-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Izzael
- Nováček
-
Problem s ATI x1950pro
Zdravim,
mam takovej problem s moji grafikou x1950pri pcie 256mb, kdyz zkusim test ve F.E.A.R. ktery se nachazi v menu hry, tak ten obraz neni plynulej vzdycky se na chvilku zasekne a jede dal a po chvilce opet. Chtel jsem se zeptat jestli to tak ma byt nebo je neco spatne u me. Mozna to bude mym procesorem a pametma. (Pentium D 2,6hgz, 2x512 MB v Dualu.)Myslel jsem si ze si na tyhle karte zahraju hry ve full rozliseni ale vetsinou to tak neni viz,. Stalker. Mozna je problem ze procesor nestaci uzivit tuhle kartu. Co myslite?
mam takovej problem s moji grafikou x1950pri pcie 256mb, kdyz zkusim test ve F.E.A.R. ktery se nachazi v menu hry, tak ten obraz neni plynulej vzdycky se na chvilku zasekne a jede dal a po chvilce opet. Chtel jsem se zeptat jestli to tak ma byt nebo je neco spatne u me. Mozna to bude mym procesorem a pametma. (Pentium D 2,6hgz, 2x512 MB v Dualu.)Myslel jsem si ze si na tyhle karte zahraju hry ve full rozliseni ale vetsinou to tak neni viz,. Stalker. Mozna je problem ze procesor nestaci uzivit tuhle kartu. Co myslite?
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Izzael
- Nováček
-
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Izzael
- Nováček
-
Je to malo ale zatim to jede, pc netuhne tak to nechavam byt, chtel jsem to taktnout ale ta deska nepodporuje overclock, takze mam smulu. Zkousel jsem vsechny ovladace od 7.1 - 7.7 od Catalyst i omegy a porad stejny a windows jsem zkousel jak media center tak xp a na liste nic nemam,zkousel jsem to i po instalaci win. Mozna jsem myslel jeste drivery na desku ale taky nic, mozna by to chtelo nejaky starsi.Fakt nevim ale docela me to stve.
- jardava
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Soto
- Nováček
-
K tomu FEAR-ovi - tipujem to skor na malu pamat, ako na problem Radeona. 1GB je asi na FEAR malo pri lepsich nastaveniach.
S Asuskou, ktorej vlastnikom som asi 3 mesiace nemam ziadny problem. Len take zaciatocnicke s ovladacmi po prechode z nVidie.
S Asuskou, ktorej vlastnikom som asi 3 mesiace nemam ziadny problem. Len take zaciatocnicke s ovladacmi po prechode z nVidie.
Gigabyte 965P-DS4, C2D E4400, Arctic Freezer 7 Pro New, Sapphire HD 3850 512MB + Accelero S1 pasivne, 4x1GB A-Data Vitesta 800MHz, Samsung SH-183A SATA, Hitachi 320GB SATAII, Seagete 160GB IDE, WD 250GB AVJS SATAII, Enermax Liberty 500W, Akasa Zen black
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ad Fear..problem bude v pametech, ja mam Venice taktnutej na 2300mhz, giga ramek a lehce potaktenou x1950pro a ten test ve fearu mi vyhodi sice average hodnotu fps 88 pri 1024, 2x aniso, 4x FSAA a tak poruznu medium/high nastaveni..ale proste si sem tam natahne z disku ..podle me je problem v ramce ...pri hrani to samy..bezi plynule ..ale obcas proste swap disku a skube to no
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- Frikulin
- Začátečník
-
Mam proble se svou Asus 1950 pro. Pri hrani napr. Colin DIRT nebo u Company of Herooes se mi obcas zasekne obraz a naskoci tabulka
"VPU recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphic driver commands".
Please tell ATI technologiers about this problem.
Setkali jste se s timto nekdo? diky
"VPU recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphic driver commands".
Please tell ATI technologiers about this problem.
