Kvalitne Sluchadla pre narocneho posluchaca(Beyerdynamic)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

DT 770 PRO
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Maxtor píše:DT 770 PRO
:shock: :shock: :shock: tenhle model miluju, to je kategorie sama o sobě
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Ale pánové, tak se tak nemydlete... :)

Jen bych doplnil:
ATH-A500 jsou právě jeden z modelů, které už mohou na EU trh. Jinak je zbytek těch zatím upravených (ty normy!) na www.atheadphones.eu a pár dalších na zmíněném tuzemském webu. Seznam bohatého sortimentu sluchátek A-T zatím pořád jen japonsky: http://www.audio-technica.co.jp/product ... ts-hp.html (s tím si snad umíte poradit :)).

K té prestižnosti. "Extrémní" modely (řady W a L) je malosériová produkce a proto ta vysoká cena. Jde hlavně o exkluzivitu. Systém bude podobný, tak asi nebude propastný rozdíl např. A1000 a W1000 (a pod.). A-T je v tomto ohledu trochu unikát. Kromě např. Grada či Alessandra, které jsou malosériové sami od sebe, se takovými "fajnovostmi" výrobci zpravidla nezabývají. Takže, když srovnat, tak se musí vzít adekvátní modely. Např. HD650/AD1000 nebo HD250/A700. Výběr se ale dělá ušima ne čtením.

Kam patří A řada? No, A-T ji prodává jako "consumer". Označení má ale "Art Monitor". Z mých zkušeností v ČR to vypadá asi takhle: zpravidla se pořizují na doma, pokud někdo potřebu špičková uzavřená sluchátka. Důvod je jasný. Nicméně právě řada A je konstrukčně provedena tak, že může vyhovět i ve studiovém provozu (velká vybuditelnost, bytelnost, opletené kabely, kovové konektory, příjemné nošení,...).

Ve studiiích (z mých skromně sebraným informací) vládnou AKG a beyery s obrovskou tradicí a výdrží výroby modelů (20 let žádný problém). (tuším, že se poněkud opakuji). Sennheiser dělal také slušné studiovky, ale postupně trh vyklízí (už zbývají jen HD25 a HD280). Je ale dobrý a vyhledávaný třeba v "terénní" technice (HD25, headsety). A ještě bychom neměli zapomenout - možná kupodivu - na Sony.

A pak by mě ještě zajímalo jak dlouho a kde se Maxtor pohyboval po Asii (studia, kluby, či něco podobného)? Snažím se sbírat jen autentické informace.

Užijte si tu nádheru (a doučte se japonsky) :)
http://www.audio-technica.co.jp/atj/ath ... index.html
http://www.audio-technica.co.jp/atj/sc/ ... index.html
http://www.audio-technica.co.jp/atj/sc/ ... index.html
http://www.audio-technica.co.jp/atj/sc/em_ew/index.html
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

... protiřečících si názorů :)
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

pHp:
Nevím, zda-li jsi tak reagoval na můj odkaz, ale diskuze jsou o výměně názorů a ten odkaz na eZone jsem dával záměrně, protože kdo jinej by měl vědět o hudebním HW, nežli muzikanti, producenti a zvukaři atd...
:P
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Samozřejmě. Já tím nic špatnýho nemyslel.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Maxtor píše:DT 770 PRO
Hehe, vidim, ze niesom sam kto pouziva tieto sluchadla na "vsetko".
Mam DT770 Edition 2005 a max. spokojnost, niesu to tie PRO, ale to je v podstate jedno. :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pHp píše:Reagujem na poslednych 5-6 prispevkov uzivatela "JvtDeSiGn"
Ja by som povedal, ze si neuveritelne zaujaty (neber to prosim osobne) na A-T, mam taky dojem, ze tam robi cela tvoja rodina a tvoj otec je vlastnik, vies o nich pomerne dost, ale to neznamena, ze si nejaky odbornik do sveta High-End, resp. lepsich sluchadiel.
Pocul si Beyery DT770,880,990?
Pocul si AKG K501,601,701?
Odpovedz prosim uprimne!

