Notebook do 25k - univerzální použití
Moderátor: Don
- Radkoff
- Začátečník
-
Notebook do 25k - univerzální použití
Sháním notes do 25k. Měl by to být univerzál - nenáročné hry, open off, přehrávání videa, fotky, vypalování, net. Semtam ho budu vozit do školy. Hadr alespoň 120g, veškerá připojitelnost, ram min 1g, grafika 7300+, webka, 15´´, s předinstalovaným OS, pokud možno XP.
Pár vhodných sem našel, ale všechny mají bohužel visty.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45308
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44279
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47784
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45631
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45750
Osobně se mi nejvíc zamlouvá ta toshiba, hlavně designově.
//D.M. úprava nadpisu
Pár vhodných sem našel, ale všechny mají bohužel visty.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45308
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44279
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47784
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45631
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45750
Osobně se mi nejvíc zamlouvá ta toshiba, hlavně designově.
//D.M. úprava nadpisu
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych se rozhodoval mezi tou Toshibou A200 a Pavillionem dv6580 - co se týče grafiky měl by bejt druhej jmenovanej o něco výkonnější - přece jenom 8400M je nová generace. XP se v týhle sortě notebooků už moc neobjevují - do laptopů pro domácí uživatele už se skoro vůbec nedávají (max. je najdeš v nějakejch ležácích), osobně bych se jich zase tak nebál - zvykneš si ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- StrikerCZ
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Presne mezi temato 2 NTB se prave taky rozhoduju, u Toshiby se mi ale nelibi repro a co sem se docetl tak pro funkci Fn klaves je potreba mit pustenej soft kterej zaroven funguje jako nejaka vyskakovaci sidebar pri najeti kurzoru na horni hranu obrazovky...
Jinak dneska jsem si byl do obchodu osahat HP Pavilion radu 63xx (myslim ze 19 a 39) a vypadaji perfektne, hlavne ovladani multimedii nad klavesnici a dalkovy ovladac... Protoze ale rada 63xx je znama piskanim asi vezmu ten 6580 (cela rada 6xxx ma temer totoznou stavbu) ktery ma navic HDMI vystup a ctecku otisku prstu, coz se ve skole docela hodi, jako jediny nedostatek se jevi leskly povrh ktery se velice jednoduse zaspini, nastesti HP ma tedka akci ze k novym Pavilionum dava zdarma potisknutou folii na viko
Jinak dneska jsem si byl do obchodu osahat HP Pavilion radu 63xx (myslim ze 19 a 39) a vypadaji perfektne, hlavne ovladani multimedii nad klavesnici a dalkovy ovladac... Protoze ale rada 63xx je znama piskanim asi vezmu ten 6580 (cela rada 6xxx ma temer totoznou stavbu) ktery ma navic HDMI vystup a ctecku otisku prstu, coz se ve skole docela hodi, jako jediny nedostatek se jevi leskly povrh ktery se velice jednoduse zaspini, nastesti HP ma tedka akci ze k novym Pavilionum dava zdarma potisknutou folii na viko
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
- Radkoff
- Začátečník
-
- Radkoff
- Začátečník
-
asi bych do něj taky šel, problém je v tom, že na czc je dodací lhůta neznámá a nikde jinde sem ho nenašelStrikerCZ píše:P asi vezmu ten 6580 (cela rada 6xxx ma temer totoznou stavbu) ktery ma navic HDMI vystup a ctecku otisku prstu, coz se ve skole docela hodi, jako jediny nedostatek se jevi leskly povrh ktery se velice jednoduse zaspini, nastesti HP ma tedka akci ze k novym Pavilionum dava zdarma potisknutou folii na viko
ale jestli to je novinka, možná si ještě počkám. tak tejden...
edit: mrzí mě, že je tam ram 2x512 a jen dva sloty. kdybych to chtěl upgradovat na 2g, musel bych se zbavit těch dvou modulů. pro ty visty mi 2g ram přijde optimální.
myslíte si, že by to nějakým způsobem šlo vyřešit u czc? a ještě sem slyšel, že pokud si ram budu měnit sám, nepřijdu o záruku. je to pravda?
