Nastavení routeru
Moderátor: Don
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Nastavení routeru
Zdravím, přiznám se, že síťařina není úplně můj obor, tak mám trochu problém s nastavením routeru. Používám OEM Tenda TEI6608S zapojený za modemem D-LINK DSL362-T (tam je nastaveno bridge). Router je v základní konfiguraci, vybráno je PPPoE, přičemž se to v pohodě připojí a dostane IP; na routeru běží DHCP. Po připojení staršího PC (Win98SE) dostanu IP 192.168.0.2 a v pořádku mi jde připojení, ale když chci připojit i tohleto PC (Win XP/x64), tak jen dostanu IP 192.168.0.3 (a to ikdyž třeba připojím jen tot samotné PC a na jiném konektoru) a nejde ani ping ničeho.
V čem je tedy chyba? Je potřeba něco nastavovat v routeru, nebo může být chyba v kabelu (občas dělá neplechu a taky se mi zdá podezřelý, že při přidělení IP nepřijmu ani jeden paket...jakoby se nastavila automatická IP jak to systém dělá když nic nedostane).
V čem je tedy chyba? Je potřeba něco nastavovat v routeru, nebo může být chyba v kabelu (občas dělá neplechu a taky se mi zdá podezřelý, že při přidělení IP nepřijmu ani jeden paket...jakoby se nastavila automatická IP jak to systém dělá když nic nedostane).
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení routeru
Takze jestli to dobre chapu tak ti router prideli IP 0.3 (zjistis v routeru nebo v PC) a po tom co prideli IP tak neprijmes jediny paket? Hledal bych pricinu v bud V kabelu nebo v portu.Behemot píše:Zdravím, přiznám se, že síťařina není úplně můj obor, tak mám trochu problém s nastavením routeru. Používám OEM Tenda TEI6608S zapojený za modemem D-LINK DSL362-T (tam je nastaveno bridge). Router je v základní konfiguraci, vybráno je PPPoE, přičemž se to v pohodě připojí a dostane IP; na routeru běží DHCP. Po připojení staršího PC (Win98SE) dostanu IP 192.168.0.2 a v pořádku mi jde připojení, ale když chci připojit i tohleto PC (Win XP/x64), tak jen dostanu IP 192.168.0.3 (a to ikdyž třeba připojím jen tot samotné PC a na jiném konektoru) a nejde ani ping ničeho.
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení routeru
přesně...resp. já ani nepřijmu paket když mi přiděluje IP,což se mi zdá nejpodivnější...Geeker píše:Takze jestli to dobre chapu tak ti router prideli IP 0.3 (zjistis v routeru nebo v PC) a po tom co prideli IP tak neprijmes jediny paket? Hledal bych pricinu v bud V kabelu nebo v portu.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jo takže to odsud jde (a snad mi to nahoře nespadlo
)
P.S.: nevíte kaj se jmenuje ten příkaz pro zasílání zpráviček z příkazáku (vyhodí to text formou Alert okna) ?
ADD// Tak jsem si všechno nastavil,i př emapování portů, DC i všechno ostatní mi na PC nahoře na systému x64 jde, ale na XP ne. Nevím v čem je problém, jediný rozdíl mezi systémy je že XP nejsou aktualizované a ořezané. PC dole jde bez problémů.
P.S.: nevíte kaj se jmenuje ten příkaz pro zasílání zpráviček z příkazáku (vyhodí to text formou Alert okna) ?
ADD// Tak jsem si všechno nastavil,i př emapování portů, DC i všechno ostatní mi na PC nahoře na systému x64 jde, ale na XP ne. Nevím v čem je problém, jediný rozdíl mezi systémy je že XP nejsou aktualizované a ořezané. PC dole jde bez problémů.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak orezane? Nejspis tam budes mit nejakou havet.Behemot píše:jo takže to odsud jde (a snad mi to nahoře nespadlo)
Jinak ten prikaz je net send jmeno uzivatele text zpravy
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ořezané tak kaj je to v článku na PCTGeeker píše:Jinak ten prikaz je net send jmeno uzivatele text zpravy
btw dík za příkaz
jo a tuhle po půldni zatížení mě to začalo zase odpojovat...může to být routerem...? doufal jsem že ačkoliv je to OEM krám za pár stovek tak to bude furt n x lepší než ten modem...po restartu je to zase OK, ale teoreticky to může tím že nějak nezvládá modem a jen se mu během restartu odlehčilo...?
anebo taky mohlo by to být přehříváním routeru (mám ho na zemi už teda mimo koberec ale stejně je celkem teplej...podle manuálu má provozní teplotu do 45 stupňů), ale zase v těch vedrech jel v poho a dělá to teď jak je zima (a jak sem na DC vlezl na další 4 huby a zapl BitTorrent) ?