to vsechno co by to melo mit.. jsou to hold monitory pro studiovou praci (i kdyz amaterskou), takze s nejakyma PC repro se to srovnavat rozhodne neda.. co se ale tyce sluchatkoveho vystupu tak nevim.. v tom ti neporadim..
..i kdyz stale mensi, moc se mi libi tahle nabidka..
Alesis - Monitor ONE MKII
..zase jde o to, v jakym budou stavu no.. na druhy strane je to sleva zhruba o 2k, takze dalo by se asi sehnat i neco vyhodnejsiho..
..jinak co se tyce Behringeru.. s bednama mam jen spatne zkusenosti.. jejich napr. komba jsou otresne, ale zase na druhe strane s monitorama bude situace zrejme ponekud lepsi.. tyhle "mensi" veci jim ve sve tride jdou dobre..
UFo: ..no parkrat jsem je slysel a jsou dobry.. ma to vsechno co by to melo mit.. jsou to hold monitory pro studiovou praci (i kdyz amaterskou), takze s nejakyma PC repro se to srovnavat rozhodne neda.. co se ale tyce sluchatkoveho vystupu tak nevim.. v tom ti neporadim..
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Bohetour
- Začátečník

-
Co rikate na tyto?
http://aukro.cz/item218192755_magnat_vi ... h_end.html
Taky jsem totiz uvazoval ze bych investoval do novych repro
http://aukro.cz/item218192755_magnat_vi ... h_end.html
Taky jsem totiz uvazoval ze bych investoval do novych repro