- StrikerCZ
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Visty to utahne uplne v pohode, ten procesor neni zrovna low-endovej, VGA je takova stredni cesta a na 1GB RAM sem na desktopu s Vistama fungoval pul roku bez vetsich problemu (upgradoval sem jenom kvuli praci ve PSku ve vetsich rozlisenich na 4Mpx)... S tema ramkama se czc asi moc nedomluvis, HP v CR nabizi jenom uz predem nakonfigurovany sestavy, narozdil treba od USA kde si muzes nakonfigurovat i ten nejlevnejsi model
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Visty mám doma na HP Compaq 6710b - C2D T7300, 1 GB RAM a GMA X3100 a běhaj úplně krásně i s Aerem - výrobci by zase tenhle operační systém necpali všude, kdyby ho i ten nejslabší v novejch PC používanej HW nezvládal...Radkoff píše:spíš mám strach z rychlosti. nechápu, proč do lowendovejch notesů dávaj visty
Výměnou RAM o záruku nepřijdeš. V CzC ti ji ale imho nevymění - do notebooků pokud vím nesmí zasahovat - aspoň se tím ohánějí v každý druhý diskuzi u produktů - takže koupit 2 x 1 GB a ty starý bude nejlepší se nechat, kdyby byl nějakej problém...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- Radkoff
- Začátečník
-
- Bossd
- Začátečník
-
- kenas
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jak rikam ja... nejlepsi je vlastni konfigurace u VBI. Je to nejlevnejsi a s nejvetsim vykonem
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
- StrikerCZ
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pak prosim prosim napis zkusenosti, taky se ho chystam koupit. Zkousel sem si ty Paviliony v obchode a jsou nadherny...
- Teuzz
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- EasyShare
- Začátečník
Správná volba, taky jdu do něj. Je to nejlepší noťas v dané cenové relaci a když to koupíš u super firmy czc, tak není co řešit a jen si užívat šťastné volby. Bezva styl, šasi není sice nejtvrdší, ale ve srovnání s Acerem a FSC je o dost lepší. Celkově plasty drží a jsou kvalitnější. Na Visty si lze zvyknuout, ale doufám že service pack přijde brzy. Rozhodně bych jel na schéma Vista-základní. Aero to pěkně brzdí je k ničemu...
- Teuzz
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- doktor
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
http://www.atcomp.cz/zbozi.aspx?kod=&zb ... 3%BD&word=StrikerCZ píše:S tema ramkama se czc asi moc nedomluvis, HP v CR nabizi jenom uz predem nakonfigurovany sestavy, narozdil treba od USA kde si muzes nakonfigurovat i ten nejlevnejsi model
Napriklad tady maji moznost vlastni konfigurace...
- kenas
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jake nevyhody ma VBI?
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hned první, co mi napadá je servis a horší podpora vůbec - třeba pochybuju, že maj ty firmičky, co tyhle notebooky prodávají podobnou HelpLine jako HP nebo třeba Dell...kenas píše:jake nevyhody ma VBI?
- kenas
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no ja myslim ze nemaj nijak spatnou podporu...
- Radkoff
- Začátečník
-
Tak už ho mám doma. Co se týká designu, tak se mi hodně líbí. Je hodně sexy. Kvalita zpracování mě taky překvapila, všechno sedí, nic nevrže, prostě HP. Systém bere zhruba 50% paměti, najíždí rychle a odezva je slušná. Mechanika je relativně tichá a hlavně rychlá. Samozřejmě mě nejvíc dostaly věci, na který sem doposud nebyl zvyklej - čtečka otisku prstů, dálkové ovládání a windows media center. Kdybych neměl přihlašovací heslo (otiskem prstu), tak vlastně notes můžu ovládat dálkovým ovládáním. Odpojen ze sítě mi zatím vydržel na baterce jen hodinu, ale při instalování programů, puštěné hudbě a grafice ve vistách naplno.
Nejvíc mě zatím trápí neznalost visty. Ale to je jen otázka času, je user friendly.
Nejvíc mě zatím trápí neznalost visty. Ale to je jen otázka času, je user friendly.
- Radkoff
- Začátečník
-
myslíš tu help line, na kterou sem volal s tím, že mi notes najíždí 5-7 minut a ten pán mi poradil, abych odinstaloval programy, který sem nainstaloval a na dotaz, k čemu mi jako ten notes bude, když tam nebudu mít programy, který potřebuju, odpověděl, že mu je to líto?Don Martinez píše: Hned první, co mi napadá je servis a horší podpora vůbec - třeba pochybuju, že maj ty firmičky, co tyhle notebooky prodávají podobnou HelpLine jako HP nebo třeba Dell...