Setkali jste se s timto nekdo? diky
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Frikulin
- Začátečník
-
Myslis jako Ati tray tools? VPU jsme zkusil vypnout
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mně se toto taky stávalo. Odinstaloval jsem CCC a dal jen drivery a bylo to ok a ta hláška se už neobjevovala. Teploty sleduj třeba i v Rivatuneru 2.02...máš tam hezký graf a můžeš zjistit,zda se to moc nehřeje
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- antoni
- Nováček
-
Ja som mal problémy tiež a bolo to asi teplotami, pribaléný program Smart Doctor nefungoval ako mal, držal ventilátor len na nejakých 1650 ot/min. - síce bolo ticho, ale karta sa dosť hriala a navyše boli aj horúčavy...Frikulin píše:Mam proble se svou Asus 1950 pro. ..
Potom po prinštalovaní tohto programu mi vyhadzoval chybu, tak som poslal do "prdel." a nainštaloval Ati Tray Tool ktorý mi teraz podľa teploty reguluje otáčky ventilátora a navyše pri 2D režime mi aj podtaktuje gradfiku.
Doporučujem...
CPU: AMD Athlon X2 3800+, RAM: 3 x 1GB DDR2 800MHz, MB: Gigabyte GA-M55S-S3 rev.2.0, GPU: Leadtek Winfast PX9600 GT 512MB, HDD: Samsung T166 320GB SATA, zdroj: Fortron 400W GLN.
- Piso
- Nováček
Ahoj.
Poskladal som si novy komp (asi tyzden je), vsetko funguje ako ma.
Neviem ci je to probmelm grafiky alebo hry.
Ked som si nahodil FlatOut2 vsetko vizeralo bez problemov, len ma zarazalo mierne "poskeavanie" v menu. Take zvlasne trhanie, lenze hra fachala na max upne v pohode. Hral som to tak asi tak dva dni ked sa to zacalo zhorsovat, menu upne blbne niekedy vobec nereague, ale ked sa dostanete do hry tak mozete kludne hrat, no vcera uz mi to zmrzlo aj v hre (po par min hrania). Komp ako taky nezmrzne len hra prestane reagovat. Po trocha trpezlivosti dokazem hru zrusit a vratit sa do okien.
Skusil som aj demo FlatOutu jednotky ale to iste, po chvilke zmzrne, nereagovanie menu.
Neviem v com to moze byt, hry na source (HL2 EP1, HL2 Deathmatch)
mozem hrat upne bezproblemov na max.
Tak teraz som vyskusal FarCry a islo v pohode, Skusil som Kotor2 a take iste prinzanky ako FO2 - preblikavanie menu, a zastavenie hry, znova sa mozem dostat naspet do win.
Nemoze to byt nejake nastavenie ovladacov co hre vadi ? Alebo je to zla hra?
Pouzivam najnovsie ovladace 7.7 (so vsetkym CCC, avivo codecs...), ATi Tool 0.27.
V burne ma grafika 71 stupnov, v klude mam teraz 52. Chladenie este nemam doriesene.
Dik za akukolvek radu. (na starom kompe to islo ako malo)
A este by som sa spytal - v Ati tool ked si dam zobrazit tu chlpatu kocku tak pohoda, ale ked si dam skenovat artefakty tak ta kocka sa nekruti ... len je zobrazena .. je to tak spravne ? alebo aj ta sa ma tocit ?
Poskladal som si novy komp (asi tyzden je), vsetko funguje ako ma.
Neviem ci je to probmelm grafiky alebo hry.
Ked som si nahodil FlatOut2 vsetko vizeralo bez problemov, len ma zarazalo mierne "poskeavanie" v menu. Take zvlasne trhanie, lenze hra fachala na max upne v pohode. Hral som to tak asi tak dva dni ked sa to zacalo zhorsovat, menu upne blbne niekedy vobec nereague, ale ked sa dostanete do hry tak mozete kludne hrat, no vcera uz mi to zmrzlo aj v hre (po par min hrania). Komp ako taky nezmrzne len hra prestane reagovat. Po trocha trpezlivosti dokazem hru zrusit a vratit sa do okien.
Skusil som aj demo FlatOutu jednotky ale to iste, po chvilke zmzrne, nereagovanie menu.
Neviem v com to moze byt, hry na source (HL2 EP1, HL2 Deathmatch)
mozem hrat upne bezproblemov na max.