Podla mna su to jedny z NAJ High-End sluchadiel pre domace pouzitie.(hovorit tu o tom, ze sa daju kupit aj sluchadla za 50-xxxxxxxx tisic, to je tak beznemu smrtelnikovi suma-fuk, pretoze on chce perfektne sluchadla v "normalnej cene" a nie monstra obalene v kozi z malajskeho tigra atd. :roll:
Vies 100ludi sto chuti, niekomu ked pustis sluchadla "made by TESCO" a potom mu pustis Beyery, Senny, AKG popripade A-T, tak jednoducho povie ze nevidi rozdiel. A su ludia ako ja, Maxtor , (mozno aj ty), ktori jednoducho zvuk analyzuju, vnimaju ho uplne inak, rozoberaju si jednotlive zlozky a frekvencne pasma, dokazu pocuvat len urcity zvuk(frekvencne pasmo) atd.

Osobne mam DT770 od Beyeru a nedokazem tu ani opisat ako velmi som s nimi spokojny, pri kupe som sa rozhodoval medzi 770,880,990 (ale to uz som bol rozhodnuty pre Beyer), predtym tam boli aj AKG K501 popr. 601.

Nechajme radsej tieto dohady, kazdemu chuti nieco ineee, alebo inak povedane, kazdeho usi vnimaju zvuk inak, jednemu sa pacia basy, inemu vysky, inemu celkovo vyvazeny realny zvuk.
Takto by sme mohli polemizovat donekonecna, takze The End
:wink:
Naposledy upravil(a) Streethawk dne úte 24. črc 2007, 19:33, celkem upraveno 1 x.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Promiň, ale ryješ poněkud špatnou zahrádku.

Vznikla tu nějaká debata ohledně A-T a protože o nich vím asi poměrně hodně, oba pány jsem si dovolil upřesnit a učinit i nějakou tu osvětu o prakticky neznámé značce. Není tam snad jediné slovo týkající se nějakého protěžování A-T. (Máš něco k doplnění? Jejich zvuk ti nesedí? Proč? Ale upřímně!:)) Ó, ano, napsal jsem, že jsou nádherná. No, ale to je přece věc vkusu. Se zvukem to nemá nic společného.

Nejen, že jsem výše uvedené (a asi 300 dalších kousků) slyšel, ale můžu si jich většinu poslechnout, kdy se mi zlíbí. Nemám ve zvyku (asi na rozdíl od jiných) plácat na fóru něco, co si vycucám z palce!

To, že si někdo nekoupí nějaký vyjímečný produkt z malé série, neznamená, že se kvůli tobě nebudou vyrábět. Luxusní zboží má svého zákazníka, stejně jako ten nejhorší šmejd. Snad tohle fórum nečtou jen budoucí houmlesáci, ale také šikovní jedinci, kteří budou schopní nějakou tu kačku vydělat a ke svému bazénu a jaguáru třeba i vyjímečná sluchátka zakoupí.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pHp píše:Promiň, ale ryješ poněkud špatnou zahrádku.
Jeeeejda, teraz som si to vsimol :oops:, reagoval som na uzivatela"JvtDeSiGn"
Proti Tebe a tvojim nazorom nemam absolutne nic :wink:
Napravim To, sry
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Streethawk prosim ta a ty si pocul aj Beyerdynamic DT 990? aj AKG K 601? Lebo ja sa chystam buduci tyzden do Brna vypocut si Beyerdynamic DT 990 Pro a Akg K 601 a potom sa rozhodnem, ktore z nich. Mam sice iba zvukovku X-fi extreme music, ale ked to vybudenie staci tebe aj na Audigy, tak hadam to bude stacit aj mne na x-fi. I ked dost som cital, ze tie Akg si asi najviac pytaju ten sluchatkac, tak asi u mna zostavaju najvacsim kandidatom tie Beyery, ale aj tak ma musia presvedcit hlavne na vlastne usi:) Predtym som rozmyslal aj nad Sennheiser HD 595, ale asi by mi na nich nevyhovovali vysky. Mne nevadi aj agresivnejsi charakter reprodukcie, pokial to je tak, ako to chcel ten, co to zlozil.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Skafo píše:Streethawk prosim ta a ty si pocul aj Beyerdynamic DT 990? aj AKG K 601? Lebo ja sa chystam buduci tyzden do Brna vypocut si Beyerdynamic DT 990 Pro a Akg K 601 a potom sa rozhodnem, ktore z nich. Mam sice iba zvukovku X-fi extreme music, ale ked to vybudenie staci tebe aj na Audigy, tak hadam to bude stacit aj mne na x-fi. I ked dost som cital, ze tie Akg si asi najviac pytaju ten sluchatkac, tak asi u mna zostavaju najvacsim kandidatom tie Beyery, ale aj tak ma musia presvedcit hlavne na vlastne usi:) Predtym som rozmyslal aj nad Sennheiser HD 595, ale asi by mi na nich nevyhovovali vysky. Mne nevadi aj agresivnejsi charakter reprodukcie, pokial to je tak, ako to chcel ten, co to zlozil.
No neviem, ktore z nich viac potrebuju sluchatkac, ked impedancia Beyerov je 250ohm a AKG 120ohm, podla mna jednoznacne Beyery, ale da sa to aj bez, aj ked to urcite nieje to naj naj, ja ich pouzivam k Receiveru ONKYO a k SB Audigy 4.
S tychto dvoch je to dost tazke, pocul som obe, Beyery su take celkovo vyvazene, vsetkeho tak akurat, AKG maju trosku slabsie basy, ale zasa sa mi zda, ze o to zneju realnejsie, je to tazke oboje suuu super a keby som mal este prachy na zvys kupim aj AKG, bud K501 alebo 601 :)
Ale zasa konstrukcne sa mi viac pacia Beyery, je to tazke rozhodnut sa, potom daj vediet, ktore si vybral.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nejak se me to ted nechce delat, ale vsechny vyssi rady Beyeru se delali ve 2 verzich.. 250 a 80 Ohm..
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Maxtor píše:Nejak se me to ted nechce delat, ale vsechny vyssi rady Beyeru se delali ve 2 verzich.. 250 a 80 Ohm..
Standartne sa predavaju 250ohm (770,880,990)

DT770PRO sa robia aj pre bubenikov, tie su 80ohm, ale klasika 770,880,990 su 250ohm.(este mam taky pocit, ze som niekde videl 770ky 80ohm, ale to bol ten starsi model)
Je jedna moznost ako kupit 80ohm s tejto trojice a sice "Beyerdynamic Manufaktur":
http://www.beyerdynamic.de/cms/manufaktur.1456.0.html#

Tam sa da vybrat a zvolit si presne ake ich chces, este aj farbu, popripade vyryt vlastne meno atd.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ovsem to je narez.. o tom jsem vubec nevedel.. :) ..hned bych si jednu 300EUR konfiguraci objednal.. :oops:
Ostatne jak tak ted na to koukam, tak pri dnesni koupi by to pro me byla nutnost, protoze nove verze tehle rad nemaji krouceny kabel.. :o
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Maxtor píše:Ovsem to je narez.. o tom jsem vubec nevedel.. :) ..hned bych si jednu 300EUR konfiguraci objednal.. :oops:
Ostatne jak tak ted na to koukam, tak pri dnesni koupi by to pro me byla nutnost, protoze nove verze tehle rad nemaji krouceny kabel.. :o
Ty mas kruteny kabel? To asi preto, ze to je PRO verzia(urcena do studii a celkovo profesionalne vyuzitie, povedal by som, ze je to jediny rozdiel oproti klasik 770.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jj.. PRO verze ho ma.. ja ale myslel, ze je to unifikovana vec.. a vono prt.. ho davali jen sem no.. bohuzel, kdo jednou zkusi uz nechce jinak.. rovny uz bych ze strachu o poskozeni nesnesl..
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Maxtor píše:jj.. PRO verze ho ma.. ja ale myslel, ze je to unifikovana vec.. a vono prt.. ho davali jen sem no.. bohuzel, kdo jednou zkusi uz nechce jinak.. rovny uz bych ze strachu o poskozeni nesnesl..
V tej modifikacii sa da zmenit i kabel! Rovny alebo kruteny, to nieje Problem, staci si to tam prebehnut, je to parada, len za vsetko navyse sa priplaca :roll:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No dyt ja vim.. dyt jsem to rikal, ze cumim, ze ten konfigurator maj a ze tam jsou i tyhle veci.. :)
btw: se 770kama jsem se zastavil na 317,5 EUR.. :?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“