Tak teraz som vyskusal FarCry a islo v pohode, Skusil som Kotor2 a take iste prinzanky ako FO2 - preblikavanie menu, a zastavenie hry, znova sa mozem dostat naspet do win.
Nemoze to byt nejake nastavenie ovladacov co hre vadi ? Alebo je to zla hra?
Pouzivam najnovsie ovladace 7.7 (so vsetkym CCC, avivo codecs...), ATi Tool 0.27.
V burne ma grafika 71 stupnov, v klude mam teraz 52. Chladenie este nemam doriesene.
Dik za akukolvek radu. (na starom kompe to islo ako malo)
A este by som sa spytal - v Ati tool ked si dam zobrazit tu chlpatu kocku tak pohoda, ale ked si dam skenovat artefakty tak ta kocka sa nekruti ... len je zobrazena .. je to tak spravne ? alebo aj ta sa ma tocit ?
|MB ASUS M2R32-MVP (0804) |CPU AMD Athlon X2 4800+ EE 2,5 GHz (Brisbane) |VGA ATi Sapphire X1950GT 256MB (500/600) |RAM Kingston 2x1GB 667 CL5 |HDD WD 2500KS |PSU Fortron 400W GLN
- Sanchez
- Začátečník
- Pokud nemáš můžeš zkusit na FO2 patch 1.2 http://www.gamershell.com/download_15668.shtml ale když to dělá i v Kotor2 tak to může být ovladačema, leda zkusit starší třeba 7.6, někdo tvrdí že se tyto nové moc nepovedly.
- a jo ta kocka se při skenu netočí
- a jo ta kocka se při skenu netočí
- Nothingus
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- gmn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
mam takovej mensi problem se Sapphirem x1950Pro. Po najeti do windows (jeste pred prihlasenim) se mi zacne vypinat a zapinat monitor + jakoby se porad menila frekvence. Nez se dostanu do winu na plochu, monitor problikne tak 6-7x. Jinak celkove pri zmene rozliseni zacne monitor problikavat a vypinat a zapinat se. Jeste do nedavna jsem mel Radeon x800XL a nic takoveho nedelal. Pouzivam atitraytools s refresh lockem a posledni catalysty. diky za rady
mam takovej mensi problem se Sapphirem x1950Pro. Po najeti do windows (jeste pred prihlasenim) se mi zacne vypinat a zapinat monitor + jakoby se porad menila frekvence. Nez se dostanu do winu na plochu, monitor problikne tak 6-7x. Jinak celkove pri zmene rozliseni zacne monitor problikavat a vypinat a zapinat se. Jeste do nedavna jsem mel Radeon x800XL a nic takoveho nedelal. Pouzivam atitraytools s refresh lockem a posledni catalysty. diky za rady
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Dělá ti to se všema Catalystama? i třeba staršíma...jako 7,5 - 7,4 - 7,3?
Mnš se to takto stávalo jen při běhu do win,kdy od Catalystů 6,10 před spuštením mi obrozovka problikla,ale pak při různých přechodech ne.Ale měl jsem toto nastavené přes CCC a neměl refresh clock. Zkuš to udělat přes CCC. Ono se staršíma ovladačema se totiž když bylo jiné nastavení rozližení ve 2D a 3D,tak pak se dlouze monitor přenastavoval a catalysty 6,10 to vyřešily původním probliknutím při nahlášení do WIN. Zkuš tedy nepoužít refresh clock a jen CCC,po nastavení monitoru ho klidně smázni,ale pak vše jede..teda jelo mi good
Mnš se to takto stávalo jen při běhu do win,kdy od Catalystů 6,10 před spuštením mi obrozovka problikla,ale pak při různých přechodech ne.Ale měl jsem toto nastavené přes CCC a neměl refresh clock. Zkuš to udělat přes CCC. Ono se staršíma ovladačema se totiž když bylo jiné nastavení rozližení ve 2D a 3D,tak pak se dlouze monitor přenastavoval a catalysty 6,10 to vyřešily původním probliknutím při nahlášení do WIN. Zkuš tedy nepoužít refresh clock a jen CCC,po nastavení monitoru ho klidně smázni,ale pak vše jede..teda jelo mi good
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite